KRAJ: Zvezda pala u regionalnom derbiju

06.12.2020

16:35 >> 19:02

0

Crveno-beli izgubili od Podgoričana

KRAJ: Zvezda pala u regionalnom derbiju
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Još pre meča se znalo da će jedan od dva tima doživeti prvi poraz u ABA ligi. Posle meča odigranog u hali “Aleksandar Nikolić” gorčinu poraza osetila je Crvena zvezda.

Budućnost je slavila u Beogradu – 65:67 (20:17, 19:27, 16:12, 10:11).

Pročitajte još: Pešić stavlja tačku: Da li su Španci bolji treneri od Srba?

Crveno-beli su se mučili na obe strane terena, u defanzivi su bili previše mekani, u napadu nisu uspevali da pronađu pravi napadački ritam. Sve to se vidi i po statistici koja kaže da je Davidovac bio najbolji sa 13 poena, a prvi strelac tima Lojd je dao samo 10, uz mnogo promašaja (3-12 iz igre). Na drugoj strani je Ivanović dao 20 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – DRAMA U ZAVRŠNICI I POBEDA BUDUĆNOSTI

Kobs je izblokiran, Volden je iznudio faul i pogodio oba penala na 27 sekundi pre kraja (65:67). Obradović je odlučio da ne pravi faul, Ivanović je promašio za tri, ostale su tri sekunde, Davidovac je pokušao sa svoje polovine, nije bio ni blizu. Budućnost je pobedila – 65:67.

39′ – O’BRAJANT POLOVIČAN

Lojd promašuje, O’Brajant hvata loptu, ne pogađa, ali je fauliran. Polovičan je sa penala. Lojd ne pogađa za tri (63:67).

38′ – DAVIDOVAC, PA APIĆ

Davidovac konačno rpekida mučenje Zvezde sa dva penala (62:65). Odlična odbrana Zvezde, ostale su tri sekunde za napad Podgoričana, ali je Pukl svirao faul O’Brajanta. Apić je bio nepogrešiv sa penala (62:67).

37′ – POPOVIĆ PREKIDA PRAZAN HOD

Promašuju i jedni i drugi. Lojd promašuje za tri, Davidovac hvata loptu, pa trojka VOldena izlazi iz koša, Apić se izborio za loptu. Prekinuo je to Popović poenima sa poludistance (60:65). Lojd je promašio, Kuridža je bio na ziceru, nije pogodio.

35′ – OBRADOVIĆ REAGUJE

Ivanović je ukrao loptu, iz Zvezde su pokazivali da je prešao na svoju polovinu sa loptom, sudije nisu reagovale, a Kobs je poentirao i naterao Obradovića da reaguje (60:63). Teri je promašio oba slobodna bacanja, Kuridža je uhvatio loptu, ali je potom pogrešio.

34′ – DAVIDOVAC NE PROMAŠUJE

O’Brajant pogađa, ali pre toga pravi grešku u koracima. Ivanović promašuje za tri, Ročesti takođe, ali Popović pravi faul na Davidovcu u borbi za skok i uvodi Budućnost u bonus. Davidovac pogađa oba i postaje treći dvocifreni u svom timu (60:61).

33′ – GOSTI SIGURNI SA PENALA

Čvrsta odbrana i dosta faulova i promašaja. Edžim i Kobs su poentirali sa penala (58:61).

31′ – LOJD, KONAČNO!

Majstorija Lojda. Pod faulom Edžima je pogodio i dao dodatno slobodno bacanje za prednost srpskog tima (58:56). Agresivna odbrana Zvezde, pa tehnička i koš Kobsa sa penala, Lazić se zatim odlično postavlja, Kobs pravi faul u napadu (58:57).

30′ – MINIMALNA PREDNOST BUDUĆNOSTI PRED POSLEDNJU ČETVRTINU

Dela Vale promašuje zicer, O’Brajant promašuje za tri, Dobrić pravi faul u napadu. Pred poslednjih 10 minuta Budućnost ima prednost – 55:56.

28′ – ZVEZDA PONOVO PRILAZI

Šehović u poslednjoj sekundi izvodi aut i to tako što dodaje loptu u ruke Teriju. Ročesti koristi dobar blok Terija za poene, ujedno postaje i prvi dvocifren igrač Zvezde (51:54).

27′ – SJAJAN POTEZ, PA GREŠKA ROČESTIJA

Muče se oba tima da pronađu put do koša. Ročesti koristi iskustvo i poentira, Mijović traži tajm-aut (49:51). O’Brajant je odigrao dobru odbranu, Nikolić uprkos tome pogodio trojku preko ruke (49:54). Ročesti zatim pravi grešku u dodavanju

25′ – SERIJA PROMAŠAJA

Davidovac promašuje za tri, Kuridža se bori i dobija faul pod košem. Davidovac je pokušao da iznudi faul pod košem, sudije nisu reagovale, šut nije prošao kroz obruč. Promašaji Ivanovića i Voldena (47:51).

23′ – VOLDEN I DAVIDOVAC ZA TRI

Posle nešto slabijeg početka meča Volden ostaje potpuno sam i pogađa za tri. Rid ispravlja promašaj Ivanovića (44:51). Davidovac daje trojku iz ćoška (47:51).

22′ – PRVI POENI RIDA

Rid se upisao u strelce. Kobs je napravio očiglednu grešku u koracima, svi u Zvezdi se bune, sudije ne reaguju. Edžim pogađa pod faulom, dok Obradović razgovar sa arbitrom Puklom.  Edžim daje i dodatno bacanje, a Lazić promašuje trojku (41:49).

21′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Utakmica u Beogradu je nastavljena. Rid je napravio faul na startu drugog dela. Lojd ostavlja za Terija koji lako zakucava (41:44).

20′ – BUDUĆNOST VODI NA PAUZI

Ivanović je razigran, Lojd se muči sa šutom, a posle prvih 20 minuta Podgoričani vode u Beogradu (39:44). Kada je statistika u pitanju. Ivanović je dao 20 poena, Lojd i Kuridža su dali po sedam u Zvezdi.

18′ – FAULOVI I IZMENE

Obradović je zamenio skoro celu petorku. Ivanović je bio siguran sa penala (36:38).

17′ – TAJM-AUT OBRADOVIĆA

Promašji i ofanzivni ksokovi, pa kazna u vidu trojke Popovića. Obradović reaguje tajm-autom (33:33). Trojke Ročestija i Nikolića. Kuridža ostaje sam i dobija blokadu od Edžima.

16′ – TROJKA NA TROJKU

Kuridža postiže trojku na jednoj, Ivanović uzvraća na drugoj, a novu trojku ne pogađa O’Brajant (33:30).

15′ – ODGOVOR O’BRAJANTA

Budućnost je ušla u seriju, na to je odgovor imao O’Brajant koji je pogodio trojku (28:24). Mitrović je pogodio pod faulom, da oje dodatno slobodno bacanje (28:27). Ročesti posle dobre finte pogađa (30:27).

14′ – POENI IVANOVIĆA I GREŠKE ROČESTIJA

Ivanović je pogodio, Ročesti je zatim pogrešio kod dodavanja za Kuridžu, pa je napravio drugu ličnu. Ivanović je bio siguran sa penala (25:24).

12′ – SERIJA DOBRIĆA

Dobrić je dao pet poena u nizu, Mijović je reagovao tajm-autom (25:19).

11′ – MITROVIĆ LAKO SA TERIJEM

Spuštena je lopta pod koš, Mitrović je išao na Terijja i sjajnim potezom se oslobodio centra Zvezde za lake poene (20:19).

10′ – ZAKUCAVANJE ZA KRAJ DEONICE

Posle prvih 10 minuta igre Zvezda ima prednost. Četvrtina je završena sjajnom asistencijom Voldena i još boljim zakucavanjem Terija (20:17). Interesantno je da u prvoj deonici nije viđen nijedan tajm-aut.

8′ – SJAJNI VOLDEN

Ročesti poentira, Volden igra sjajnu odbranu, ap se nagrađuje poeniam na drugoj strani (16:15).

7′ – MALA PREDNOST ZA PODGORIČANE

Rid se dobro postavlja u odbrani i uspeva da iznudi faul Lojda. Edžim daje trojku, a Teri zatim faulira Kobsa koji je siguran sa penala. Davidovac pogađa na drugoj strani (12:13).

5′ – SUDIJE SE NE OGLAŠAVAJU

Sudisjka trojka na ovom meču je Pukl, Hordov, Radojković. Prvo je Lojd fauliran, Pukl se nije oglasio, zatim je Kuridža pod košem takođe fauliran, svi sa klupe Zvezde su ustali, Kuridža se okrenuo ka arbitrima i tek onda, sa ogromnim zakašnjenjme su svirali faul Džima. Odlična odbrana Voldena, Kuridža kreće u kontru, Nikolić ga faulira, poentira pod faulom, promašuje dodatno slobodno bacanje, Davidovac hvata loptu, Lojd promašuje torjku, Kuridža hvata loptu, Edžim kasni sa blokadom (10:6).

3′ – TROJKA LOJDA

Novi poeni Budućnosti (3:6), ali Lojd pogađa trojku za izjednačenje (6:6).

2′ – HOL POD FAULOM

Hol pogađa pod faulom i daje dodatno slobodno bacanje (3:2). Kobs odgovara novim košem (3:4).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Beogradu je počeo. Prve poene dao je Kobs (0:2).

17:57′ – POSTAVA BUDUĆNOSTI

Budućnost počinje meč u postavi: Dela Vale, Kobs, Edžim, Nikolić, Rid

17:55′ – HOL SE VRATIO

U startnoj petorci Zvezde je ponovo Hol, koji se povredio na večitom derbiju. Pored njega tu su Lazić, Lojd, Kuridža i Kuzmić.

17:50′ – POKLON ZA MITROVIĆA

Pred početak meča je tim menadžer Zvezde Nebojša Ilić uručio poseban poklon nekadašnjem kapitenu Luki Mitroviću koji je sada član Budućnosti.

17:42′ – CRVENO-BELI SPREMNI

Košarkaši Zvezde su spremni za derbi kola.

17:38′ – ZVEZDA BOLJA U BEOGRADU

Biće ovo 45. duel ova dva tiam u ABA ligi. Zvezda ima prednost u međusobnim duelima (23-21) i odličan skor u Beogradu (19-4).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike