Za malo da se ponovi Badalona: Partizan se kockao, ali pobedio

19.11.2020

21:27 >> 21:34

0

Crno-beli upisali četvrti trijumf u Evrokupu

Za malo da se ponovi Badalona: Partizan se kockao, ali pobedio
Copyright MN Press

Sigurno da je košarkašima iz Humske pred novi duel sa Huventudom u Evrokupu, bar u podsvesti bilo ispušteno vođstvo od čak plus 15 u Badaloni i poraz na startu sezone. Ovog puta nisu dozvolili da im se tako nešto ponovi, iako su se žestoko kockali.

Drugi međusobni susret, koji je zapravo zaostali meč šestog kola, završen je pobedom Partizana – 78:75 (18:19, 23:14, 22:16, 15:26). Pred odlučujuću deonicu “parni valjak” je imao plus 14, ali je u završnici dao šansu protivniku da se potpuno vrati. Ipak, drama je završena u korist crno-belih.

Bio je ovo veoma važan okršaj, baš kao i onaj sa Uniksom dva dana ranije, zbog borbe za drugu fazu takmičenja. Sa dva trijumfa crno-beli su popravili skor pa imaju četiri pobede i tri poraza.

Pročitajte još – Bliži se povratak na teren: Jaramaz o oporavku, želji, pobedama… (video)

Početak utakmice sa Huventudom je ponovo najavljivao veliku borbu, iako je španski tim stigao u Beograd znatno oslabljen, i posle prvog poraza u Evrokupu zabeleženog protiv Bahčešehira. Vodili su gosti tokom cele prve četvrtine, a prava reakcija domaćih stigla je u drugoj deonici. Janković je odmah na otvaranju doneo prvu prednost, a odmah ga je ispratio Pejdž sa prvom timskom trojkom za 23:19.

Nije šut za tri služio crno-bele u prvom poluvremenu ni blizu kao dve večeri ranije (16 trojki protiv Uniksa), ali im je dobra igra u defanzivi omogućila da održavaju prednost. Kada su namestili ruku i za pokušaje iz daljine u trećoj deonici onda je stiglo i prvo dvocifreno vođstvo. Pogađali su iza linije 6,75 metara Mekintajer, Zagorac, Dangubić, Gordić… Pa je Huventud pred poslednju deonicu imao zaostatak od 14 poena (63:49).

Međutim, u poslednjoj deonici se ponovo dešava veliki pad poput onog iz Badalone. Doson je napravio crno-belima mnogo problema. Pogađao je sa svih strana i vratio potpuno svoj tim u igru. Kada je na minut i 20 do kraja Morgan dao trojku, bilo je samo dva razlike za Partizan (74:72). Mekintajer je vratio plus četiri, a Brožijanski deset sekundi pre kraja uneo novu neizvesnost – 76:74.

Pejdž je na liniji za slobodna bacanja bio siguran, pa gosti više nisu imali vremena za preokret…

Partizan: Miler-Mekintajer 13 (4sk, 3as), Zagorac 7, Pejdž 8, Dangubić 10 (4sk), Gordić 16 (4as), S. Janković, Veličković, N. Janković 6 (4sk), Tomas 11 (5sk), Trifunović 1 (5sk), Mozli 6.

Huventud: Doson 19 (4-3 za tri, 3sk), Lopez 16, Morgan 8, Brodžijanski 16, Krag, Parado 2, Ventura 3 (4sk), Basas 7 (11as), Birgander 4 (5sk), Para, Maronka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike