Verovao sam do kraja da će biti dobro, ali mi je govorio kako je umoran, plašio sam se ovakvog ishoda": Prijatelji se opraštaju od Milenka Savovića

01.03.2021

20:23 >> 20:26

0

Autor: Adam Štulić

Gile iz Električnog orgazma, Predrag Danilović, Božidar Maljković o odlasku legendarnog košarkaša Partizana

Verovao sam do kraja da će biti dobro, ali mi je govorio kako je umoran, plašio sam se ovakvog ishoda": Prijatelji se opraštaju od Milenka Savovića
Copyright MN Press

Veliki gubitak su u ponedeljak pretrpeli Partizan i srpska košarka. U 61. godini, od posledica virusa krona, preminuo je legendarni košarkaš i kapiten crno-belih, kasnije i sportski direktor Milenko Savović.

Od harizmatičnog košarkaša opraštaju se brojni prijatelji, među kojima je i drugar još od gimnazijskih dana Srđan Gojković Gile.

– Sale je bio jedan od mojih najbližih prijatelja. Znali smo se od prvog razreda gimnazije. Bio je vrhunski sportista, ali što je još važnije, bio je sjajan čovek. Bili smo na vezi do pre nekoliko dana. A onda je prestao da odgovara na poruke. Iskreno, plašio sam se da bi ovo mogao da bude ishod. Ali sam verovao do kraja da će biti dobro. Bile su to kratke poruke koje smo razmenjivali poslednjih dana. Bodrio sam ga, a on mi je govorio kako je umoran. Želeo sam da zna da sam tu, da mu pružam podršku. Nisam želeo da ga zamaram dugim razgovorima. Nažalost, dogodio se ovakav ishod – rekao je za “Blic” Gile, koji je bio jedan od predvodnika novog rok talasa u zemlji s kojima se Savović družio.

– Pamtiću ga kao jedinog sportistu koji je bio vrstan poznavalac muzike, slikarstva, kulture uopšte! Bio je vanserijska ličnost. Voleo je rokenrol, dolazio je redovno na sve naše nastupe, bio je zaista sjajan čovek. Žao mi je – istakao je Srđan Gojković Gile.

Za isti list se od čoveka, koji je uz Željka Obradovića bio među najzaslužnijima za to što je Partizan 1992. godine postao šampion Evrope, oprostio se i predsednik OKS Božidar Maljković.

– Iako smo bili na suprotnim stranama, ja u Jugoplastici, a on u Partizanu, za njega me vežu lepa sećanja. Bio je reprezentativac, igrao u Partizanu i imao međunarodnu karijeru. Igrao je spolja, mogao je da igra i leđima i licem ka košu. Jako dobro je poznavao košarku – navodi Maljković i kaže da je Milenko Savović bio odličan sportista, ali i čovek.

– Bio je korektan, uvek spreman za razgovor, pristojan, vaspitan čovek. Često smo se sretali u centru grada gde je držao kafić. Veoma mi je žao – kazao je Maljković uz saučešće porodici i svim prijateljima Milenka Savovića.

Pročitajte još

Tužne vesti pogodile su i prvog čoveka srpske košarke Predraga Danilovića, kojeg je Savović kao tinejdžera dočekao u Partizanu.

– Čuo sam vest, mnogo mi je žao. Hteo bih da izjavim saučešće njegovoj porodici. Poznavali smo se od moje 16. godine kada sam došao u Beograd. Pomogao mi je u početku, a inače je rodom iz Trebinja odakle je i moj otac – kaže Danilović i podseća da je Savović bio sportski direktor Partizana u vreme kada je taj klub osvojio Kup evropskih šampiona u Istanbulu, što je takođe zajednička uspomena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike