Oglasio se KK Partizan: Otišao je "Sveti Sava", fenomenalni centar, lider, simbol čitave epohe...

01.03.2021

18:39 >> 18:59

0

Autor: M. R.

Smrt Milenka Savovića žestoko pogodila njegov matični klub

Oglasio se KK Partizan: Otišao je "Sveti Sava", fenomenalni centar, lider, simbol čitave epohe...
Copyright MN Press

Košarkaški klub Partizan uvek će sa ponosom govoriti o Milenku Savoviću. Legendarni kapiten crno-belih posle mnogo zabeleženih pobeda, nije uspeo da trijumfuje u najvažnijoj životnoj utakmici. On je danas izgubio bitku sa virusom korona… Ubrzo posle objavljivanja tužne vesti, stigla je reakcija iz KK Partizan.

Pročitajte još

Odlaskom Milenka Savovića, ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke i posebno navijača Partizana. Savović je bio simbol jedne čitave epohe koje se svi navijači crno-belih sećaju sa osmehom na licu – piše u saopštenju kluba iz Humske.

Teško je u nekoliko rečenica sumirati i opisati karijeru legendarnog kapitena i sportskog direktora Partizana.

Nekada fenomenalni centar, lider koji je među navijačima crno-belih bio poznat i pod nadimkom “Sveti Sava”, igrao je za prvi tim Partizana punih 12 godina. Osim u crno-belom timu, Savović je pre završetka karijere igrao za Granadu i Vojvodinu, a nastupao je i za A reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1983. Plavi dres reprezentacije, Savović je nosio i kao junior 1979. odnosno kader 1977.

Najznačajniji trag je ostavio u crno-beloj opremi, zato je njegova smrt posebno pogodila navijače ovog kluba.

U dresu Partizana, Savović je osvojio čak tri evropska Kupa Radivoj Korać, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ. Na funkciji sportskog direktora, Milenko Savović je bio tokom čuvene sezone 1991-1992, kada su crno-beli postali šampioni Evrope. Osim u sportu, Milenko Savović je dugo godina radio u kompaniji Telekom Srbija, kroz koju je održavao fenomenalnu saradnju sa svojim crno-belima.

Nekadašnji kapiten Partizana, rođen je u Trebinju, 19. jula 1960. Vreme i mesto sahrane Milenka Savovića, biće objavljeni naknadno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike