KRAJ: Partizanov preokret za pobedu u Italiji

29.12.2020

19:01 >> 21:13

0

Crno-beli slavili u Italiji

KRAJ: Partizanov preokret za pobedu u Italiji
Copyright MN Press

Meč bez rezultatskog značaja je pripao srpskom timu. Još pre odigravanja ovog, odloženog meča sedmog kola Evrokupa, je sve bilo jasno.

Partizan je kao četvrtoplasirani prošao u narednu fazu, Venecija je završila takmičenje “ispod crte”. Puleni Saše Filipovskog su ipak imali veći motiv i to su pokazali u drugom poluvremenu.

Posle nešto slabijeg izdanja u prvom, u nastavku su se znatno popravili i slavili – 59:79 (18:11, 15:16, 12:28, 14:24).

Pročitajte još:

Najefikasniji u srpskom timu bili su Tomas sa 17 i Jaramaz sa 12 poena, dok se na drugoj strani istakao Vot sa 21 poenom.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – KRAJ

Pobeda Partizana u Italiji – 59:79

36′ – PARTIZAN ZAVRŠAVA POSAO

Meknitajer je ušao u šutersko raspoloženje, Partizan igra odlično u ovom delu igre i polako stavlja tačku na meč. Na četiri minuta pre kraja imaju ogromnih 17 poena prednosti (55:72).

34′ – TRIFUNOVIĆ, PA MEKINTAJER

Vot pogađa prvo, promašuje drugo bacanje posle faula Mike. Partizan ponovo na presing odgovara trojkom, ovog puta Trifunovića (51:63). Vot je ponovo fauliran, daje oba penala. Trifunović ne pogađa iz dobre pozicije, Tomas se izbori za novi napad, a Mekintajer pogađa posle prodora (53:65).

32′ – PRESING VENECIJE

Venecija kreće u presing po celom terenu. Mekintajer to prekida trojkom (48:60). Vot, uz dosta sreće, opgađa, a Mika pravi faul u napadu prilikom postavljanja bloka (50:60).

30′ – PREOKRET CRNO-BELIH

Malo sreće za Partizan, lopta se odbija, Jaramaz u kontri zakucava, posle čega Tomas krade loptu i zakucava, novi tajm-aut De Rafelea (43:50). Šapel promašuje, Trifunović daje trojku za “+10” (43:53).  Nova greška Venecije, Janković poentira pored Fotua. Tonut prekida “prazan hod” svog tima za kraj treće četvrtine (45:55).

28′ – TOMAS U SERIJI

Nekoliko sjajnih poteza Tomasa, daje trojku, pa pogađa, uz to je Mozli fauliran. De Rafaele traži tajm-aut (43:41). Po povratku an parket Pejdž daje trojku i donosi vođstvo svom timu (43:44). Problemi u organizaciji igre domaćina, Pejdž pogađa posle prodora (43:46).

26′ – VENECIJA KAŽNJAVA GREŠKE

Pejdž je ostao sam na šutu za tri, nije pogodio, Tomas pokušava da ukrade loptu, Dej se bolje snalazi, to ostavlja Cerelu usamljenog na šutu za tri i to kažnjava, a potom Dangubić gubi loptu, De Nikolao pokreće kontru i ostavlja Vota na zakucavanju (43:34). Filipovski traži tajm-aut. Pejdž i Mekintajer promašuju trojke, Tomas to rešava ofanzivnim skokovima i vraća loptu u koš (43:36).

24′ – ODGOVOR PARTIZANA

Dangubić pogađa za tri, agresivnost Pejdža je dala rezultat, izgubljena lopta De Nikolaoa. Tomas pogađa i smanjuje zaostatak, a Fotu pravi faul u anpadu (38:32). Tomas kreće na prodor, fauliran je i daje oba penala (38:34).

22′ – VENECIJA BOLJE POČELA DRUGI DEO

Mekintajer se odlično snašao pored Tonuta, nije uspeo da pogodi. Pejdž je tvrdio da se lopta odbila od protivnika u pokušaju da ga izblokira i da je aut za Partizan, ne za Veneciju, sudije nisu promenile odluku. Dej je pogodio za tri (36:27). Greška Dangubića u dodavanju, brza kontra italijanskog tima i laki poeni De Nikolaoa za 11 razlike (38:27).

20+’ – FILIPOVSKI O ORGANIZACIJI

U pauzi između dva dela je trener crno-belih pričao o problemima u organizaciji napada.

– Moramo da popravimo organizaciju. Probali smo malo da ubrzamo ritam, ali smo imali čak 12 izgubljenih lopti. Primili smo previše lakih poena, to su stvari koje treba da ispravimo – rekao je Filipovski.

20′ – PREDNOST DOMAĆINA NA POLUVREMENU

Mozliju ispada lopta, Dangubić potom faulira Fotua pod košem. Šapel pogađa za tri (30:23). Dangubić promašuje, Fotu hvata loptu, a Mozli zatim faulira Vota koji je polovičan sa penala, Filipovski ponovo reaguje tajm-autom (31:23). Odlična akcija i lagani poeni za Tomasa. Vot zakucava na drugoj strani (33:25). Mekintajer je krenuo na prodor, Vot ga je faulirao, Kodi je dao oba (33:27). Šapel je probao sa pola terena, bio je blizu.

18′ – DANGUBIĆ POD FAULOM

Dobar potez Dangubića koji poentira pod faulom i daje dodatn oslobodno bacanje (27:23). Tajm-aut za domaći tim, Partizan se odbranio.

17′ – TAJM-AUT FILIPOVSKOG

Zagorac se zaleteo, izblokiran je, Cerela krade loptu Mekintajeru, Kazarin daje lake poene, Filipovski traži minut odmora (27:20).

15′ – VELIČKOVIĆ BODRI SAIGRAČE

Trifunović je krenuo na zakucavanje, fauliran je. Bio je polovičan sa penala (25:20). Veličković je glasan sa klupe, bodri i savetuje svoje saigrače.

13′- PARTIZAN NAPAO, VENECIJA ODGOVORILA

Zagorac i Jaramaz poentiraju, ali isto na drugoj strani čine Kazarin i Šapel (25:17).

11′ – SJAJAN POTEZ VOTA ZA “+10”

Prelep potez Vota, fintom je prevario prvo Jankovića, pa Zagorca i pogodio pod faulom, uz dato dodatno bacanje za dvocifrenu prednost (21:11).

10′ – VENECIJA VODI

Prvi šut za dva poena je Partizan pogodio na nešto manje od dva minuta pre kraja prve četvrtine, sve prethodne poene postizali su ili u šutu za tri ili sa penala. Koš je dao Janković (13:11). Vot pogađa sa poludistance, a Janković baca loptu u aut, posle nesporazuma sa Mikom. Tačku na prvi kvartal stavlja D’Erkole trojkom (18:11). Partizan prvu deonicu završava sa boljim šutem za tri (2/4) nego za dva (1/7).

8′ – PARTIZAN SE MUČI

Partizan se muči sa organizacijom igre, dosta izgubljenih lopti, Dej to nije uspeo da kazni, promašio je zakucavanje. Dangubić je polovičan sa penala. Janković faulira Vota koji daje oba penala, Zagorac je zamenio Dangubića (13:9).

6′ – BLOKADA MEKINTAJERA

Izgubio je Mekintajer loptu, Tonut je krenuo u kontru, a Kodi je pratio protivnika i iskupio se odličnom blokadom. Na drugoj strani je Dej udario “rampu” Miki, a Vot poentira preko Mozlija (11:8).

5′ – OBRAČUN TROJKAMA

De Nikolao daje trojku, Pejdž ekspresno uzvraća (5:6). Fotu se potom odlično snalazi u reketu, da bi zatim ostao sam u kontri i iskoristio zicer (9:6). Tomas je bio siugran sa penala (9:8).

3′ – TONUT POENTIRA

Tonut daje prve poene za Veneciju (2:3)

1′ – PEJDŽ ZA TRI

Prve poene postigao je Markus Pejdž, pogodio je trojku (0:3).

20:13′ – CRNO-BELI DOBRO RASPOLOŽENI

Košarkaši Partizana u dobrom raspoloženju čekaju početak utakmice u Italiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike