"Uvek mi je bilo najlepše da igram finalne utakmice"

14.05.2021

14:56

0

Autor: M. R.

Trener Budućnosti Dejan Milojević pred okršaje za titulu ABA lige sa Crvenom zvezdom

"Uvek mi je bilo najlepše da igram finalne utakmice"
Copyright MN PRESS

Polako se približavaju i završne borbe u regionalnom takmičenju. Ekipe Crvene zvezde i Budućnosti su u polufinalnim serijama uspele da opravdaju uloge favorita i zakažu bar tri okršaja za trofej. Prvi je na programu u Beogradu u nedelju od 18.30.

Srećan sam što smo ovde, čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Verujem da nas očekuju lepe utakmice, verujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobedi bolji – poručio je Dejan Milojević na pres konferenciji pred finale.

Pročitajte još

Milojević se veoma raduje zbog utakmica koje čekaju njegov tim…

– Meni je uvek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka – da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, videćemo – nadam se da hoće. I mi i oni imamo neke prednosti. Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti. Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vraneš može da vam ubaci 25 poena… Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko. I mi i oni smo, jednostavno, dobri timovi.

Milojević je naveo šta bi sve moglo da bude presudno u finalnim okršajima.

– Osnove košarke su najvažnije – kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite.. Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobedama – zaključio je Milojević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike