Tejlor Ročesti, kakva je njegova sudbina u Zvezdi?

27.11.2020

08:14 >> 21:06

0

Plejmejkeru crveno-belih uskoro ističe ugovor

Tejlor Ročesti, kakva je njegova sudbina u Zvezdi?
Copyright MN Press

Potpisao je Tejlor Ročesti dvomesečni ugovor sa Crvenom zvezdom 7. oktobra. Do isteka je ostalo još malo, a kako stvari stoje, to će biti to.

Prema nezvaničnim informacijama za „24sedam“, američki plejmejker će uskoro završiti drugi mandat na Malom Kalemegdanu. Za razliku od prvog, u kome je bio jedan od nosilaca igre, u ovom nije pokazao željeni nivo.

Postoji više razloga, od godina (35), preko činjenice da oko sedam meseci nije igrao košarku, do toga da ne pravi razliku kada je na parketu. Tome u prilog govori i statistika. Na osam mečeva u Evroligi prosečno beleži 3,9 poena i dve asistencije po meču, dok je u ABA ligi nešto bolji – 6,8 poena i 3,7 asistencija na šest utakmica.

Pročitajte još: Ročesti: Još na koledžu sam rekao Koprivici da želim da igram za Zvezdu

Međutim, nisu samo brojke pokazatelj toga, već i to da kada je na parketu protivnički igrači najčešće to koriste da napadnu preko njega i na taj način poentiraju. To je možda moglo da se nadomesti u sezoni 2017/’18, kada je to popravljao u ofanzivnom delu i „cepao mrežice“, ali ne i sada.

Zbog svega toga je velika verovatnoća da će uskoro da dobije zahvalnicu, a crveno-beli bi trebalo da se okrenu Americi, odnosno razvojnoj ligi. Tamo bi stvari uskoro trebalo da se iskristališu, pa bi bilo jasnije ko bi mogao da krene put Evrope. Među imenima se spominjao Džejlen Adams, ali je on potpisao dvosmerni ugovor sa Milvokijem.

Poslednju reč o svemu tome ima Saša Obradović. Trener je taj koji će doneti konačnu odluku

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike