Srpske NBA zvezde o savetima veterana: Led na stomak, noge uza zid, pileća krilca, adaptacija na sistem

12.03.2021

16:36 >> 17:44

0

Autor: N. St.

Zanimljive priče Srba iz Amerike

Srpske NBA zvezde o savetima veterana: Led na stomak, noge uza zid, pileća krilca, adaptacija na sistem
Copyright MN Press

Srbija ima nekoliko predstavnika u NBA ligi ove sezone. To su Nikola Jokić (Denver), Bogdan Bogdanović (Atlanta), Nemanja Bjelica (Sakramento), Boban Marjanović (Dalas) i dvojica mlađih igrača Aleksej Pokuševski (Oklahoma) i Alen Smailagić (Golden Stejt).

Upravo su ova trojica iskusnijih, koja već neko vreme igraju sa najvećim zvezdama, bila deo zanimljivog razgovora o veteranima. Tačnije o onima koji su im dosta pomogli kada su otišli „preko bare“.

– Ima ih više, Zek Rendolf, Džordž Hil, Geret Templ, Vins Karter. Svi su me naučili razne stvari i mnogo sam srećan što sam ih imao pored sebe u prvoj sezoni. Vins me je naučio da posle dve uzastopne utakmice stavim led na stomak i podignem noge uza zid, na taj način se brže oporaviš. Rendolf me je naučio da u Memfisu ima najbolje mesto sa pilećim krilcimasa osmehom je pričao Bogdan.

Superstar Denvera je sa puno pohvala pričao o svojim veteranima.

– Imao sam veoma dobre veterane poput Majka Milera i Džamira Nelsona. Oni su sjajni momci, mogu da kažem samo dobre stvari o njima. Posebno o Džamaru koji je još uvek igrao u to vreme. Bio je pravi general na parketu. Davao nam je mirnoću, nikada nije uzimao mnogo šuteva, uvek je uzimao one prave. Samo gledajući ga sam mnogo naučio – otkrio je Jokić.

Nemanja, koji bi uskoro mogao da napusti Kingse, je svestan da je možda malo i zakasnio sa dolaskom u Ameriku.

– Tajšon Prins, Kevin Garnet i Andre Miler. Imao sam mnogo sreće da budem uz njih i da učim. Došao sam u ligu sa 27 godina i to je malo kasno. Potrebno je vreme da se adaptiraš na igru, na novi sistem i oni su mi u svemu tome mnogo pomogli – objašnjava Bjelica.

Bobi je brzo osvojio srca mnogih, kako saigrača, tako i publike.

Kada sam bio „ruki“ moj veteran je bio Tim Dankan. Tu su bili Toni Parker, Manu Đinobili, Dejvid Vest, Boris Dijao, Andre Miler, ma svi. Mnogo mi je dobro bilo što sam bio uz njih. Naučio sam kako treba trenirati, kako raditi, kako se ponašati pred drugim ljudima. Ne znam kako to tačno da objasnim, ali samo da budeš na zemlji i da budeš normalna osoba – zaključio je Marjanović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike