Srbin želi u plej-of: Micić srušio lidera u Barseloni

04.02.2021

22:11

0

Efes upisao bitnu pobedu protiv ekipe Šarunasa Jasikevičijusa - 88:86

Srbin želi u plej-of: Micić srušio lidera u Barseloni
Copyright MN Press

Svaka utakmica do kraja regularnog dela Evrolige veoma je važna za košarkaše Efesa, jer će tražiti sigurno mesto u plej-ofu. Večeras su izabranici Ergina Atamana napravili bitan korak unapred, uspeli su na krilima Vasilija Micića da sruše lidera Barselonu – 88:86.

Pročitajte još

Plejmejker reprezentacije Srbije ne samo da je bio najefikasniji akter meča, nego je veliku ulogu odigrao u završnici kada je španski tim žestoko pripretio. Micić je na kraju na svom kontu imao 26 poena, tri skoka i pet asistencija što je bilo dovoljno za ukupan indeks korisnosti – 30. Najbolje ga je ispratio Šejn Larkin sa 19 poena i tri uspešna dodavanja.

Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Mirotić sa 24 poena i pet skokova. Efes je tokom celog susreta vodio glavnu reč, a Barselona je jurila rezultat. Pet minuta pre kraja turski tim je poveo – 80:67 i tada se činilo da je pitanje pobednika rešeno. Međutim, Španci su uspeli 16 sekundi pre kraja trojkom Lea Vestermana da se približe na samo dva razlike (86:84). Tada je sve dileme otklonio Micić.

Efes je sada na sedmoj poziciji sa skorom 13-10. Isti učinak ima na 8. mestu Žalgiris i na 9. Fenerbahče. U narednom kolu će dočekati Olimpijakos, ali tek posle pauze – 18. februara. Barselona je i dalje na vrhu sa 17 pobeda i sedam poraza, a sledeći protivnik joj je Žalgiris.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike