Mario Hezonja se pokajao, vratio bi se da igra za Hrvatsku

04.02.2021

15:41

0

Hrvati razmišljaju da li da dozvole povratak u nacionalni tim nestašnom dečaku

Mario Hezonja se pokajao, vratio bi se da igra za Hrvatsku
Copyright MN Press

Doskorašnji igrač Memfisa Mario Hezonja izrazio je želju da se vrati u reprezentaciju Hrvatske. Međutim, taj povratak u nacionalni tim neće biti lagan.

U Košarkaškom savezu Hrvatske još nisu zaboravili kako se odnosio prema ranijim pozivima selektora Veljka Mršića i njegovih prethodnika, a još manje im se dopada način na koji je izabrao da saopšti svoju zainteresovanost da se ponovo stavi na raspolaganje reprezentacijii. O njegovom postupku se prvi izjasnio predsednik saveza Stojko Vranković:

– To je tačno, ali stav Saveza i selektora je jasan. Postoji način na koji se igrač javlja Savezu i kako se daje do znanja da želi igrati. Mogao se obratiti meni, Dinu Rađi ili selektoru Veljku Mršiću, a ne preko nekih posrednika. Najblaže rečeno, to je neozbiljno i na takvom nivou ne želimo ništa više da komentarišemo – rekao je Vranković za Index.

Hezonja je prema pisanju hrvatskog portala odavno van domašaja ljudi iz Saveza i selektora. Još pre OI 2016. u Riju godine nije se moglo doći lako do njega, jer je odbijao pozive ili nije odgovarao na njih.

Sada se očigledno predomislio, jer se “zaželeo košarke” usled duge pauze posle dobijenog otkaza u Memfisu, ali druga strana zadržava pravo da mu se zahvali na interesovanju i okrene drugim igračima.Hezonja ima 25 godina, veliko iskustvo i talenat koji još nigde nije uspeo u punoj meri da iskaže, a u Hrvatskoj važi za najtalentovanijeg igrača još od Tonija Kukoča.

Pročitajte još

Hrvatska će na sledećem kvalifikacionom turniru za OI u Tokiju biti domaćin u Splitu,

Na turniru će igrati još sa Brazilom i Tunisom, dok će u drugoj grupi biti Rusija, Meksiko i Nemačka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike