Saučešće Vučića porodici Dude Ivkovića: Hvala mu što je proslavio srpsku košarku i dao srce za ovaj sport i zemlju

16.09.2021

08:20 >> 10:59

0

Autor: A.S.

Ivković je je preminuo danas u Beogradu u 78. godini

Saučešće Vučića porodici Dude Ivkovića: Hvala mu što je proslavio srpsku košarku i dao srce za ovaj sport i zemlju
Copyright Aleksandar Vučić i Dušan Ivković / Tanjug/Jadranka Ilić/MN Press

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti proslavljenog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića.

– Izuzetno me je pogodila vest o smrti Dušana Dude Ivkovića, jednog od naših i evropskih najvećih trenera, čoveka koji je svojim umećem i ljubavlju prema košarci obeležio celu epohu ovog sporta.

Pročitajte još:

Njegova energija i vrhunsko poznavanje košarke, doneli su nam nebrojena odličja u arenama širom sveta, ali i divljenje i poštovanje košarkaških stručnjaka i profesionalaca.

I kada nam je bilo najteže, pobede njegovih momaka donosile su neizmernu radost našem narodu, koji se ponosno slivao u prestonicu da pozdravi Dudu i njegove šampione.

Hvala mu za sva zlata, za sva pobednička postolja, za sva slavlja i radost, za to što je proslavio srpsku košarku i dao srce za ovaj predivni sport i svoju zemlju.

Hvala mu što je pokrenuo izgradnju novog sportskog hrama za njegov Radnički, a naša je obaveza da taj njegov životni projekat uspešno završimo.

Pročitajte još:

Srbija tuguje, generacije ga pamte. Neka počiva u miru – navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića, saopštila je pres služba predsednika.

Ivković je je preminuo danas u Beogradu u 78. godini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike