Šampion se odlučuje u Beogradu: Zvezda propustila i drugu meč loptu u "Morači", serija se vraća u "Pionir"

24.05.2021

20:40 >> 20:53

0

Crveno-beli poraženi u Crnoj Gori

Šampion se odlučuje u Beogradu: Zvezda propustila i drugu meč loptu u "Morači", serija se vraća u "Pionir"
Copyright MN Press

Dve meč lopte, dva šuta za pobedu, dvocifrena prednost u drugoj utakmici, ništa od toga nije bilo dovoljno košarkašima Crvene zvezde da u “Morači” stignu do regionalne titule.

Budućnost je odbranila domaći teren i zakazala “majstoricu” u Beogradu – 81:80 (19:23, 20:19, 19:21, 23:17).

Za razliku od prethodnog duela je srpski tim bolje šutirao za tri (10/23), ali je ponovo glavna razlika napravljena u slobodnim bacanjima gde je Budućnost bila znatno bolja (23/35) naspram 14 pogođenih penala iz 21 pokušaja gostiju.

Peti meč je na programu u petak u “Pioniru” (20.30h).

U odnosu na prethodne tri utakmice u ovoj je Zvezda ušla znatno bolje šuterski. Lojd je bio raspoložen, pre svega u šutu za tri, pa je posle početnog vođstva domaćina (4:0) srpski tim uzvratio serijom 9:0 (4:9). Međutim, kada je u igru ušao nedovoljno spremni Volden bilo je primetno da postoje problemi u organizaciji igre. Uz to je Kuzmić napravio dva brza faula, pa je Budućnost sa penala uspela da se vrati (19:23).

Ogromne probleme crveno-belima potom je počeo da pravi bivši kapiten ekipe Luka Mitrović. Bio je odličan na obe strane terena, pogađao, krao lopte, dobro se postavljao i držao je svoj tim u igri. Uz sve to je Radonjić imao veliki problem kada su Lazić i Dobrić ušli u problem sa faulovima sa po tri lične greške (39:42).

MN Press

Bio je to jasan znak za crveno-bele da moraju da obrate dosta pažnje na agresivnost u defanzivi u nastavku, pa su tako obojica odličnih defanzivaca ostala na klupi. Mučila se Zvezda tada sa igrom u napadu, Budućnost je pokušavala da izjednači, a onda su doživeli težak udarac. U doskoku pod košem se povredio prvi centar Rid. Taj šok su crveno-beli iskoristili i uspeli preko Noka i trojki Lazića da dođu do ogromnih “+12” (47:59).

Promo/ABA/D. Stjepanović

Umesto igre preko centra Lojd je previše forsirao, promašivao, Volden je naparavio glupost poput izgubljene lopte i nesportske lične u istom napadu, pa je Zvezdu malo pogledala sreća pošto je Ivanović promašio za tri uz zvuk sirene na kraju trećeg kvartala (58:63).

Zbog četvrte lične Noka je Kuzmić bio na parketu od starta poslednje deonice. Hol i Lojd su vratili dvocifrenu prednost (58:68). Milojević je tada iskoristio poslednji tajm-aut na meču, a Budućnost je uspela da odgovori preko Danila i Zorana Nikolića (63:68).

Bio je to početak revolveraškog obračuna Kobsa i Lojda i najava nove dramatične završnice (72:73). Priključio se tada Ivanović, a sudije su pojedinim diskutabilnim odlukama uvele Zvezdu u ogromne probleme sa faulovima pošto je nekoliko košarkaša imalo po četiri lične, a domaćin je to koristio sa penala (78:76). Usledila je nova dramatična završnica, na sedam sekundi pre kraja je Lazić napravio petu ličnu, Kobs je bio polovičan sa penala, pa je usledio tajm-aut Radonjića (81:80). Dva šuta za titulu je imala Zvezda, Lojd je promašio prvi, Edžim je izbacio loptu u aut, Davidovac je došao do šuta za titulu, promašio je za tri (81:80).

Pročitajte još:

BUDUĆNOST: Kobs 22 (7as), Ivanović 11, Edžim 3, Šehović, D.Nikolić 8 (9sk), Apić, Mitrović 13 (5sk), Dela Vale 5, Z.Nikolić 10 (3sk), Popović 1, Rid 8

ZVEZDA: Hol 5, Volden 5, Lojd 23, Uskoković, Davidovac 3 (6sk), Lazić 6 (4sk), Rit, Dobrić 13 (6as), Simonović 6, Kuridža, Kuzmić 7 (3sk), Noko 12 (7sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike