KRAJ: Davidovac promašio šut za titulu u Podgorici, igraće se peta utakmica

24.05.2021

20:38 >> 20:53

0

Autor: N. St.

Četvrti meč finalne serije ABA lige odigran je crnogorskoj prestonici

KRAJ: Davidovac promašio šut za titulu u Podgorici, igraće se peta utakmica
Copyright MN Press

Po dve pobede na domaćim terenima i zakazivanje konačnog obračuna u “Pioniru“. Tako su izgledale četiri dosadašnje utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti. Oba tima su odbranila domaći teren u neizvesnim završnicama.

Četvrta epizoda u “Morači” je bila dramatična i rešena je u poslednjim sekundama – 81:80 (19:23, 20:19, 19:21, 23:17).

Mogli su crveno-beli da dođu do titule, imali su dva šuta za titulu, ali lopta nije završila u košu posle pokušaja Lojda i Davidovca.

Najbolji kod domaćina bili su Kobs (22) i Mitrović (13, 5sk), dok su u srpskom timu najefikasniji bili Lojd (23) i Dobrić (13, 6sk).

Dešavanja sa utakmice pratite na portalu “24sedam”.

Pročitajte još:

40′ – DRAMA PRIPALA PODGORIČANIMA

Volden hvata loptu posle promašaja Kobsa, Dobrić asistira Kuzmiću za poene (78:80). Nikolić promašuje za tri, lopta dolazi u ruke Davidovca. Napad Zvezde je isticao, ostala je jedna sekunda kada se Volden bacio po loptu. Zoran Nikolić je skočio sa njim, arbitri su pokazali da je “mrtva lopta”, ali je to značilo da Zvezda nema dovoljno vremena da uputi šut čak i ako dođe do lopte. Nikolić zbog toga namerno dodaje loptu do Davidovca, što je značilo da je napad istekao. Budućnost je imala napad. Trojka Danila Nikolića je izašla iz koša, u borbi za skok je Pukl, sudija koji je bio na polovini terena, a ne pod obručom, sudi faul na Zoranu Nikoliću što je bio četvrti faul Kuzmića. Centar Budućnosti je dao oba na 42 sekunde pre kraja (80:80). Lojd je promašio, Nikolić je uhvatio loptu, Zvezda je odlučila prvo da brani napad, Radonjić je ipak pozakao da pravi faul što mu je peta lična. Kobs je promašio prvo, dao je drugo bacanje, Radonjić je tražio tajm-aut (81:80). Davidovac je izveo loptu za Lojda, Džordan je promašio, ali je Edžim izbacio loptu u aut, ostala je jedna sekunda za šut Zvezde. Volden je izveo loptu pod košem Davidovac promašuje trojku za titulu. Igraće se peti meč.

38′ – ZVEZDINE MUKE SA FAULOVIMA

Ivanović ide na prodor, pogađa pod faulom Lojda, koš se priznaje. Džordan protestuje kod sudija i tvrdi da ga nije dodirnuo, a usporeni snimak to i dokazuje. Ivanović koristi poklon sudija da donese prednost svom timu. Noko je u borbi za skok napravio peti faul posle promašenog zicera Dobrića (77:76). Budućnost dolazi do poena sa penala, Dobrić pogađa posle dobre finte (78:78).

36′ – LOJD I KOBS

Lojd faulira Kobsa na šutu koji daje i dodatno bacanje .Džordan na to odgovara trojkom (68:73). Kobs drži Podgoričane u igri (70:73), a Simonović pravi faul u napadu i njemu je to četvrta lična, a Ivanović vraća stvari na samo “-1” (72:73). Volden pogađa za tri (72:76).

34′ – RADONJIĆ LJUT NA SUDIJE, BUDUĆNOST ODGOVARA

Agresivna odbrana Zvezde i faulovi Lazića i Simonovića, Danilo Nikolić na to odgovara trojkom (61:68). Lojd kreće na prodor, sudije kažu da je nošena lopta, Radonjić je besan. Zoran Nikolić posle toga zakucava, Radonjić traži tajm-aut (63:68). Dobrić pogađa oba penala i postaje treći dvocifreni igrač u svom timu (63:70). Hol faulira Dela Valea koji daje oba penala (65:70).

32′ – HOL I LOJD!

Hol je pogodio sa poludistance, Popović je promašio za tri, Hol nije dao trojku, ali se ekspresno iskupio ukradenom loptom i asistencijom za Lojda koji pod faulom Danila Nikolića pogađa. Milojević traži minut odmora čime koristi i poslednji tajm-aut na meču (58:67). Džordan je dao dodatno bacanje i vratio dvocifrenu prednost (58:68).

30′ – VOLDENOVE GLUPOSTI

Dela Vale ostaje sam u uglu i daje trojku (55:59). Davidovac uzvraća istom merom. Zoran Nikolić zakucava pored Kuzmića (57:62). Volden gubi loptu i onda u frustraciji pravi faul. Klupa Budućnosti je tražila nesportsku, sudije su pogledale snimak i promenili su odluku, nesportska lična košarkaša Zvezde i selidba na klupu. Zoran Nikolić je bio polovičan, Ivanović je promašio za tri (58:62). Lojd se vratio u igru u završnici četvrtine, Kuzmić je fauliran pod košem što je četvrta lična za Zorana Nikolića. Kuzmić je prvo bacanje jedva dobacio do obruča, drugo je pogodio (58:63). Ušao je Uskoković prvi put na meču. Poslednji napad u deonici imao je domaćin, Ivanović je promašio, Lojd je uhvatio loptu i poklonio je Dela Valeu, Ivanović je promašio uz zvuk sirene (58:63).

28′ – ČETVRTA LIČNA NOKA

Ivanović pogađa za tri preko ruke Hola. Lojd promašuje sa poludistance. Noko sjajno blokira Edžima na prodoru. Džordan previše forsira i promašuje, Noko pravi faul u pokušaju da izbije loptu Mitroviću, a Radonjić reaguje tajm-autom. Mitrović je dao oba penala, Radonjić je ostavio Lojda na klupi. Noko pravi faul u postavljanju bloka što mu je četvrta lična i veliki problem za Zvezdu (52:59). Odmah je ušao Kuzmić.

26′ – OPET LAZIĆ

Danilo Nikolić je bio polovičan sa penala, Hol je pogodio trojku, pa je zaradio treću ličnu faulom na Ivanoviću koji je bio polovičan (45:52). Lazić posle finte pogađa za tri za dvocifrenu prednost. Kobs pogađa, a Radonjić insistira na tome da se igra preko Noka pošto Budućnost igra bez Rida, prvog centra. Noko pogađa u reketu, pa Milojević traži novi tajm-aut (47:57). Lazić igra sjajnu odbranu na Kobsu i tera ga na grešku. Lojd poentira (47:59).

24′ – TROJKA LAZIĆA

Lojd je poentirao pod faulom, ali je promašio dodatno bacanje što se retko dešava. Lazić je potom pogodio za tri, pa je Milojević tražio tajm-aut (43:49).

22′ – ADAPTACIJA NA LIČNE GREŠKE I POVREDA RIDA

Ostali su Dobrić i Lazić na klupi zbog tri lične. Zvezda nije uspevala da dođe do poena na startu drugog dela, Volden je zatim napravio treću ličnu što je bio znak da se Lazić i Hol vrate u igru. Rid je ostao na šutu za tri na isteku napada, promašio je (41:42). Rid je u doskoku povredio preponu. Ostao je da leži na parketu i sa bolnom grimasom je izašao van terena. Ušao je Zoran Nikolić.

20′ – ZVEZDINI PROBLEMI SA FAULOVIMA NA PAUZI

Posle serije promašaja Lazić pravi treću ličnu i seli se na klupu. Kobs pogađa jedno od dva penala (37:38). Kobs zatim faulira Dobrića i šalje ga na liniju penala gde je bio siguran. Volden je umalo ukrao loptu Ivanoviću, Rid je zatim pogrešio prilikom dodavanja. Sudije pokazuju da je Dobrić napravio treću ličnu što mu je treća lična. Milojević je tražio tajm-aut za poslednji napad svog tima, Ivanović je pogodio, Lojd je završavao napad, nije pogodio, Noko je ispravio to za vođstvo na pauzi (39:42).

18′ – NIKOLIĆ I PROMAŠENE TROJKE

Zvezda uz dosta problema pokušava da održi prednost. Danilo Nikolić je vratio pritisak sa trojkom i jednim od dva pogođena bacanja (36:38). Lojd je izgradio sebi odličnu poziciju, nije pogodio, kao ni Simonović koji je imao otvorenu trojku.

16′ – MITROVIĆ PRAVI VELIKE PROBLEME

Mitrović nastavlja sa odličnom igrom na obe strane terena. Ukrao je loptu, Lazić se postavio za faul u napadu, sudije ništa nisu sudile. Potom je Dela Vale promašio, Mitrović je opet uhvatio loptu, Kuzmić je napravio treću ličnu, a on je bio polovičan sa penala. Dao mu je Milojević zatim odmor, vratio je Danila Nikolića (30:32). Kuzmić uz malo sreće uspeva da pogodi, Hol pravi drugu ličnu. Zvezda ima nekoliko igrača sa po dva faula na četiri minuta pre poluvremena. Ivanović je promašio oba slobodna bacanja. Dobrić ne pogađa otvoren šut sa poludistance, a Rid zakucava (32:34).

14′ – MITROVIĆ I RID

Luka Mitrović je raspoložen na obe strane terena. Lojd ne uspeva da pogodi trojku, a Lazić pravi drugu ličnu, vraća se Dobrić koji ima takođe dve lične. Rid je sjajno dodavanje realizovao sjajnim zakucavanjem (25:28). Posle tajm-auta Radonjića Dobrić promašuje za tri, Lojd i Noko su se izborili za novi napad, Džordan je fintirao šut za tri, ušao u reket, Edžim ga faulirao na šutu, ali nije pogodio dodatno bacanje (25:30).  Mitrović rutinski rešava situacije u reketu, Kuzmić sjajnom fintom vara Rida i poentira (27:32).

12′ – NOKO U CENTRU PAŽNJE

Noko skida loptu sa obruča posle šuta Mitrovića. Lojd preko ruke pogađa za tri. Kobs uzvraća poenima iz teške pozicije (21:26). Odlični Lojd je zatim ostavio loptu Noku za lako zakucavanje. Rid je prošao odlično i onda je promašio zicer. Hol, koji je zamenio indisponiranog Voldena, nije pogodio u kontri. Rid se dobro postavlja, Noko pravi faul u napadu, njegova druga lična, zamenio ga je Kuzmić (21:28).

10′ – PREDNOST ZA ZVEZDU

Davidovac krade loptu, pa Noko zakucava u kontri. Ivanović ostaje sam i promašuje, Zoran Nikolić svojim drugim faulom sprečava kontru. Arbitri potom sviraju faul Noku u napadu. Dela Vale promašuje za tri, ne uspeva trojku da pogodi Lazić. Borbeni Volden je izbio loptu Popoviću, bacilo se nekoliko igrača na zemlju i na kraju su sudije pokazale “mrtvu loptu”. Lazić i Popović su skakali za loptu, Popović je bio uspešniji u skoku, Dobirć je napravio faul u pokušaju da ukrade loptu Mitroviću. To mu ej druga lična što je iznerviralo Radonjića. Ušao je Lojd, a Mitrović je bio siguran sa penala (19:23). Volden nastavlja da ide iz greške u grešku. Ispala mu je lopta. Ivanović je promašio za kraj prve deonice (19:23).

8′ – KUZMIĆ, VOLDEN I PENALI

Uveo je Radonjić u igru Kuzmića i Voldena. Ognjen je ekspresno napravio dve lične greške, druga je bila u napadu u pokušaju da uhvati skok iako je lopta već bila u rukama Edžima. Odmah se vratio Noko. Edžim je dao jedno od dva bacanja (15:19). Lazić hvata loptu posle promašaja Voldena, Zoran Nikolić faulom sprečava zakucavanje Dobrića. Dao je oba, za to vreme su sudije upozorile publiku zbog uvreda upućenih sa tribina igračima Zvezde (15:21). Uprkos dobroj odbrani Lazića i Davidovca, sudija Pukl signalizira da je Branko napravio faul, a Mitrović je dao oba slobona bacnaja (18:21).

7′ – KOBS ODGOVARA

Poeni Dobrića, pa lako zakucavanje za Rida posle dodavanja Kobsa. Lojd ne uspeva da pogodi za tri, a Kobs pogađa pod faulom Davidovca i daje dodatno bacanje (13:19). Dobrić promašuje za tri iz velike udaljenosti. Popović je polovičan sa penala.

5′ – LOJD U SERIJI

Lojd gradi sebi dobru poziciju i poentira, Edžim ostaje sam i zakucava (6:9). Lojd je pronašao šut, pogodioj e trojku što je njegov osmi poen na meču, Milojević traži minut odmora (6:12). Kobs poentira, Dobrić pogađa za tri, a Lojd udara “rampu” Nikoliću na šutu za tri, pa Simonović dolazi do poena (8:17).

3′ – DOBRA IGRA ZVEZDE

Promašaj Dela Valea, Lojdov šut izlazi iz koša, ne pogađa ni Hol, Noko hvata loptu i promašuje pod faulom Rida, pa daje oba penala (4:5). Nikolić greši u dodavanju. Simonović posle dobre odbrane nagrađuje sebe poenima u napadu. Rid gubi loptu (4:7).

1′ – RID, PA DELA VALE

Rid poentira, pa na drugoj strani Dela Vale izbija loptu Noku, posle čega Kobs poentira. Lojd na to odgovara trojkom (4:3).

20:26′ – PETORKE

Poznate su i petorke za utakmicu.

BUDUĆNOST: Kobs, Dela Vale, D.Nikolić, Edžim, Rid

ZVEZDA: Hol, Lazić, Lojd, Simonović, Noko

20:15′ – MEČ USKORO POČINJE

Duel u “Morači” uskoro počinje. Ulog je pehar regionalnog takmičenja.

20:08′ – ZVEZDA JE SPREMNA

Crveno-beli su spremni za večerašnji meč.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike