Sada je i zvanično: Mekintajer karijeru nastavlja u Francuskoj

27.02.2021

19:24 >> 19:37

0

Autor: M. R.

Bivši igrač Partizana potpisao za Burž

Sada je i zvanično: Mekintajer karijeru nastavlja u Francuskoj
Copyright MN Press

Američki plejmejker Kodi Miler-Mekintajer (26) je novi igrač francuskog Burža. Doskorašnji košarkaš Partizana će karijeru nastaviti u klubu protiv koga je igrao u grupnoj fazi Evrokupa.

Pročitajte još

On će se pridružiti srpskim košarkašima Danilu Anđušiću i Luki Ašćeriću. Mekintajer je u ABA ligi ove sezone odigrao 14 utakmica, na kojima je prosečno beležio 12,6 poena, 2,9 skokova i 3,1 asistenciju za 23,9 minuta na terenu. U Evrokupu je igrao na 12 mečeva i imao je prosek od 13,1 poena, 3,9 uhvaćenih lopti i 4,5 uspešnih dodavanja.

U Humsku je došao iz Cedevita Olimpije kao zamena za Korija Voldena prethodnog leta. Međutim, nije ispunio očekivanja pa je morao da traži novu destinaciju. Neće moći da pomogne francuskom timu na poslednja dva meča u Evrokupu, ali bi trebalo da bude u sastavu u domaćem prvenstvu protiv Nantera 7. marta. Stigao je u Francusku kao zamena za Kadima Alena nekoliko sati pre isteka roka za prijavu novog igrača.

Prvo je Burž objavio, a onda je i Partizan potvrdio:

– Mekintajer je od danas igrač francuskog Burža. Pre više od mesec dana (19. januara) je odigrao poslednju utakmicu u crno-belom dresu, posle čega je odlukom stručnog štaba sklonjen iz prvog tima. Danas je uplaćeno propisno obeštećenje i on je postao igrač Burža.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike