Počinje Evroliga: Srpkinje imaju bitne uloge

01.12.2020

08:47 >> 13:43

0

Ove godine takmičenje po drugačijem formatu

Počinje Evroliga: Srpkinje imaju bitne uloge
Copyright Promo/FIBA

Vreme je za početak Evrolige za košarkašice, u kojoj će značajne uloge imati i pet Srpkinja – Sonja Vasić (Đirona), Jelena Bruks i Tina Krajišnik (Šopron), Aleksandra Crvendakić (Asvel), Nikolina Milić (Avenida). Danas startuje takmičenje po grupama i to po drugačijem sistemu nego što je to bilo ranije, zbog pandemije virusa korona.

U svakoj grupi su smeštena četiri tima, koja će regularni deo lige odigrati na dva mesta. Prvo okupljanje je sada, a drugi krug je na programu od 19. do 23. januara. Posle toga po najbolja dva tima prolaze u četvrtfinale, koje će se igrati u martu.

S tim što će Galatasaraj i Izmit prekočiti ove prve turnire, zbog problema sa virusom.

Grupa A će prvi krug takmičenja odigrati u Istanbulu. Tu su smeštene ekipe: Dinamo Kursk (Rusija), Nadežda Orenburg (Rusija) i Avenida (Španija), kao i turski Izmit koji sada neće igrati. Ovde će igrati reprezentativka naše zemlje Nikolina Milić, koja je član španske Avenide.

1.decembar: Dinamo Kursk – Nadežda Orenburg 16.00

2.decembar: Nadežda Orenburg – Avenida 17.00

4.decembar: Dinamo Kursk – Avenida 19.00

Grupa B će prvo okupljanje takođe imati u Istanbulu, a tu su ekipe: Asvel (Francuska), Arka Gdinja (Poljska), Prag (Češka) i Fenerbahče (Turska). Ovde će Srbija imati jednu predstavnicu i to Aleksandru Crvendakić, koja je ovog leta pojačala francuski Asvel.

1.decembar: Fenerbahče – Prag 15.00

Asvel – Arka 18.00

3.decembar: Arka – Fenerbahče 15.00

Prag – Asvel 18.00

4.decembar: Fenerbahče – Asvel 15.00

Arka – Prag 18.00

Grupa C se igra u španskoj Đironi. Tu će se sastati sledeći timovi: Đirona (Španija), Riga (Letonija), šampion iz 2019. godine – Jekaterinburg (Rusija) i Familia Schio (Italija). U najavi ovogodišnjeg takmičenja na sajtu FIBA kao ključni igrač Đirone izdvojena je srpska reprezentativka Sonja Vasić, koja već godinama ostavlja značajan trag u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

1.decembar: Jekaterinburg – Familia Schio 17.00

Riga – Đirona 20.00

3.decembar: Familia Schio – Riga 17.00

Đirona – Jekaterinburg 20.00

4.decembar: Jekaterinburg – Riga 17.00

Đirona – Familia Schio 20.00

Jelena Bruks, Aleksandra Crvendakić i Tina Krajišnik u dresu Srbije / MN Press

Grupa D se igra u mađarskom Šopronu, a snage će odmeriti sledeće ekipe: Šopron (Mađarska), Burž (Francuska) i Basket Landes (Francuska). Tu je još Galatasaraj (Turska) koji neće učestvovati na prvom turniru zbog korone. Za klub koji je domaćin igraju dve naše reprezentativke Jelena Bruks i Tina Krajišnik. Kapiten srpske reprezentacije je označen kao ključni igrač Šoprona koji pravi razliku. Kako se navodi na sajtu: “Kada Bruks igra dobro, onda i Šopron igra dobro”.

1.decembar: Burž – Šopron 18.00

3.decembar: Basket Landes – Burž 21.00

4.decembar: Basket Landes – Šopron 16.30

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike