Partizan i dalje oslabljen: Spoljni igrači će protiv Cibone morati da pomognu na unutrašnjim pozicijama

05.03.2021

19:25 >> 20:21

0

Autor: M. R.

Trener Partizana Saša Filipovski i košarkaš Ognjen Jaramaz izneli očekivanja pred sutrašnju utakmicu sa Cibonom

Partizan i dalje oslabljen: Spoljni igrači će protiv Cibone morati da pomognu na unutrašnjim pozicijama
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana za pobedu u ABA ligi ne znaju još od 3. januara. Tada su slavili protiv Splita u gostima, a onda naređali poraze od: Borca, Budućnosti, Cedevita Olimpije, Igokee i Zadra. Ove nedelje su poraženi i od Trenta, pre toga su i na Kupu Radivoja Koraća izgubili u polufinalu…

Kad se sve sabere i oduzme, jasno je da se nalaze u veoma teškoj situaciji. Da bi se raspoloženje bar malo popravilo, i samopouzdanje mrvicu naraslo, potrebno je da sutra na domaćem terenu od 19.00 (Arena sport) pobede Cibonu. Crno-beli u ABA ligi trenutno imaju skor 7-11, a rival iz Zagreba 6-11.

Teške dve utakmice i teška dva putovanja su iza nas. Najvažnije će biti da se za utakmicu protiv Cibone regenerišemo, sakupimo energiju i odigramo utakmicu najbolje što možemo – rekao je u najavi susreta trener Partizana Saša Filipovski. – Najbitnije je dati sve od sebe i maksimum od onoga što imaš. Mi koji smo zajedno, daćemo sve od sebe i ja se nadam da će to biti dovoljno za pobedu. Cibona je promenila trenera, doveli su i neke nove igrače kao što je Planinić na poziciji centra. Sa druge strane, mi ćemo igrati sa jednim centrom Jankovićem i jednom četvorkom Tomasom, tako da će spoljni igrači morati da pomognu na unutrašnjim pozicijama.

Pročitajte još

Partizan je u poslednjem periodu ostao bez Veličkovića, Mozlija i Mike, koji su na pauzi zbog povreda. Jedno vreme je van rostera bio i Markus Pejdž, ali je on zaigrao protiv Trenta. Velika odgovornost i ovog puta biće na Ognjenu Jaramazu, koji će pokušati da podigne tim i pogura ka preko potrebnom trijumfu…

– Utakmica protiv Cibone je za nas prilika da prekinemo vrlo neprijatnu seriju rezuzltata i da se uprkos svim problemima sa povredama, psihički i fizički podignemo – rekao je Jaramaz. – Cibona ima nekolicinu dobrih, mladih igrača koji će želeti da se protiv nas dokažu. Ipak, nadam se i verujem da će pobeda na kraju pripasti nama.

Prvi međusobni duel ova dva tima u prvom delu sezone (14. novembar) završen je pobedom Partizana – 82:75.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KK Partizan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike