Divac o Savoviću: Bio mi je pravi mentor, učio me o košarci, ali i životu van terena

05.03.2021

19:01

0

Autor: M. R.

Legendarni NBA igrač oprostio se od nekadašnjeg saigrača

Divac o Savoviću: Bio mi je pravi mentor, učio me o košarci, ali i životu van terena
Copyright MN Press

Tri sezone u crno-belom dresu zajedno su odigrali Milenko Savović i Vlade Divac. To je bio period od 1986. do 1989. godine, posle čega je stariji otišao u Granadu, a mlađi ostvario snove u NBA ligi. Mnogo toga se izdešavalo tokom naredne tri decenije, ali Divac i danas dobro pamti koliko mu je na početku karijere značilo prisustvo Savovića. O tome je pričao na današnjoj komemoraciji posvećenoj legendarnom kapitenu i centru crno-belog kluba…

Pročitajte još

Ja sam imao sreću kao mlad igrač da mi mentor bude Sava. Došao sam u Partizan 1986. godine i imao sam partnera koji me naučio mnogo stvari. Bio je i kapiten… U tom prvom periodu bio sam mu cimer na putovanjima. Imao sam pravog mentora, od koga sam mogao da naučim mnogo ne samo o košarci, nego o životu. Intelektualac van terena, upoznao me je i sa Beogradom. Zahvalan sam mu na tim godinama koje sam proveo sa njim – rekao je Divac za TV Partizan.

On je detaljnije opisao i kako je izgledao Partizan u to doba.

Pročitajte još

– Te godine kada sam ja došao, stigao je Žarko Paspalj, u toku sezone i Ivo Nakić. Saša Đorđević je već bio tu… Koncepcija Partizana je uvek bila takva da dovode mlade igrače i da ih razvijaju. Te godine je Kićanović bio na čelu, napravio je dobar plan. Ostavio je tri starija igrača: Željka Obradovića, Gorana Grbovića i Milenka Savovića. Tri igrača na tri različite pozicije, a istovremeno je dovodio mlade – Žarka, Ivu, mene, kasnije i Pecarskog. Da učimo od starijih kolega koji su nesebično bili spremni za takvu ulogu. Napravili su Partizan koji je bio avangarda tih godina. Okidač za neke kasnije generacije koje su dolazile, i pronele slavu ovog kluba. Milenko Savović je bio taj koji je sačekao mlade. Upoznavao nas sa životom van košarke. Zahvalni smo mu na tome – zaključio je Divac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike