Nikolić trojkama presudio Mornaru: Budućnost povela u polufinalu

03.05.2021

21:31 >> 21:33

0

Autor: M. R.

Ekipa Dejana Milojevića slavila u Morači - 97:88

Nikolić trojkama presudio Mornaru: Budućnost povela u polufinalu
Copyright Promo/ ABA liga/ Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnosti dobili su crnogorski derbi protiv Mornara i poveli 1-0 u polufinalnoj seriji ABA lige. Izabranici Dejana Milojevića su se mučili u prvom delu meča, ali su u nastavku podigli nivo igre i slavili protiv Barana – 97:88 (28:31, 24:20, 25:18, 20:19).

Pročitajte još

Kada je u trećoj četvrtini Mornar stekao prednost – 61:56, tražio je tajm-aut Dejan Milojević ne bi li izazvao reakciju kod igrača i zaustavio nalet rivala. Shvatili su Podgoričani da im motivisani protivnik neće pokloniti pobedu, već da moraju da pojačaju igru ukoliko žele da slave. Počeli su da pogađaju Ivanović, Kobs, Dela Vale i situacija se na terenu potpuno promenila. Već na isteku treće četvrtine prednost od osam poena je bila na strani Budućnosti.

Nije još ništa bilo gotovo, pokušavao je Mornar da se nekako vrati, ali im je sve nade srušio Danilo Nikolić. Tri veoma važne trojke je pogodio u završnici i otklonio sve dileme kada je pitanje pobednika u pitanju. Njegov šut je na sličan način ispratio i Popović pa je izostala bilo kakva neizvesnost u finišu.

Kobs je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 22 poena, četiri skoka i sedam asistencija. Nikola Ivanović je postigao 18, Vili Rid 13, Danilo Nikolić 11, a Edžim i Popović po deset. Na drugoj strani Pulen je zabeležio 24 poena i pet asistencija, a po 12 poena su upisali Nidam, Bjelica i Vajthed.

Naredni susret istih ekipa na programu je u petak od 21.00 u Baru. U finale će otići ekipa koja prva zabeleži dve pobede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike