NBA poslastice na „Areni“: Jokić u Los Anđelesu, Durent na Janisa

30.04.2021

09:28 >> 18:18

0

Autor: N. St.

Uživanje za sve ljubitelje najjače košarkaške lige na svetu

NBA poslastice na „Areni“: Jokić u Los Anđelesu, Durent na Janisa
Copyright Profimedia

Svi ljubitelji NBA lige imaće priliku da i ovog vikenda uživaju u nekim sjajnim utakmicama u direktnim prenosima na kanalima „Arene sport“. Glavni fokus tokom praznika je na mečevima u Los Anđelesu i Milvokiju.

Glavni kandidat za osvajanje MVP priznanja Nikola Jokić će sa saigračima gostovati u „gradu anđela“ ekipi Klipersa. Taj meč je na programu u noći između subote i nedelje od 4h po srednjeevropskom vremenu.

Ovo su neke zanimljivosti o toj utakmici koje možda niste znali:

– Mnogi stručnjaci vide Kliperse i Lejkerse kao prve favorite na Zapadu. Kavaj Lenard i Pol Džordž su nosioci igre tima iz Los Anđelesa. Inače, Džordž je dva puta igrao finale Istoka sa Indijanom, ali nikada nije došao do velikog finala.

– Jokić bi u slučaju osvajanja nagrade za najkorisnijeg igrača postao treći internacionalni igrač u istoriji koji je dobio ovo priznanje, a da nije bio na koledžu u Americi. U tome su do sada uspeli Janis Adetokunbo i Dirk Novicki.

Profimedia

– Od Majkla Portera juniora se očekuje da preuzme veliki teret posle povrede Džamala Mareja koji je završio sezonu. U poslednjih nekoliko utakmica odlično šutira i njegove igre i te kako znače Nagetsima.

Nikola Jokić i Ivica Zubac su u različitim periodima u Evropi nosili dres Mege pod komandom trenera Dejana Milojevića.

Drugi susret je na programu u nedelju od 21.30h. Janis i Baksi dočekuju Bruklin sa Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom, dok se Džejms Harden oporavlja od povrede.

Kada je taj duel u pitanju, ovo su neki interesantni podaci:

– Povrede su sprečile trio Netsa Durent/Harden/Irving da odigra više mečeva zajedno, ali su zbog njih trojice među prvim favoritima da osvoje NBA prsten na kraju sezone.

Profimedia

–  Kris Midlton i Džru Holidej imaće veliku ulogu u igri Baksa koji žele da doguraju što dalje u plej-ofu. Od Midltona se očekuje doprinos pre svega u napadačkom smislu, dok je Holidej igrač koji je odličan na obe strane terena.

Bruklin se dodatno pojačao dovođenjem Blejka Grifina i Lamarkusa Oldridža, ali su neočekivani zdravstveni problemi Oldridža naterali da se penzioniše usred sezone. To bi trebalo da znači da će Grifin imati još veću minutažu u nastavku sezone.

– Centar Baksa Bruk Lopez je prvih devet sezona proveo sa Netsima i postao je vodeći strelac franšize svih vremena, a krilni igrač Milvokija Rodions Kuruks je prvobitno bio draftovan od strane Bruklina i prve dve sezone je proveo u tom timu.

Kevin Durent i Pi Džej Taker su bili saigrači na univerzitetu Teksas u sezoni 2006/07

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike