Može li Igokea još jednom da iznenadi Crvenu zvezdu?

10.04.2021

13:52 >> 13:56

0

Autor: M. R.

Utakmica se igra u nedelju od 17.00

Može li Igokea još jednom da iznenadi Crvenu zvezdu?
Copyright MN Press

Krajem decembra prošle godine Igokea je protiv Crvene zvezde zabeležila veliku pobedu. Bio je to jedan od najtežih poraza crveno-belih (85:65), koji sigurno nisu zaboravili. Izabranici Dragana Bajića su posle toga nastavili da nižu dobre rezultate, pa se s razlogom nadaju da još jednom mogu da trijumfuju protiv ekipe koja je na papiru favorit.

Derbi 25. kola ABA lige, u kome pobeda može da donese mnogo, igra se u nedelju od 17.00 u hali “Aleksandar Nikolić”. Igokea trenutno ima skor 19-4 na prvoj poziciji, a Crvena zvezda 18-3 na četvrtom mestu.

– Posle zgusnutog rasporeda i dugih putovanja uhvatili smo malo vremena da odmorimo i da treniramo pred utakmicu sa crveno-belima. Sigurno nas očekuje teška utakmica, Zvezda je tim za respekt, to je ekipa koja ima najviše ciljeve u ABA ligi – istakao je u najavi susreta trener Igokee Dragan Bajić. – Ono što ja očekujem od svojih momaka, to je da pružimo što jači otpor protivniku koji je favorit.

Nema mnogo nepoznanica kada su ove dve ekipe u pitanju.

– Znamo gde je Zvezda najjača, krasi ih sigurna defanziva i pritisak po čitavom terenu, napadački su jako potentni i prete sa svih pozicija. Međutim, očekujem jedan dobar odgovor od svog tima, da odigramo jednu dobru utakmicu, da se rastrčimo i da odgovorimo na igru Zvezde na najbolji način. Ono što me brine to je sastav na koji ću moći da računam, imamo neke igrače koji su povređeni, pa nećemo biti kompletni – podvukao je Bajić.

Pročitajte još

Igrač Igokee Entoni Klemons je nahvalio protivnički tim.

– Crvena zvezda je veoma jaka ekipa, respektujemo ih kao moćan tim ABA lige i kao evroligašku ekipu, jedna je od najboljih u ligi. Zbog tih razloga se trebamo dobro pripremiti fizički i mentalno, znamo da igraju veoma jaku odbranu i imaju izvrsne igrače poput Lojda i Voldena na bekovskim pozicijima koji znaju imati preko 20 poena po utakmici. Moraćemo dobro da igramo i budemo fokusirani na naš plan igre. Treba da damo sve od sebe… Mislim da smo spremni za to – zaključio je Klemons.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike