Milutinov: Zaglavljen sam u kući, situacija me frustrira

08.10.2020

11:46 >> 12:12

0

Autor: M. Rogač

Srpski košarkaš propušta start sezone zbog pozitivnog rezultata na koronu

Milutinov: Zaglavljen sam u kući, situacija me frustrira
Copyright MN Press

Njegov transfer je bio jedan od najzvučnijih ovog leta. Jedva je čekao da zaigra košarku posle ogromne pauze. Radovao se novom dokazivanju u dresu CSKA. A onda je stigao pozitivan rezultat testa na koronu i morao je u izolaciju. Srpski reprezentativac Nikola Milutinov nije igrao meč prvog kola Evrolige protiv Barselone, a neće biti u sastavu ni večeras protiv Makabija, već će gledati saigrače na TV ekranu.

Nisam imao simptome, ali čim sam dobio pozitivan rezulat bio sam prilično uplašen – rekao je Milutinov u intervjuu za “Walla Sports”. – Psihički sam se osećao loše, ali iako sam izolovan, nisam usamljen. Stalno me prati medicinsko osoblje kluba. Zaglavljen sam u kući već sedam dana i ne mogu da dočekam da izađem.

Nikola je bio spreman za novi izazov, pa ga je odsustvo sa terena baš poremetilo. Pogotovo zbog činjenice da CSKA ima težak raspored na startu sezone

Došao sam u novi klub i sad me ova situacija frustrira. Imamo teške utakmice sad na početku takmičarske godine, a ja ne mogu da pomognem. Verujem da ću za nekoliko dana moći da se vratim aktivnostima. Pozitivna stvar u celoj priči je ta što ću posle oporavka imati više šanse da ostanem zdrav u ključnim fazama sezone i da se tad ne plašim bolesti. Obećao sam prijateljima da ću nadoknaditi odsustvo.

Šok u CSKA: Srpski košarkaš zaražen koronavirusom

Srpski centar nije jedini koji je zaražen u evroligaškim ekipama. Na tom spisku su i dva njegova saigrača, trojica igrača Himkija, trener Barselone… Nikola je izneo mišljenje o mogućem rešenju u vidu “mehura”.

Mislim da to nije lako da se izvede, jer zahteva ogromne finansijske troškove. Izgleda da je nemoguće izbeći širenje virusa. Važno je da ljudi ne dolaze do teških stadijuma bolesti i da ne bude baš široko rasporstranjena infekcija u timovima, pa da to dovede do otkazivanja sezone. 

Milutinov se nije uplašio za formu posle ogromne pauze koja je zadesila evropsku košarku.

– Znali smo da se može desiti da se prošla sezona ne nastavi, tako je i bilo. Ovo je stvarnost u kojoj ništa ne može da se planira. Ja nisam igrao šest meseci, jer su i utakmice reprezentacije takođe otkazane. Iskoristio sam to vreme da se oporavim od povreda koje sam imao. Dugo sam boravio u Atini i tamo sam odradio individualne pripreme – zaključio je Milutinov.

Sezona nije ni počela, a Milutinov već dobio ovacije od navijača CSKA (Video)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike