Šok u CSKA: Srpski košarkaš zaražen koronavirusom

04.10.2020

06:05 >> 10:28

0

Autor: Milan Nastić

Nikola Milutinov i još osmorica iz prvog i drugog tima morali su u karantin

Šok u CSKA: Srpski košarkaš zaražen koronavirusom
Copyright MN Press

Srpski košarkaš Nikola Milutimov pozitivan je koronavirus, potrvrdili su čelnici CSKA. Pored našeg igrača zaraženo je dvojica iz prvog tima Sejmon Antonov i Janis Strelnekis, dok su preostalih sedmorica iz CSKA 2.

– Uzorci su poslati na dodatna istraživanja i proveru, a igrači su u samoilozaciji i pratimo njihovo stanje – navode “Armejci”.

Podsetimo, da Milutinov nije putovao sa ekipom u Barselonu na meč prvog kola Evrolige, i tada je saopšteno da je prehlađen.

Međutim, nakon povratka iz Katalonije, urađen mu je test na kojom je potvrđeno da je srpski centar pozitivan na koronu.

Nema dileme da će ovo uticati na igru “Armejeca”, a prema ruskim medijima nije isključeno da je još neko dobio virus i da će se narednih dana pomno pratiti igrači kako se korona ne bi proširila i na ostatak ekipe.

Nikola Miliutiunov je letos došao iz Olimpijakosa, kao jedan od glavnih igrača i od koga se očekuje da dominira pod obručima u svim takmičenjima.

Još ozbiljnija situacija je u omladinskom timu i zbog zaraze nisu putovali na meč 1/16 finala Kupa Rusije. Takođe, objavljeno je i da ima bolesnih među zaposlenima u klubu.

Propisti Evrolige i VTB lige su usaglašeni i obavezuju klubove da učestvuju u takmičenjima koristeći igrače čiji testovi nisu otkrili prisustvo virusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike