Milojević i Raduljica zadovoljni: Uradili smo ono po šta smo došli

19.02.2021

17:33 >> 20:39

0

Autor: N. St.

Osmesi posle trijufma Srbije

Milojević i Raduljica zadovoljni: Uradili smo ono po šta smo došli
Copyright Promo/FIBA

Prva meč lopta je iskorišćena. Srbija je već u prvoj utakmici ispunila zacrtani cilj – obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo.

Lako i ubedljivo su savladali selekciju Gruzije – 66:92 (10:13, 21:24, 20:28, 15:27). Po završetku meča su na konferenciji za medije govorili Dejan Milojević i Miroslav Raduljica.

Uradili smo ono po šta smo došli. Pobedili smo, kvalifikovali se na EP. Ispunili smo cilj. Čestitam celom timu. Odbrana je bila odlična tokom celog meča i to je glavni razlog uspeha. Prvo poluvreme je bilo dosta promašaja za tri. U nastavku smo napravili razliku i sačuvali je. Sledi meč sa Švajcarskom – rekao je Milojević.

Objasnio je razliku između dva poluvremena, u drugom je ekipa odigrala znatno bolje i prelomila meč.

Pogađali smo otvorene šuteve, to nije bio slučaj u prvom poluvremenu. Tako smo napravili razliku. Ponavljam, igra u defanzivi je bila odlična tokom cele utakmice.

RADULJICA: ČESTITAM CELOM TIMU

Kapiten reprezentacije Miroslav Raduljica je dao svoje viđenje utakmice.

– Sjajan trud celog tima, neki su prvi put u reprezentaciji, čestitam im na svemu što su pokazali. Čestitam celom timu. Ispunili smo sve što je stručni štab tražio od nas i to je razlog pobede. U prvom poluvreenu je bilo neizvesno, jer nismo pogodili mnogo trojki. U drugom smo uspevali da pogodimo više, igrali  smo bolju odbranu od „pik en rola“ i čestitam svima još jednom – jasan je Raduljica.

Bio je ovo debi na klupi Srbije za Milojevića, pošto je u odsustvu Kokoškova vodio nacionalni tim.

Bio sam opušten. Stručni štab mi je pomogao da dobro pripremimo meč. Nisam uradio ništa posebno. Tokom igračke karijere sam se nosio sa pritiskom i to nije ništa novo za mene. Nisam radio ništa drugo što već nisam radio, trener sam već 10 godina. Utakmica jeste bila važna, ali je to još samo jedan meč za mene.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Filip Petrušev sa 27 poena.

– Sviđa mi se njegov stil igre. Odlične partije pruža u ABA ligi. Nismo znali kako će se izboriti sa pritiskom i prvom utakmicom u reprezentaciji. Odigrao je odlično, bio je jedan od najboljih na terenu.

„Orlove“ sada čekaju najbitniji mečevi, oni u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Naš cilj je plasman na OI. Međutim, to je u ovom trenutku dosta daleko. Sada razmišljamo samo o meču sa Švajcarskom koji sledi. Želimo pobedu u toj utakmici – zaključio je Milojević.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike