Maljkovićeva: Košarka nije bila lepa za oko, ali ostvarile smo naš cilj

12.11.2020

19:31 >> 19:42

0

Autor: M. R.

Utisci trenera i reprezentativki posle pobede protiv Litvanije

Maljkovićeva: Košarka nije bila lepa za oko, ali ostvarile smo naš cilj
Copyright MN Press

Košarkašice Srbije su protiv Litvanije ostvarile prvi trijumf u “balonu” u Istanbulu i sada su još bliže Evropskom prvenstvu. One imaju ukupno tri pobede zabeležene u kvalifikacijama za takmičenje koje se igra 2021. godine, a naredni meč igraju protiv Turske (subota 16.00).

– Sigurno je malo neprijatno i čudno igrati ove utakmice kad ekipa nije spremna. Videli ste i sami ono što sam vam rekla u pripremi utakmice, da su igračice i jednog i drugog tima nedovoljno spremne, lige se ne igraju, tako da svakako ta košarka nije nešto lepa za oko… Igrali smo loše tih uvodnih pet minuta, ali smo uspeli brzo da uradimo ono što smo se dogovorili – rekla je posle meča selektor Marina Maljković. – Dosta smo grešili, najviše iz razloga koji sam vam navela, jer igračice nisu spremne onako kako reprezentacija Srbije ume da bude spremna. Ipak, na našu sreću, imali smo više pozitivnih trenutaka i trudili smo se da izdržimo sa trčanjem i u ovoj novoj situaciji iznesemo sve do kraja. Ponavljam, dosta smo grešili, ali smo, gledajući celu utakmicu, sproveli ono što smo se dogovorili.

Velika uzdanica srpske reprezentacije Sonja Vasić je takođe svesna grešaka koje su napravljene u igri.

– Mislim da se vidi da nismo uigrane i da nismo imale mnogo vremena da radimo. Onako je na neki bljesak i na trenutke delovalo kao da smo to mi. Onda su se opet dešavali padovi u igri. U svakom slučaju zadovoljne smo pobedom, ali realno nije to to. Mislim da bi sa nekim našim uobičajenim ritmom ovo bila ubedljivija utakmica. Ali, s obzirom na celu situaciju, mislim da je najbitnije da smo pobedili. Realno, nemamo ni mnogo vremena da analiziramo ovo, već moramo odmah da se okrećemo utakmici protiv Turske u subotu.

Pročitajte još: Srpkinje uspešne u “mehuru”: Litvanke pale u Istanbulu

Bitnu rolu je protiv Litvanije odigrala Aleksandra Crvendakić.

– Teška utakmica za nas, imali smo problem u skoku. Mislim da smo to tokom utakmice popravili, jer smo našom borbenošću nadoknadile te nedostatke – kaže Aleksandra. – Smatram da možemo mnogo bolje da igramo i da pokažemo bolju igru protiv ekipe Turske. S obzirom na to da nismo imale mnogo treninga, smatram da smo opet dobro odigrale i naravno da je tu još veliki prostor za napredak.

Debitantski nastup u reprezentaciji je upisala plejmejker Ivon Anderson.

– Dobro smo se borile. Imale smo plan utakmice. U situaciji gde smo imale samo nekoliko treninga, pa i da nismo u mogućnosti da igramo zbog situacije sa virusom Kovid-19, uradile smo ono što smo htele. Samo je potrebno da nastavimo da napredujemo i da se upoznajemo. Trebalo bi da iz ovog meča uzmemo one dobre stvari i primenimo ih na utakmici protiv Turske – zaključila je Anderson.

Pročitajte još – Ivon Anderson jedva čeka da zaigra za Srbiju: Nisam se dvoumila kad me je Marina pozvala, želimo medalje

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike