KRAJ: Zvezda slavila u derbiju, Tomas nije mogao sam (VIDEO)

14.03.2021

18:00 >> 20:31

0

Autor: N. St.

Crveno-beli savladali crno-bele u Beogradu

KRAJ: Zvezda slavila u derbiju, Tomas nije mogao sam (VIDEO)
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Dva derbija su završena u neizvesnim završnicama, treći je rešen zantno ranije. Baš kao i u prethodnim i u ovom je pobedu odnela Crvena zvezda.

Crveno-beli su savladali Partizan – 73:64 (15:14, 26:20, 16:16, 16:14).

Puleni Dejana Radonjića su bili bolji u većem delu meča i stigli su do novog trijumfa. Rezultatske neizvesnosti možda nije bilo previše, ali jeste koškanja, verbalnih sukoba, zakucavanja i lepih akcija na obe strane terena.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Rit (15, 7sk) i Davidovac (14, 3sk), na drugoj strani su se istakli Tomas (17, 14sk) i Jaramaz (10).

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – POBEDA ZVEZDE

Lepa akcija Zvezde, Rit ostaje sam pod košem, pravi fintu, Janković ga faulira, a on potom daje i dodatno bacanje (71:56). Pejdž promašuje, lopta ostaje u posedu Partizana, Rit pravi četvrtu ličnu i sprečava poene Jaramaza. Crveno-beli su ostvarili pobedu, a jedini raspoloženi u crno-belom bio je Tomas.

38′ – ZAKUCAVANJA NA OBE STRANE

Posle greške Lojda je Partizan imao kontru tri na jedan, Jarmaaz je poslao lošu loptu, Dobrić je bio blizu da je ukrade, umesto toga je presekao pas. Tomas nije uspeo da uhvati loptu posle promašaja Jaramaza. Sjajan potez Lojda i zakucavanje Rita za tajm-aut Matovića (68:54). Davidovac blokira Tomasa i sprečava lake poene. Tomas krade loptu Uskokoviću i zakucava u kontri (68:56).

36′ – DABL-DABL TOMASA

Rit ne pogađa zicer, Tomas hvata svoj 10. skok i dolazi do dabl-dabl učinka. Trojka Dangubića izlazi iz koša. Dangubić izbija loptu Davidovcu, a Dobrić ne uspeva iskoristi grešku odbrane, Jaramaz ga faulira. Dobrić daje oba penala (66:54), Veličković promašuje za tri. Volden šutira daleku trojku i promašuje.

34′ – VOLDEN ZA “+10”

Rit promašuje za tri, Veličković hvata loptu. Trifunović ne pogađa za tri, Dangubić hvata loptu i obezbeđuje novi napad svom timu. Simonović faulira Veličkovića. Dobra finta Dangubića, ostaje sam na šutu i promašuje. Volden ide na prodor i pogađa pod faulom Pejdža, pa ne pogađa dodatno slobodno bacanje (64:54). Rit se dobro postavlja, Veličković pravi faul u napadu. Simonović promašuje ceo obruč, Lojd vraća loptu u koš, sudije pokazuju da je napad istekao pre upućenog šuta i da se poeni neće priznati. Tomas i Veličković ne uspevaju da nađu put do koša.

32′ – LOJD KAŽNJAVA GREŠKU ODBRANE

Rit je napravio treću ličnu grešku, Tomas je dao oba penala. Lojd je ostao sam na šutu za tri i to je kaznio (60:52). Tomas promašuje za tri, Dangubić pravi faul u napadu. Dobrić je promašio ceo obruč, Rit je bio ispod koša, uhvatio je loptu i vratio je u koš za tajm-aut Matovića (62:52). Veličković gubi loptu, pa ispravlja grešku, a Tomas poentira (62:54).

30′ – PREDNOST ZA CRVENO-BELE PRED POSLEDNJU ČETVRTINU

Jaramaz pogađa posle prodora. Uskoković pravi faul u napadu. Odličan potez Jankovića, pa promašen zicer. Simnović promašuje za tri. Uskoković je bio blizu da ukrade loptu, ali ga je lopta pogodila u nogu. Veličković pogađa pod faulom, ne daje dodatno bacanje, lopta je ostala u posedu Partizana, Jaramaz je promašio za tri (57:50).

28′ – DAVIDOVAC SA PENALA

Noko pravi četvrtu ličnu, a poeni Jankovića se priznaju, ne pogađa dodatno slobodno bacanje (55:46). Kuzmić hvata skok u napadu posle promašaja Voldena. Davidovac je fauliran prilikom prodora, treća lična za Jankovića, dao je oba slobodna bacnaja. Pejdž pravi faul u napadu, pa ulazi u malu raspravu sa Lojdom (57:46). Veličković pravi faul prilikom postavljanja bloka.

26′ – RIT RASPOLOŽEN

Rit blokira Radovanovića na obruču. Sudije dosuđuju “mrtvu loptu”, jer se posle blokade “zaglavila” između obruča i table. Rit je bio bolji u skoku i obezbedio je napad Zvezdi. Tomas igra odličnu odbranu na Dobriću, a Janković pogađa u kontri (49:42). Rit je fauliran pri šutu, dao je prvo bacanje, da bi kod drugog Tomas pokušao da izbaci loptu iz koša, klupa Zvezde je tražila dodatni poen i tvrdila da je Rašon dirao loptu u silaznoj putanji. Arbitri su pogeldali snimak i ustanovili da je Tomas dirao loptu, autokoš i tri poena za Zvezdu sa linije penala (52:42). Tomas se dobro snašao u reketu i poentirao. Kuridža ostaje sam u ćošku i daje trojku, a Radovanović je prvo dobio “rampu” Kuridže, pa je napravio grešku u koracima kada je uhvatio svoj promašaj (55:44).

24′ – MINI-SERIJA ZVEZDE

Rit prekida “prazan hod” svog tima trojkom (47:40). Janković gubi loptu. Davidovac koristi svoje prednosti da pogodi u reketu (49:40).

22′ – PARTIZAN SMANJUJE ZAOSTATAK

Dobro je Partizan počeo drugo poluvreme poenima Radovanovića i Jankovića (41:38). Dobrić potom poentira pod faulom Jankovića i daje dodatno bacanje (44:38). Janković dolazi do lakih poena na drugoj strani (44:40).

20′ – POLUVREME

Pejdž krade loptu, pa ga Dobrić faulira i sprečava lake poene. Markus pogađa sa penala (37:29). Sjajan potez Lojda koji koristi uspavnost Trifunovića za lake poene na obruču. Dobrić blokira Pejdža na šutu za tri. Noko vraća osetniju prednost poenima u reketu. Noko faulira Jaramaza, sa klupe Partizana traže nesportsku ličnu, jer je Lendri udario po glavi Ognjena. Posle gledanja snimka su dosudili nesportsku ličnu. Jaramaz je dao tri od četiri slobodna bacanja (41:32). Uskoković je zamalo ukrao loptu, Pejdž je fauliran u poslednjim sekundama napada. Pejdž je dao oba penala posle treće lične Noka. Poslednji napad je imala Zvezda, Lojd se zaleteo na prodor, tražio je faul, sudije se nisu ogalsile. Došlo je do velikih protesta sa klupe Zvezde. Posle prvog poluvremena Zvezda ima prednost (41:34).

18′ – SJAJNO ZAKUCAVANJE, PA KOŠKANJE I TEHNIČKE

Nastavlja Zvezda sa odlčinom igrom. Dobrić daje trojku (35:16). Trifunović snažno zakucava preko Rita pod faulom, posle čega dolazi do koškanja između Rita, Lojda i Tomasa. Sudije odlučuju da pogledaju snimak. Uroš se malo duže zadržao na obruču što je iznerviralo Duopa, pa je došlo do guranja između Džordana i Rašona. Prekid i gledanje snimka je trajalo znatno duže nego što se očekivalo. Posle nekoliko minuta su doneli odluku. Lojd i Veličković su dobili po nesportslu ličnu grešku, a Trifunović je dao oba slobodna bacanja (35:21). Rit promašuje zicer, Jarmaz dolazi do lopte, Rit pravi drugu ličnu, Radonjić traži tajm-aut. Veličković po povratku na parket daje oba slobodna bacanja (35:23). Lojd je fauliran prilikom prodora. Lojd je siguran sa penala (37:23). Dobar potez Veličkovića, Tomas ostaje sam za lake poene. Volden ne pogađa za tri, Tomas hvata loptu (37:25).

Printscreen/B92

16′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZVEZDE

Janković krade loptu Dobriću, pa ga Ognjen faulira. Tomas izbija loptu Tomasu, a Lojd u kontri postiže lake poene u kontri (28:19). Trifunović ne pogađa za tri. Tomas se okliznuo i tom prilikom faulirao Uskokovića, a Rit je posle uhvaćenog skoka u napadu doneo prvu dvocifrenu prednost svom timu (30:19). Neverovatan promašaj Dangubića.

14′ – CRVENO-BELI BOLJI

Trojka Trifunovića, pa faul na Dobriću. Rit je ušao na teren, a Dobrić je pogodio oba penala (24:17). Dangubić ponovo promašuje, ni Rit ne pogađa za tri na drugoj strani, a isto čini i Pejdž. Uskoković ostaje sam u kontri i to završava poenima (26:17). Druga lična Davidovca, Dangubić je siguran sa penala (26:19).

12′ – SERIJA ZVEZDE I REAKCIJA MATOVIĆA

Volden pogađa za tri, Pejdž promašuje, Radanov potom hvata skok u napadu, Volden pogađa i tera Matovića na tajm-aut (20:14). Volden pravi grešku u vođenju lopte, Dangubić ne pogađa za tri, a Noko koristi snagu za poene preko Jankovića (22:14).

10′ – DVE LIČNE JARAMAZA

Dangubić pogađa iz teške pozicije. Radanov promašuje ceo obruč u šutu za tri. Volden se odlično postavlja, Jaramaz pravi faul u napadu, što mu je druga lična, menja ga Perkins. Janković blokira Dobrića na prodoru, Pejdž ne pogađa za tri, Dobrić hvata loptu. Volden daje trojku. Završena je prva četvrtina u kojoj nije bilo tajm-auta (15:14).

8′ – RADANOV NA TERENU

Davidovac i Pejdž prave faulove u napadu. Volden ne pogađa, Veličković dolazi do poena. Ušao je i Radanov, pa promašio. Dobar potez Dangubića, bez nagrade u vidu poena. Jaramaz nije uspeo da preseče dodavanje ka Voldenu, Kori je krenuo na prodor i pogodio (12:12).

6′ – UPISAO SE RADOVANOVIĆ

Jaramaz poentira, pa Partizan igra sjajnu odbranu, posle čega Radovanović ispravlja promašaj saigrača i postiže prve poene. To su prvi poeni u derbiju za mladog košarkaša rođenog 2003. godine.

5′ – PROMAŠAJI I TROJKE

Volden ulazi u igru. Davidovac je presekao loptu, pa je pao, Tomas je uzeo, pa je došlo do velike borbe, sudije su dosudile “mrtvu loptu”. Skakali su Tomas i Volden, napad je otišao u ruke Zvezde, a Lojd je to nagradio trojkom (7:5). Kuzmić je faulirao Tomasa koji je bio polovičan sa penala. Kuridža promašuje za tri. Davidovac udara “rampu” Tomasu, Lojd promašuje sa poludistance. Radovanović je ostao sam u ćošku, nije pogodio. Saigrači su ga ispratili aplauzom podrške, a Davidovac daje trojku (10:6).

3′ – JARAMAZ I DAVIDOVAC

Jaramaz pogađa za tri. Odličan potez Davidovca, Trifunović se okliznuo, a Dejan se prošetao do koša (4:3). Odlična akcija Partizana, Tomas ostaje sam pod košem i to kažnjava (4:5). Prodor Jaramaza koji ostavlja za Jankovića koji promašuje zicer. Jaramaz faulira Kuridžu.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela, a Partizan je već napravio dve lične (Janković i Radovanović). Prve poene je dao Davidovac.

19:28′ – PETORKE

Ovo su petorke timova:

ZVEZDA: Hol, Lojd, Davidovac, Kuridža, Kuzmić

PARTIZAN: Jaramaz, Trifunović, Radovanović, Tomas, Janković

19:21′ – PARTIZAN SIGURNO BEZ TROJICE

Crno-beli na ovom meču definitivno ne mogu da računaju na Miku, Mozlija i Zagorca, dok će u ekipi biti roviti Pejdž i Veličković.

19:15′ – 44. REGIONALNI DERBI

Ovo će biti 44. put da se Zvezda i Partizan sastaju u ABA ligi. Crveno-beli imaju 22, a crno-beli 21 pobedu na Jadranu.

19:07′ – PEJDŽOVA PORUKA

Uopči meča je jedan od najboljih igrača crno-belih Markus Pejdž imao jasnu poruku. Više o tome možete pročitati OVDE.

19:04′ – ZVEZDA BEZ KAPITENA

Od kada je preuzeo kapitensku traku Branko Lazić nije propustio nijedan derbi. Više o tome možete pročitati OVDE.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike