KRAJ: Zvezda posle drame do pobede u Atini

19.03.2021

18:45 >> 21:05

0

Autor: N. St.

Crveno-beli savladali Panatinaikos

KRAJ: Zvezda posle drame do pobede u Atini
Copyright MN Press

Paklen raspored je nastavljen. Na svakih nekoliko dana košarkaši Crvene zvezde igraju nove utakmice. Tako je bilo i ove nedelje.

Posle pobede protiv Cibone, uspeli su da naprave odličnu uvertiru pred put u Podgoricu na regionalni derbi protiv Budućnosti.

U triler završnici su savladali Panatinaikos – 82:86 (23:17, 17:23, 19:20, 23:26).

Brilijirao je Džordan Lojd (27, 5as), uz podršku Korija Voldena (14, 3as). Na drugoj strani je najefikasniji bio Mario Hezonja sa 15 poena.

Dešavanja sa utakmice pratite na sajtu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – DRAMATIČNA ZAVRŠNICA I POBEDA ZVEZDE

Dobrić je napravio nesportsku ličnu. Papapetru je dao oba penala, pa je ponovo fauliran, bio je polovičan. Na to je Lojd odgovorio poenima i naterao domaćina na tajm-aut (76:79). Sent-Ros je pogodio za tri (79:79). Lojd je uzvratio istom merom (79:82). Hezonja promašuje za tri, Simonović je fauliran čim je uhvatio loptu, to je bila peta lična za Bohoridisa, vratio se Vajt. Panatinaikos se odlučio da brani napad, Volden je uspeo da se oslobodi lopte, Mitoglu je faulirao Lazića. Kapiten Zvezde je dao oba slobodna bacanja, Radonjić je tražio od svojih pulena da nikako ne prave faul (79:84). Novi tajm-aut domaćeg tima. Hezonja je sa oko devet metara šutirao i pogodio za tri, Radonjić je reagovao (82:84). Lazić je izveo loptu, Lojd se oslobodio, Papapetru ga je faulirao, a Amerikanac je dao oba penala (82:86). Radonjić je ponovo tražio od svojih igrača da ne prave faul. Hezonja je uzeo loptu, šutirao i promašio. Pobeda Zvezde – 82:86.

38′ – SIMONOVIĆ I TROJKE DOMAĆINA

Volden je fauliran, posle čega je sam tražio sa klupe predah, zamenio ga je Uskoković. Lojd promašuje, hvata sopstveni promašaj i ispravlja grešku (67:75). Papapetru pogađa svoju treću trojku (70:75). Noko ne uspeva da uhvati loptu, ona odlazi u aut. Bohoridis se zaleće na prodor, Noko ga je sačekao i dovoljno uticao na to da promaši. Simonović iz veoma teške pozicije, uz zvuk sirene pogađa, na to Hezonja odgovara trojkom (73:77).

36′ – ODLIČNA IGRA ZVEZDE

Lazić krade loptu Hezonji, Lojd se zaleće u kontri i pogađa (65:71). Hezonja iz veoma teške pozicije pogađa za dva (67:71), čak je i Radonjić ostao u šoku. Noko hvata promašaj Voldena. Prelepa akcija Zvezde, nekoliko dodavanja i laki poeni za Lojda u reketu (67:73). Hezonji beži lopta, promašuje, Simonović hvata loptu.

34′ – LOJD!

Serija promašaja na obe strane. Lojd ne pogađa za tri preko Papajanisa, Kuzmić to koristi, hvata loptu i dobija faul. Papapetru pogađa za tri (65:66). Lojd na to odgovara istom merom (65:69).

32′ – SENT-ROS PROMAŠIO ZAKUCAVANJE, KATAŠ ISKLJUČEN

Lojd promašuje za tri, a Sent-Ros promašuje zakucavanje. Kuzmić poentira u reketu, posle čega Simonović daje trojku (59:65). Kataš je tražio tajm-aut i bunio se kod arbitara. Dobio je drugu tehničku grešku, isključen je. Volden je poklon iskoristio i produžio seriju svog tima. Sent-Ros je prekinuo to poenima pod faulom Voldena i pogođenim dodatnim penalom (62:66).

30′ – VOLDENOVA SERIJA ZA ODGOVOR ZVEZDE

Posle bacanja Volden je pogodio za dva, pa posle dobre odbrane i za tri na asistenciju Lojda (59:54). Mitoglu je ostao potpuno sam, ostavili su ga igrači Zvezde, promašio je ceo obruč u šutu za tri. Volden je iznudio faul Bentila i dao oba penala. Kori je zatim odigrao sjajnu odbranu, Mek je poslao loptu u aut (59:56).  Lojd je krenuo na prodor, fauliran je, lopta nije zavšrila u košu. Džordan pogađa oba penala (59:58). Hezonja promašuje za tri, Radanov je fauliran pod košem. Aleksa je dao oba penala (59:60).

28′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZA DOMAĆINA

Papajanis je polovičan sa penala. Zvezda ima velike probleme u napadu, Volden je šutirao za tri, pogodio je prvi obruč. Hezonja daje trojku (59:48). Radanov je fauliran, usledili su protesti i tehnička za Kataša koju Volden koristi da pogodi slobodno bacanje (59:49).

26′ – HEZONJA I PAPAJANIS

Papapetru promašuje, lopta mu se vraća u ruke, a Hezonja napad završava trojkom uz zvuk sirene. Sent-Ros krade loptu i pogađa uz malo sreće. Papajanis sprečava Noka da poentira u reketu, a Papajanis posle sjajnog poteza Hezonje zakucava za tajm-aut Radonjića (53:48). Novi dobar potez Sent-Rosa u odbrani i poeni Papajanisa. U igri su Volden i Lojd (55:48).

24′ – DOBRIĆ

Papajanis poentira sa poludistance, Noko se nije razumeo sa Holom, Panatinaikos nije to iskoristio, a Dobrić je potom pogodio trojku (44:48). Hol krade loptu, Sent-Ros pravi faul. Noko koristi snagu i uspeva da iznudi treću ličnu Vajta. Sent-Ros je ukrao loptu Dobriću, Ognjen ga je stigao i sprečio da pogodi, ali je Papajanis pratio akciju, ostao potpuno sam i zakucao (46:48). Lazić promašuje otvorenu trojku.

22′ – POVREDA RITA

Počelo je drugo poluvreme. Sent-Ros ne pogađa za tri. U borbi za skok je Rit ostao da leži na parketu. Siagrači su mu brzo prišli kao i lekar. Nezggodno je doskočio u padu. Napustio je teren odmah. Noko je poentirao, uz malo sreće (40:42). Papajanis dolazi do lakih poena (42:42). Lazić pogađa trojku iz ćoška (42:45).

20+’ – LOJD I RADONJIĆ

U pauzi između dva dela su svoje viđenje poluvremena dali Džordan Lojd i Dejan Radonjić.

– Moramo da igramo bolje u odbrani i da kontrolišemo skok da bismo imali šansu za pobedu – rekao je Lojd.

Kratku izjavu dao je i crnogorski stručnjak.

– Igrali smo solidno prvo poluvreme, moramo tako da nastavimo – jasan je Radonjić.

20′ – NEREŠENO NA POLUVREMENU

Sent-Ros posle ofanzivnog skoka pogađa. Lojd promašuje otvoren šut sa poludistance. Radonjić ne želi da rizikuje treću ličnu, šalje Lojda na klupu. Vajt, uz malo sreće, poentira. Papajanis blokira Dobrića, Kuzmić hvata loptu i poentira pod faulom Vajta, pa daje dodatno bacanje za izjednačenje (40:40). Hezonja ne pogađa za tri, Zvezda je imala poslednji napad u prvom poluvremenu, Sent-Ros je iskoristio poslednji mali faul svog tima na pet sekundi pre kraja. Dobrić je ostao na šutu za tri, nije pogodio (40:40).

18′ – IGRA U SERIJAMA

Mini-serija Panatinaikosa i tajm-aut Radonjića. Simonović je ostao sam na šutu za tri i to kaznio (34:31). Sjajan prodor Lojda i poeni, Kataš reaguje tajm-autom (34:33). Papapetru napada Lojda, Simonović prilazi da pomogne, udara loptu, sudije pokazuju da je napravio faul. Papapetru daje oba penala. Lojd uzima loptu, čeka pravi trenutak i zaleće se zna prodor za nove poene, pa krade loptu i ostavlja Laziću za koš u kontri i prvo vođstvo Zvezde na meču (36:37).

16′ – VOLDENOV PRODOR, BEZ FAULA NA RITU

Papajanis pogađa sa poludistance, Volden pogađa posle prodora, Kuridža sjajnom fintom vara Papajanisa i poentira (30:28). Dobra odbrana Rita, krenuo je u kontri, promašio, žalio se i tražio faul, sudije nisu reagovale. Kuridža je sprečio lake poene faulom. Lepa akcija domaćina i zakucavanje Vajta (32:28).

14′ – SENT-ROS, PA DŽORDAN

Sent-Ros odbija nalet Zvezde trojkom (28:21), Radonjić traži minut odmora. Lojd po povratku na parket odgovara trojkom (28:24). Rit je udvojen, tražio je faul, sudije su pokazale da je napravio grešku u koracima pre dodavanja za Kuridžu.

12′ – PRVI POENI LOJDA

Lojd se vratio na teren uprkos dve lične greške i drugu deonicu je započeo poenima. Noko zatim nastavlja sa dobrom igrom (25:21). Mitoglu odgovara (27:21).

10′ – NOKO, SUDIJE I VOLDEN

Mitoglu daje oba penala, a Noko na drugoj strani sjajno zakucava. Mek pronalazi put do koša, a Volden poentira posle prodora, uz faul. Zatim daje i dodatno bacanje (20:17). Agust pogađa, Volden gubi loptu, lopta pogađa u nogu Meka, Agustu ispada lopta, sudije čekaju i sa velikim zakašnjenjem pokazuju da je loptau  autu. Radonjić je dobio tehničku zbog protesta i lošeg suđenja u dosadašnjem toku meča. Mitoglu je dao poklonjeno bacanje, a Volden je napravio gršku prilikom vođenja lopte (23:17).

8′ – TROJKA DOBRIĆA

Dobrić ne pogađa za tri, Uskoković igra presing po celom terenu, a Papapetru ne uspeva da prenese loptu za osam sekundi. Radanov je predugo čekao, kasno je dodao do Uskokovića koji promašuje iz teške pozicije, Vajt je fauliran u kontri i daje jedno od dva bacanja. Dobrić pogađa za tri (14:10). Mitoglu je siguran sa penala, Kuridža promašuje za tri, a Bohoridis faulira Simonovića u borbi za loptu (16:10). Pokušaj Voldena ne završava u košu, Noko se izborio za novi napad, pa poentirao (16:12).

6′ – PAPAJANIS I HEZONJA

Papajanis zakucava, pa udara “rampu” Radanovu. Kuzmić potom blokira Vajta, a za to dobija nagradu u vidu poena posle odličnog dodavanja uskokovića u reketu. Hezonja je fauliran u prodoru, dao je oba slobodna bacanja (13:7). Ušli su Noko i Kuridža umesto Rita i Kuzmića.

4′ – DVE LIČNE LOJDA

Veliki problem za Zvezdu. U četvrtom minutu je Lojd zaradio drugu ličnu grešku. Uskoković koristi brzinu, postiže poene pod faulom i daje dodatno bacanje. Papajanis je s leđa gurnuo Uskokovića, sudije nisu razmatrale da pokažu da je nesportska lična (9:3). Dobrić ostavlja za Kuzmića koji se snalazi odlično u reketu posle greške u koracima Hezonje (9:5).

3′ – SERIJA DOMAĆINA

Na startu Zvezda ima probleme u organizaciji napada, gube lopte bez upućenog šuta na koš. Sent-Ros daje svoju drugu trojku, Lazić promašuje trojku, pa faulira Hezonju (6:0). Novi pokušaj za tri Sent-Rosa, konačno promašuje. Lazić ponovo šutira za tri i ponovo promašuje, a to surovo kažnjava trojkom Papapetru (9:0).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Atini je počela trojkom Sent-Rosa. Rit je pokušao da uzvrati istom merom, nije uspeo (3:0).

19:57′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda kreće meč u petorci Hol, Lazić, Lojd, Rit, Kuzmić

19:49′ – SPREMNI ZA MEČ

Košarkaši Zvezde su spremni za početak utakmice

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike