KRAJ: Zvezda pala u Podgorici

21.03.2021

18:30 >> 20:52

0

Autor: N. St.

Crveno-beli poraženi u Crnoj Gori

KRAJ: Zvezda pala u Podgorici
Copyright Promo/ABA/KK Buducnost

Borba za regionalni tron pred plej-of se odigrala u Podgorici. Uoči večerašnjeg okršaja Crvena zvezda je imala skor 17-2, a Budućnost 16-3 uz pobedu u Beogradu (67:65).

Potvrdili su dobru partiju trijumfom pred glasnom podrškom navijača u “Morači” – 83:63 (24:12, 19:20, 24:14, 16:17).

Domaći tim je diktirao tempo od samog starta, crveno-beli su sve vreme jurili prednost, a kola su u potpunosti krenula nizbrdo u trećoj četvrtini kada su izabranici Dejana Milojevića. stekli nedostižnu prednost.

Predvodili su ih Edžim sa 18 i Ivanović sa 14 poena. Na drugoj strani je Volden dao 17, a Dobrić 15 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Ubedljiva pobeda Budućnosti – 83:63.

38′ – MILOJEVIĆ SMIRUJE EKIPU

Posle novih poena Voldena reaguje Milojević tajm-autom (76:58). Zoran Nikolić je fauliran u reketu, dao je oba penala (78:58). Dobrić konačno postiže prve poene u drugom poluvremenu (78:60). Kobs pogađa pod faulom Noka i daje dodatno bacanje (81:60).

36′ – TROJKA VOLDENA

Svaka dilema oko pobednika je u Podgorici odavno rešena. Volden pogađa za tri (76:54). Radanov potom kreće na prodor i dobija faul i pogađa oba penala (76:56).

34′ – VOLDEN POD FAULOM

Volden je pogodio pod faulom, Kobs je promašio trojku, posle čega su suđene tri sekunde u reketu Noku (74:49).

32′ – BUDUĆNOST ČUVA VOĐSTVO

Čuva Budućnost stečenu prednost, promašaji Dobrića se ređaju, a Dela Vale daje novu trojku (74:46).

30′ – VELIKA PREDNOST PODGORIČANA

Lojd gubi loptu, Edžim poentira u kontri, a Kuridža zatim pravi grešku u koracima (64:43). Pred poslednju četvrtinu Podgoričani imaju veliko vođstvo – 67:46.

28′ – GLASNA PODRŠKA NAVIJAČA ZA BUDUĆNOST

Dela Vale je polovičan sa penala (62:38). U “Morači” je prisutan i veći broj navijača na tribinama koji pružaju veoma glasnu podršku svom timu. Hol prekida seriju protovnika (62:40). Lazić promašuje otvorenu trojku, Davidovac ne uspeva da vrati loptu u koš. Davidovac pogađa uz faul Edžima (62:42). Milojević je tražio tajm-aut. Davidovac je pogodio dodatno bacanje (62:43).

26′ – VELIKA PREDNOST ZA BUDUĆNOST

Dela Vale daje novu trojku, Radonjić reaguje tajm-autom (56:38), Lazić promašuje ceo obruč u pokušaju za tri. Dela Vale greši u dodavanju i šalje loptu u aut. Volden se zaleće na prodor, sudije sviraju faul u napadu, potom pokazuju da je Kuzmić napravio faul na Ridu u borbi za skok. Volden potom faulira Kobsa na šutu koji potom daje oba slobodna bacanja (58:38). Lojd ne pogađa za tri. U igri je posle dugo vremena Lojd. Edžim daje trojku (61:38). Lazić ne uspeva da odgovori istom merom.

24′ – DOBRIĆ U KONTRA-RITMU

Kobs poentira sa poludistance, Kuzmić vraća loptu u koš posle promašaja Dobrića (50:36). Posle dobre odbrane Volden hvata promašaj Dobrića i zakucava (50:38). Dela Vale na to odgovara trojkom, posle čega Dobirć ponovo promašuje (53:38).

22′ – TROJKA NIKOLIĆA, PA ZAKUCAVANJE KUZMIĆA

Promašaji Rida i Dobrića na startu drugog poluvremena, Nikolić to prekida trojkom (46:32). Kuzmić poentira, Boltauzer poništava poene i pokazuje da je napravio grešku u koracima. Edžim poentira u reketu (48:32). Popović je izgurao Uskokovića sa parketa, to m uej četvrta lična. U igru se vratio Volden. Kuzmić zakucava (48:34).

20′ – BUDUĆNOST NA “+11”

Dobrić pogađa za tri, Milojević traži tajm-aut (37:31). Edžim po povratku na teren daje trojku (40:31). Potom novi protesti Zvezde. Noko nije uspeo da zakuca, Dobrić je pod košem Podgoričana fauliran više puta, arbitri se nisu oglasili. Noko je zatim odgurnuo Apića koji je bio polovičan sa penala (41:31). Volden se izborio za novi napad, Nikolić je udario “rampu” Simonoviću. Lojd je fauliran na šutu za tri, dao je samo jedno od tri bacanja (41:32). Edžim je uz zvuk sirene uspeo da vrati loptu u koš, pa tako Budućnost ima dvocifrenu prednost na pauzi (43:32).

18′ – NOKO U CENTRU PAŽNJE

Dobrić pogađa za tri i postaje prvi sa dvocifrenim učinkom u svojoj ekipi. Simonović faulom zaustavlja prodor Ivanovića. Edžim potom poentira (34:24) za tajm-aut Radonjića. Dobra akcija po povratku na parket i laki poeni za Noka. Simonović igra odličnu odbranu, odlučuje da smiri napad, a Noko šalje prejak pas i šalje loptu u aut, pa se izvinjava saigračima. Ivanović zatim preko njega pogađa za tri (37:26). Volden poentira posle prodora (37:28).

16′ – IVANOVIĆ

Posle tajm-auta Milojevića Ivanović koristi to što ga čuva Kuzmić i lako prolazi. Rid ne pogađa, a Kuzmić poentira ,da bi sudije potom poništile taj koš zbog tri sekunde u reketu (32:21). Uskoković potom pravi faul. Edžim promašuje. Lojd hvata loptu, pa sudije pokazuju da je napravio grešku u vođenju lopte. Vratio se Volden, a Mitrović nije uputio šut pre isteka napada.

14′ – NOVI PROTESTI ZVEZDE I REAKCIJA

Dobrić pogađa pod faulom, sudije ne sviraju ništa. Danilo Nikolić pogađa za tri (30:16). Dobrić je pao, tražio faul, sudije se opet nisu oglasile. Kuzmić je potom zakucao (30:18). Posle faula koji je suđen Laziću su usledili novi protesti, kako Radonjića, tako i Lazića. Izgleda da je to dalo rezultat, pošto je Kobsu suđen faul u napadu što mu je druga lična (30:18). Dobrić zatim pogađa za tri (30:21).

12′ – KUZMIĆEVI SKOKOVI

Zahvaljujući skokovima u napadu Kuzmića je Zvezda uspela da zadrži posed, pa je Dobirć poentirao (24:14). Ivanović je na to odgovorio trojkom (27:14).

10′ -VODE PODGORIČANI

Lojd je siguran sa linije za slobodna bacanja, kao i Ivanović na drugoj strani (24:10). Nastavljaju se promašaji Zvezde, a tome je na kraj stao Volden poenima u kontri. Posle prve četvrtine Budućnost vodi (24:12).

8′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZA DOMAĆINA

Volden nastavlja da promašuje, Davidovac i Rid su se borili za loptu, pa su potom skakali za nju, posed je pripao domaćem timu. Rid je zatim bio siguran sa penala (18:5). Davidovac je ostao sam pod košem, Rid je zaustavio lake poene faulom. Bio je polovičan sa penala (18:6). Ivanović pogađa na drugoj strani (20:6). Kuridža konačno prekida “prazan hod” i pogađa iz igre (20:8), potom arbitri pokazuju da je napravio faul u skoku. Zoran Nikolić je siguran sa penala (22:8).

6′ – TAJM-AUT RADONJIĆA

Popović pogađa oba slobodna bacanja, Simonović ide na prodor, traži faul, sudije se ne oglašavaju, Noko promašuje. Nikolić na drugoj strani posle dobre finte šuta zakucava i tera Radonjića na tajm-aut (12:5). Kobs faulira Voldena, Noko koristi snagu, ali ne uspeva da pogodi. Volden sprečava lake poene faulom, a Kobs daje oba slobodna bacanja (14:5). Volden promašuje, Edžim poentira za dvocifrenu prednost domaćina (16:5).

4′ – VOĐSTVO BUDUĆNOSTI I SUDIJE

Hol pravi faul, Radonjić ga vadi iz igre. Kobs poentira (6:2). Lojd promašuje za tri, lopta ostaje u posedu Zvezde, Lazić pravi fintu, ide na koš, sudije pokazuju da je napravio faul u napadu. Kapiten Zvezde traži obajšnjenje od sudija. Popović potom pravi faul u borbi za poziciju, ali arbitri odmah vraćaju odluku na drugoj strani, pokazuju da je Noko napravio faul u napadu. Edžim promašuje zicer, pa ipsravlja svoj promašaj (8:2). Volden daje trojku (8:5).

2′ – ZAKUCAVANJE LOJDA

Fenomenalan potez na startu meča, Lojd je fantastično zakucao (2:2).  Na isti način uzvraća Rid (4:2). Simonović pravi grešku u vođenju lopte.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela, Kuzmić je promašio zicer, pa je faulirao Rida koji nije dao i dodatno bacanje (2:0).

19:58′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda počinje meč u petorci: Hol, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić

19:49′ – SUDIJE

Pravdu na ovom meču deliće sudijska trojka Boltauzer, Radović, Nedović.

19:41′ – ČESTITKA NEKADAŠNJEM KAPITENU

Crveno-beli su čestitali rođendan nekadašnjem kapitenu Luki Mitroviću koji će večeras igrati protiv njih, u dresu Budućnosti.

19:36′ – ZAGREVANJE

Košarkaši Zvezde i Budućnosti se zagrevaju pred početak duela u Podgorici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike