Kreće Top 16 Evrokupa, a kapiten Partizana ima jasnu poruku

12.01.2021

10:05

0

Autor: D. B.

Novica Veličković nema mnogo dilema pred sutrašnji duel protiv italijanskog Trenta

Kreće Top 16 Evrokupa, a kapiten Partizana ima jasnu poruku
Copyright MN Press

Nova sezona, dobro pozati protivnik. Košrkaši Partizana sutra će početi nadmetanje u Top 16 fazi Evrokupa, a rival na startu druge faze drugog po kvalitetu klupskog takmičenja Starog kontineta biće im tim sa kojim su im se putevi ukrstili i prošle, nikada završene, sezone, ali i one od pre dve godine – Trento.

Beograđani su u sezoni 2019-2020 ostvarili dve pobede, u Italiji je bilo 83:58, dok je u Beogradu u jednoj od poslednih utakamica pred zaustavljanje takmičenja usled pandemije koronavirusa bilo 91:75. Sezonu ranije Partizan i Trento su bili rivali u prvoj fazi Evrokupa. Na “otvaranju” takmičarske 2018-2019 crno-beli su poklekli u Italiji (82:73), da bi predstavnik Srbije u Evrokupu u Beogradu uzvratio 76:71.

Ali, ako pitate čovek koji je sa Partizanom prošao bukvalno sve, kapitena Novicu Veličkovića, ništa što se događalo ranije nema veze sa sadašnjim stanjem stvari.

Krećemo u novu fazu, koja se igra prtaktično od nule. U ovom trenutku, s obzirom na sve okolnosti, to nam možda i najviše odgovara. Sada se broji samo ono što dolazi – najavljuje Veličković.

Kada je reč o kvalitetima Trenta Veličković je prepun reči hvale.

Imamo ispred sebe nezgodnog protivnika, ekipu koja ove sezone igra veoma dobro i koja će učiniti sve da već u prvom kolu uzme brejk. Mi to ne smemo da dozvolimo. Ali, da bismo došli do pobede moramo da odigramo mnogo bolje nego u Čačku. Moramo da budemo borbeni i pametni u oba pravca – tvrdi Veličković.

Pročitajte još

Samo ako letimično bacimo pogled na statistički učinak igrača Trenta ove sezone jasno je odakle Partizanu preti najveća opasnost.

Geri Braun ima prosek od 14.6 poena i 6.2 skokova, a Džakori Vilijams je na proseku od 12.8 poena i 7.3 skokova. Italijanski tim je tim koji zauzima treće mesto po broju skokova (38.3), ali je, začuđujuće unutrašnja igra slabiji deo. Satistika kaže da imaju prosek u šutu za dva poena samo 46.8% i to je drugi najslabiji prosek u Evrokupu u ligaškom delu takmičenja. Trento nije među najefikasnijim timovima u nadmetanju. Prosek od 74.2 poena ih je svrstala u treći najneefikasiji tim prvog dela Evrokupa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike