KRAJ: Ništa od novog iznenađenja, Katalonci sigurni protiv Zvezde

22.01.2021

17:30 >> 20:14

0

Autor: N. St.

Crveno-beli poraženi u Beogradu

KRAJ: Ništa od novog iznenađenja, Katalonci sigurni protiv Zvezde
Copyright MN Press

Nije se dogodilo novo iznenađenje. Crvena zvezda nije uspela da ponovi izdanje iz Madrida i dobije i drugog velikana iz Španije.

U hali “Aleksandar Nikolić” su izgubili od Barselone – 60:72 (11:21, 20:14, 14:22, 15:15).

Dobra vest za Dejana Radonjića može da bude povratak Džordana Lojda na parket kao i uigravanje Lendrija Noka. Jedini dvocifren u srpskom timu bio je Dobrić (11, 3sk), dok su na drugoj strani najbolji bili Higins sa 14 i Oriola sa 12 poena.

Pročitajte još:

Dešavanja sa meča ste molgi da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – KRAJ

Pobeda Barselone u Beogradu – 60:72.

38′ – LOJD U KONTRI

Dobrić i Kalates promašuju trojke, ni Lojd ne uspeva da pogodi za tri, posle čega pravi grešku u koraicma pre dodavanja za Dobrića. Lojd se zaleteo u kontru sam, poentirao i ponovo primorao Šarunasa da traži tajm-aut (54:66). Dejvis pogađa, uz malo sreće.

36′ – PRVI POENI NOKA

Prve poene na utakmici postigao je Noko koji se zatim izborio i za skok u odbrani. Dobrić je pogodio trojku. Jasikevičijus reagovao (52:66).

34′ – BARSA ČUVA PREDNOST

Novi faul, poeni Barselone sa penala. Ironični aplauzi sa tribina za sudije. Barselona ima veliku prednost (47:66).

32′ – ARBITRI I SMITS U PRVOM PLANU

Ponovo su arbitri i Smits u prvom planu. Davidovac je pravio blok da olakša izvođenje lopte iz auta. Arbitri su pokazali da je faulirao Smitsa, što je značilo da je Zvezda ispunila bonus. Kjurik poentira, Radonjić traži tajm-aut (45:64).

31′ – SUDIJE, SNIMAK I NESPORTSKA

Poslednja četvrtina počela je faulom na Smitsu. Jedan arbitar je pokazao da je faul na zemlji i da se ne priznaju poeni koje je Smits dao. Lotermozer je signalizirao da nije tako, tražio je gledanje snimka i posle toga je doneta odluka da je nesportska lična Koloma. Smits je bio siguran sa penala. Davidovac zatim faulira Smitsa i sprečava lake poene, a Rolands daje oba (45:61).

30′ – PREDNOST KATALONACA PRED POSLEDNJI KVARTAL

Oriola je fauliran, pogodio je oba penala (43:51). O’Brajant je ostao sam, promašio je trojku. Dejvis poentira i vraća dvocifrenu razliku (43:53). O’Brajant promašuje novu trojku, Higins to kažnjava (43:55). Lojd ne pogađa u prodoru, Rit je neoprezan, šalje Dejvisa na liniju penala. Pogodio je oba. Poslednji napad u četvrtini imala je Zvezda, O’Brajant ga je završio na pravi način (45:57).

28′ – TEHNIČKA ZA ŠARASA, LOJD SE VRATIO

Puštaju sudije čvršću igru, nisu svirali  faul na Kjuriku, Šaras je oštro protestovao, dobio je tehničku. Kolom nije iskoristio poklon, Rit je zatim promašio. Smits je to kaznio na drugoj strani (39:49). Na parket se, prvi put u drugom delu, vratio Lojd koji ima tri lične greške. Sudije ponovo imaju razgovor sa Jasikevičijusom koji ne prestaje sa protestima. Lojd kreće na prodor, dodaje do Lazića koji ostavlja za Koloma i pogođenu trojku (42:49). Kolom je fauliran, pogodio je prvo, promašio drugo bacanje (43:49).

26′ – TROJKA LAZIĆA

O’Brajant traži faul, sudije pokazuju da je napravio grešku u koracima. Kjurik ne pogađa za tri. Kolom je fauliran, ponovo bez reakcije sudija, Lazić pogađa za tri  (39:47).

25′ – BARSELONA PRAVI RAZLIKU PONOVO

Ponov oslična akcija i poeni Higinsa. Radanov previše forsira, promašuje, menja ga Lazić. Još jednom lagani poeni Barselone na obruču, Radonjić reaguje tajm-autom (36:47). Volden promašuje za tri, Kjurik ostaje sam na šutu za tri i ne pogađa. Svi u Zvezdi su očekivali faul Oriole na Kuridži, sudije nisu reagovale.

23′ – BARSA BOLJA U NAPADU

Kuridža je strpljiv, igra leđiam i poentira. Kalates pronalazi put do koša sa poludistance. Novi promašaj Kuzmića, Dobrić faulom prekida kontru. Ponovo sjajan potez Kalatesa i zakucavanje Higinsa. Dobrić poentira posle prodora (35:41). Oriola je ostao sam i pogodio. Odluka sudije razbesnela je sve u Barseloni. Radanov se zaleteo na prodor, promašio je, Kuridža je uhvatio loptu da je vrati u koš, da bi arbitar tada dosudio faul Abrinesu. Zbog treće lične ga Šaras šalje na klupu. Radanov je bio polovičan sa penala (36:43).

21′ – KUZMIĆEV PROMAŠAJ, HIGINSOVA KAZNA

Sjajan potez Dobrića, Kuzmić je mogao da poentira pod faulom, nije ubacio loptu u koš, pa je promašio oba penala. Abrines promašuje za tri, ali Higins dolazi do poena (31:37).

20+’ – RADONJIĆ I VOLDEN

U pauzi između dva dela kratku analizu prvog poluvremena dali su trener Dejan Radonjić i plejmejker Kori Volden.

– Imamo problem sa skokom, početak je bio prepun grešaka na obe strane terena. Posle toga je bilo bolje, nadam se da možemo da budemo bolji na skokovima i da se lopta bolje kreće – kaže Radonjić.

Organizator igre crveno-belih pažnju stavlja na čvrstinu.

– Moramo da počnemo treću četvrtinu bolje, da pazimo na skok i da budemo čvrsti – jasan je Volden.

Kratku izjavu dao je i strateg Barse Šarunas Jasikevičijus.

– Moramo da ponovimo igru iz prve četvrtine kada smo bili disciplinovani i pratili plan igre, onda smo počeli da improvizujemo. Njihovi skokovi su nas poremetili, kao i to što se Lojd vratio – rekao je Šaras.

20′ – CRVENO-BELI SE VRATILI U IGRU

Lojd poentira pod faulom Higinsa. Promašuje dodatno bacanje, Noko hvata loptu, ne pogađa, ali uz dosta sreće ostaje u posedu Zvezde. Jasikevičijus je ljut, traži loptu za svoj tim, Abrines mu signalizira da sudije nisu pogrešile. Promašaj Voldena posle prodora. Laki poeni Kalatesa, tajm-aut Radonjića (28:33). Rit promašuje, Davidovac donosi novi napad, a Lojd pogađa u prodoru uz bolan pad. Treća lična Lojda, nije mogao da čuva Mirotića. Nikola je nepogrešiv (30:35). Mirotić zatim sa obruča skida šut Rita. Promašaj Mirotića, sjajan potez Lojda i faul Hange. Promašio je prvo, dao drugo, zamenio ga je Dobrić (31:35). Dejvis je pogodio, sudije su pokazale da je vreme isteklo i da se trojka ne važi.

18′ – TROJKA DAVIDOVCA RAZBESNELA ŠARASA

Barselona je imala kontru tri na jedan. Volden se odlično postavio i iznudio faul u napadu Higinsa. Radonjić je tražio tajm-aut i vratio Lojda na parket. Akcija je upravo bila za Džordana koji daje prve poene u novoj godini. Mirotić je polovičan sa penala, Lojd promašuje otvorenu trojku. Kalates lako prolazi i poentira pored Noka. Davidovac ostaje sam u ćošku i pogađa za tri. Jasikevičijus, vidno ljut, traži minut odmora (26:31). Abrines ne uzvraća posle povratka na parket.

16′ – O’BRAJANTOVI PENALI

Lojd dobija udarac u glavu od Abrinesa, ostaje na parketu, sudije ništa ne sviraju. Kratak prekid u kom arbitri traže da izađu i jedan i drugi, jer je bio udarac glavom u glavu. Volden promašuje za tri, O’Brajant hvata loptu pored Kalatesa i dobija faul. Pogađa oba penala (19:26). Malo sreće za Zvezdu, Higins promašuje otvorenu trojku, O’Brajant je fauliran, daje nova dva bacanja (21:26). Dejvis pravi faul u postavljanju bloka, ono što nisu svirali pre nekoliko napada, sada jesu. O’Brajant pokušava da pogodi iz igre, ne pogađa za tri, potom pravi treću ličnu. Higins daje dva penala (21:28).

14′ – ZVEZDA POBOLJŠALA ODBRANU

Mirotić ne pogađa za tri, Abrines hvata loptu, vraća je Mirotiću koji je promašio, tražio je faul, sudije nisu reagovale. Mirotić je potom napravio faul i uveo svoj tim u bonus. Improvizacija Dobrića nije uspela. Borba za skok, Noko faulira Mirotića tom prilikom. Noko se izborio za loptu, ali je Volden napravio grešku u dodavanju, lopta nije bila ni blizu Davidovca. Lojd je ponovo na parketu, pravi faul koji uvodi i crveno-bele u bonus. Svi su očekviali faul Oriole u napadu, umesto toga je dosuđen faul Lojda na Kalatesu koji je bio nepogrešiv sa penala. O’Brajant menja Noka (14:26). Volden pogađa trojku (17:26).

12′ – JASIKEVIČIJUS REAGUJE

Posle novog napada Davidovac sjajno prolazi i polaže loptu u koš, Jasikevičijus reaguje tajm-autom (14:21). Abrines je ostao sam na šutu za tri i to je kaznio. Radonjić signalizira ka Davidovcu koji je napravio grešku (14:24).

11′ – KURIDŽA U CENTRU PAŽNJE

Smits faulira Dobrića na startu drugog kvartala, Kuridža promašuje šut za tri. Kuridža zatim krade loptu, pa je fauliran. Bio je polovičan sa penala, ali se Noko izborio za loptu, fauliran je (12:21).

10′ – BARSA ČUVA PREDNOST, NOKO NA TERENU

Dug napad Zvezde, Vesterman je izbio u aut, da bi Lazić užasno izveo pod košem i poslao loptu na polovinu crveno-belih i praktično poklonio napad rivalu. Vestermana je faulirao O’Brajant u prodoru. Francuski plejmejker je bio polovičan, dok je Noko ušao u igru umesto O’Brajanta. Kolom promašuje iz teške pozicije. Dobirć pogađa trojku, Vesterman ne uspeva da uzvrati (11:21).

8′ – O’BRAJANT SE MUČI SA SKOKOM

Greška Smitsa koji dodaje loptu Jasikevičijusu. Lojd je imao otvoren šut za tri, promašio je. Oriola je fauliran, daje prvo, maši drugo bacanej, O’Brajant ponovo ne uspeva da uhvati loptu iako je bliži u skoku. Smits to kažnjava trojkom (6:18). Kolom je fauliran, dao je oba penala. Dobrić je zamenio Lojda (8:18).

6′ – TROJKA VOLDENA

Posle tajm-auta Kjurik pravi faul u napadu, Jasikevičijus je besan. Dobra akcija Zvezde, Lojd ostavlja za Kuridžu, oko koga su trojica igrača, pronalazi usamljenog Voldena koji pogađa za tri (6:14).

5′ – LOJD NA TERENU

Dobrić ne pogađa preko ruke Higinsa. Kuzmić nogom zaustavlja dodavanje, pa izlazi iz igre, ulazi O’Brajant. Higins daje nove poene (3:9). Šut O’Brajanta izlazi iz koša. Higins promašuje trojku, pa pravi brz faul da bi sprečio kontru Voldena. Kjurik zatim faulira Radanova. Dobrić promašuje otvorenu trojku, O’Brajant hvata loptu, pa promašuje zicer. Vratio se Lojd na parket. Prvi put posle duge pauze zbog problema sa koronom. Mirotić poentira posle skoka u napadu (3:11). Aleksa pravi drugi faul, pa mu ispada lopta u napadu. Oriola poentira pod faulom i daje dodatno bacanje za veliku prednost španskog tima posle pet minuta igre (3:14).

3′ – BARSA BOLJA NA STARTU

Higins je siguran sa poludistance. Abrines faulira Radanova. Ponovo je, usled odlične odbrane Barse, Radnaov prinuđen na težak šut, nije bio ni blizu. Rit faulira Mirotića prilikom šuta, Nikola je bio polovičan (0:5). Dobrić prekida seriju protivnika trojkom. Kalates poentira (3:7).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Beogradu je počeo. Higins je promašio, Oriola je uhvatio loptu, pa se nagradio posle dobrog dodavanja Kalatesa. Radnov je iz teške pozicije, preko ruke  Abrinesa probao, promašio. Usledila je ukradena lopta i greška Dobrića koji je nagazio aut liniju (0:2).

18:58′ – PETORKE

Dobra vest za Radonjića je da su u sastavu i Lendri Noko i Džordan Lojd, nalaze se na klupi. Ovo su startne petorke.

BARSELONA: Kalates, Higins, Abrines, Mirotić, Oriola

ZVEZDA: Volden, Radanov, Dobrić, Rit, Kuzmić

18:56′ – POKLON ZA MIROTIĆA

Uoči početka meča Marko Kešelj i predstavnik organizacije “Srbi za Srbe” su uručili poklon Nikoli Mirotiću zbog svega što čini svojim humanitarnim radom.

MN Press

18:42′ – STATISTIKA

Kada je timska statistika u pitanju Barselona je bolja u sva tri segmenta – poenima (81.3 naspram 74.8, skokovima 34.5/31.3 i asistencijama 18.9/14.3). Biće to 10. okršaj srpskog i španskog tima. Gosti su sedam puta slavili. Što se duela trenera tiče, Dejan Radonjić i Šarunas Jasikevičijus su do sada pet puta odmerili snage, Šaras je tri puta bio bolji.

18:33′ – KATALONCI STIGLI

Košarkaši Barselone su stigli u dvoranu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike