Plejmejker Zvezde otvorio dušu Špancima: "Ponovo sam košarkaš"

22.01.2021

09:43

0

Autor: D. B.

Hoakim Kino Kolom o periodu adaptacije na Beograd, pobedi nad Realom i duelu sa Barselonom, ali i najvećoj želji u 2021.

Plejmejker Zvezde otvorio dušu Špancima: "Ponovo sam košarkaš"
Copyright MN Press

Kada samo onako, na brzinu, bacite pogled na biografiju čoveka koji diriguje igrom Crvene zvezde, Hoakima Kina Koloma, jasno je da je reč o čoveku koji je nakupio tonu iskustva “trošeći” patike po parketima košarkaških dvorana širom Evrope.

Ipak, dolazimo do jednog neobičnog perioda za čoveka koji je sa reprezentacijom Španije bio svetski prvak, čoveka koji je bio član najbolje petorke Evrokupa, najbolji asistent VTB lige…
Dolazak u Crvenu zvezdu sredinom decembra prošle godine označio je i kraj agonije koju je proživljavao u Valensiji. Zbog toga i ne čudi kada u intervjuu za “EFE” kaže bez uvijanja.

Ponovo se osećam kao košarkaš. Iza mene je šest jako teških meseci. Nisam igrao u Valensiji. Nisam bio povređen, trenirao sam normalno, ali nisam igrao. Ni sada nisam fizički potpuno spreman. Za mene je sve što sada prolazim bukvalno kao predsezone – objašnjava Kolom.

Ni svo iskustvo koje poseduje, a koje je “pekao” u Španiji, Rusiji ili Turskoj, ne mogu da mu pomognu da igre u Zvezdi budu odmah na nivou igrača reputacije koju ovaj momak iz Andore ima. Ne treba to da čudi, jednostavno, plejmejkeru je najviše potrebno da upozna kako tim diše.

Malo, po malo, mic po mic, upoznajem sistem, upoznajem saigrače. Za plejmejkera je važno da znam kako se igrači ponašaju, kako žele da im dodam, zato je potrebno da prođe još malo vremena pre nego što bude postao još korisniji za tim.

Ali ono što je već sada uspeo, a samo mesec dana je u Zvezdi, je nešto što mu nikada nije pošlo za rukom u karijeri.

Igrao sam 15 godina protiv Real Madrida, ali nikada ih nisam pobedio na njihovom teren. Sve do ponedeljka – zadovoljno konstatuje Kolom.

U žiži španske javnosti Kolom se našao i zbog činjenice da će večeras igrati za Zvezdu protiv Barselone.

– Najjači tim u Evropi. Ali, ja se nadam da možemo da ih pobedimo. Igrali smo tri odlične utakmice, malo nas je usporio poraz od Valensije, ali pobeda nad Realom nam je pokazala put.

Žali iskusni plejmejker zbog činjenice da crveno-beli nemaju svog “šestog igrača”.

Pročitajte još

Mi smo tim kome publika sigurno najviše nedostaje u Evroligi. Pa svi znaju kakvu atmosferu imamo na našem terenu. Nama bi baš značilo da ponovo imamo publiku. Sva ta tenzija je nešto što pomaže.

Otkrio je Kolom i šta bi voleo da mu se dogodi ove godine.

Igre za reprezentaciju su mi pomogle mnogo u ovih šest meseci. Ne postoji ništa što može da se meri sa igranjem za svoju zemlju. Činjenica da igraš za državu je nešto što ne može da se opiše. Voleo bih da budem i u timu za Olimpijske igre – objasnio je Kolom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike