KRAJ: Fenerbahče-Crvena zvezda 77:63

02.10.2020

17:25 >> 19:45

0

Crveno-beli na startu elitnog takmičenja poraženi u Istanbulu

KRAJ: Fenerbahče-Crvena zvezda 77:63
Copyright MN Press

Poraz na startu sezone za Crvenu zvezdu. Crveno-beli su u Istanbulu izgubili u svom prvom zvaničnom ovosezonskom meču.

Fenerbahče je odbranio domaći teren – 77:63 (24:20, 18:10, 15:11, 20:22).

Srpski tim je imao dosta problema u napadu, čak i u trenucima kada je prikazao dobru igru u odbrani, a iskustvo turskog tima i njihove prve zvezde Nanda De Koloa je bilo presudno.

Puleni Saše Obradovića neće imati mnogo vremena za odmor pošto ih čeka povratak u Beograd, pa put u Zagreb na meč sa Cibonom na početku ABA lige.

Tok meča ste mogli da pratite na portalu 24sedam.

40′ – PORAZ ZVEZDE

Kraj utakmice u Istanbulu. Fenerbahče je pobedio – 77:63.

38′ – KASNO BUĐENJE LOJDA

Lojd u poslednjih nekoliko napada uspeva da dođe do poena, ali je prekasno da bi se bilo šta uradilo. Fenerbahče čuva prednost (74:57).

36′ – DE KOLO OSTAVLJEN SAM

Ostavljen je De Kolo sam, to je znao da kazni. Lojd potom uspeva da dođe do koša, ali Bartel sve to prekida trojkom (67:50).

35′ – DOBRA ODBRANA, LOŠI NAPADI ZVEZDE

Ponovo je Zvezda odigrala dobro u odbrani, Volden je krenuo u napad, Lamonika je pokazao da je napravio grešku u vođenju lopte. Davidovac je zatim izgubio loptu na sredini parketa, ukrao je Veseli, Obradović se uhvatio za glavu, a Veseli sve to kaznio zakucavanjem (62:48). Vratili su se na teren, Volden je napravio grešku u koracima posle tajm-auta. Peta izgubljena lopta Voldena.

33′ – BRAUNOV ODGOVOR, KUZMIĆEVO KUCANJE

Po povratku na teren Braun uzvraća trojkom (60:46). Sjajan potez Voldena nije nagrađen poenima. Obradović sa klupe zahteva veću borbenost svog tima. Lojd se vratio u igru i odmah pronašao Kuzmića koji je zakucao (60:48).

32′ – SERIJA ZVEZDE

Odlična odbrana Voldena, pa sjajna asistencija za Dobrića koji daje trojku. Serija 5:0 tera Kokoškova da traži tajm-aut (57:46).

31′ – LOJD POGODIO, PA NAPRAVIO ČETVRTU LIČNU

Lojd je konačno uspeo da pogodi, tek drugi poen na meču, da bi zatim napravio četvrtu ličnu. Tražio je od Obradovića da ostane u igri, trener ga nije poslušao.

30′ – TROJKA DOBRIĆA

Napadi Zvezde se uglavnom završavaju u poslednjim sekundama. Jedan takav je uspešno završio Dobrić pogotkom uz zvuk sirene. Međuti, Braun je poentirao pod faulom na drugoj strani, promašio je dodatno bacanje. Smušenost u redovima Zvezde, imali su poslednji napad, Davidovac je loše izveo aut, bacio je loptu u aut na drugoj strani terena. Fener pred poslednji kvartal iam ogromnu prednost (57:41).

27′ – NEVEROVATAN POGODAK DIKSONA

Odigrala je Zvezda odlično u odbrani, vreme za napad je isticalo, Dikson je stigao da uputi šut i da iz teške situacije poentira za ogromnih “+20” (55:35).

25′ – HOL JEDINI RASPOLOŽEN U NAPADU

Hol je jedini raspoložen za sada u Zvezdi. Fenerbahče čuva prednost (50:35).

22′ – BRAUN PONOVO

Sve ono što je radio prošle sezone za Zvezdu, sada Braun radi protiv crveno-belih. Laki poen, pa koš Ulanovasa, za novi tajm-aut (48:32).

21′ – ULANOVAS POGAĐA

Ulanovas je dao prve poene u drugom poluvremenu. Zvezda se muči da dođe do poena u reketu.

HOL TRAŽI BOLJU ODBRANU

U pauzi između dva dela je Lengston Hol istakao da je neophodna bolja igra u defanzivi, posebno kada su bekovi u pitanju.

– Moramo da igramo mnogo bolje na loptu. Lopta se dosta dobro kreće, dolaze do previše lakih poena. Mora bolje, pre svega igrači na bekovskim pozicijama

TU JE I BOGDANOVIĆ

Na tribinama u Istanbulu je još jedan bivši igrač Fenerbahčea, sada košarkaš Sakramenta – Bogdan Bogdanović.

20′ – POLUVREME I PRVI KOŠ LOJDA

Prve poene na meču Lojd je dao u poslednjem minut uprvog poluvremena. De Kolo poentira, da bi potom sudije pokazale da je na De Kolou ponovo napravljen faul u napadu, ovog puta Lojda, njegova druga lična. Braun se zaleteo i rešio napad brzo, Davidovac nije na vreme šutnuo na koš. Obradović je nezadovoljan viđenim (42:30).

19′ – DAVIDOVAC PREKIDA LOŠ NIZ

Braun zakucava, Obradović ponovo traži minut odmora. Davidovac prekida loš niz trojkom. Greška Simonovića, Braun to kažnjava na drugoj strani (37:28). Rit je želeo poene u reketu, umesto povratka otvorenim saigračima, Hamilton ga je blokirao.

17′ – ZVEZDA SE MUČI U NAPADU

Crveno-beli se dosta muče u napadu. Više od tri minuta, još od penala Kuzmića, nisu uspeli da dođu do poena. Pjer je pogodio samo jedno slobodno bacanje. Simonović je u šutu za tri promašio ceo obruč (33:25).

16′ – DE KOLO NA SCENI

Pošto je iznudio dva faula u odbrani, De Kolo je na drugoj strani krenuo u prodor, arbitri pokazuju da ga je Hol faulirao, Francuz daje oba penala, Obradović traži minut odmora (32:25). Dobar potez Kuridže, Hamilton udara “rampu”, posle dobre odbrane Dobrić promašuje otvorenu trojku. Ne pogađa ni De Kolo.

15′ – VOLDENOVI PROBLEMI SA FAULOVIMA

Sudije pokazuju da je Volden napravio faul u napadu, Braun ne pogađa, da bi De Kolo ponovo koristio malo više glume i teatralnosti, sudije su na to pale, pa su pokazale da je Volden napravio treću ličnu. Zamenio ga je Hol. Kuridža pravi grešku u koracima.

14′ – PAUZA ZA LOJDA

Kuzmić  je fauliran, pa je bio polovičan sa penala. Dikson ne pogađa, brza kontra Zvezde koju Lojd ne uspeva da završi. Davidovac pravi brz faul kako bi sprečio lake poene rivala. Dobrić je ušao na teren umesto neprimetnog Lojda (30:25).

13′ – ZAKUCAVANJE KUZMIĆA ZA KOTU 500

Dikson posle trojki ide na prodor i dolazi do poena. Na drugoj strani se Kuzmić izborio za novi napad, Hol ga je za to nagradio, a Kuzmić je zakucao i došao do svog 500. poena u Evroligi. Kokoškov reaguje tajm-autom (28:24). Po povratku na teren Pjer poentira (30:24).

12′ – LOJD JOŠ ČEKA NA POENE

Čvrsta odbrana Fenerbahčea, Lojd je primoran da se oproba sa skoro devet metara, lopta je izašla iz obruča. Mahmutoglu je ostao sam na šutu za tri, srećom, nije pogodio. Hol zatim pronalazi put do koša (26:22).

11′ – MAHMUTOGLU ZA START DRUGE DEONICE

Prve poene u drugoj četvrtini postiže Mahmutoglu, zatim pravi faul u napadu. Lojd ne uspeva da poentira.

10′ – DIKSON SE RAZIGRAO

Volden promašuje trojku, Rit hvata loptu i vraća je u koš, Dikson u svom stilu daje trojku u tranziciji. Rit daje nove poene. Poslednji napad u deonici imao je Fenerbahče, Dikson preko Rita daje novu trojku i postavlja rezultat u prvoj deonici (24:20).

9′ – ODLIČNI POTEZI VOLDENA

Volden pravi nekoliko odličnih poteza. Prvo se odlično postavio u odbrani i iznudio faul u napadu De Koloa. Francuz, kao i obično, protestuje kod sudija, Kokoškov ga šalje na klupu. Volden zatim kreće u prodor, pogađa, sudije ne priznaju poene, da bi sa penala pogodio samo drugo (18:16).

8′ – OBRADOVIĆ LJUT

Dobra ideja Hola i Rita nije prošla, Hol zatim faulira Duverioglua koji je polovičan sa penala. Obradović je vidno ljut, sa klupe dobacuje svojim izabranicima nezadovoljan igrom u defanzivi. Bartel se zatim dobro postavlja, Simonović pravi faul u napadu, to mu je druga lična (15:13). Rit opet izlazi da pomogne Simonoviću, Davidovac kreće ka Duveriogluu, a lopta dolazi do Ulanovasa koji daje novu trojku posle kašnjenja Davidovca (18:15).

7′ – ODMOR ZA LOJDA, VOLDEN POGAĐA

Lojd u prvih sedam minuta nije uspeo da dođe do poena, pa je Obradović odlučio da ga odmori, vratio se Hol. Volden daje trojku, pa pravi faul i šalje De Koloa na liniju penala. Francuz ne promašuje (14:13).

6′ – GUDURIĆ NA TRIBINAMA

Meč u Istanbulu sa tribina gleda i bivši igrač Zvezde i Fenerbahčea Marko Gudurić. Fenerbahče igra veoma agresivno na Voldenu, sa klupe Zvezde traže reakciju sudija, ne dobijaju je. Veseli potom koristi grešku odbrane i lako zakucava (12:10).

5′ – DOBRA AKCIJA ZVEZDE, VOLDEN NA PARKETU

Lojd je promašio iz teške pozicije, Kuridža se izborio za skok u napadu, ostavio za Davidovca koji lako pogađa pod košem. Kuzmić skida loptu sa obruča, nisu to ispratili saigrači, da bi u novom napadu Ulanovas ostao sam na šutu za tri i to kaznio iz ćoška, potom je napravio faul. Na teren je ušao Volden i odmah iznudio faul Veselog. Potom je napravio grešku u koracima, usledio je prvi TV tajm-aut (8:10).

4′ – BRAUNOVI PRVI POENI

Lorenco Braun, bivši plejmejker Zvezde je postigao prve poene, ali u dresu Fenerbahčea.

3′ – POSEBNA PAŽNJA ZA LOJDA

Na početku meča je Kokoškov jasno stavio  do znanja svoijm igračima da posebno motre na Lojda, konstantno udvajaju igrača koji je poznat po sjajnim šuterskim sposobnostima. Kuzmić skida loptu sa obruča, Hol daje trojku (3:8).

2′ – SERIJA TROJKI

Ulanovas pogađa trojku i donosi prvo vođstvo svom timu, Kuridža uzvraća istom merom (3:5).

1′ – LAZIĆ VEĆ DVE LIČNE

Nešto više od jednog minuta bilo je potrebno Laziću da dobije dve lične greške, zamenio ga je Davidovac.

0′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Istanbulu je počeo, prve poene je postigao Hol.

19:46′ – MINUT ĆUTANJA

Meč je počeo minutom ćutanja za doskorašnjeg centra Zvezde Majkla Odža i lekara CSKA Romana Abželilova. Pre svega toga se Branko Lazić emotivnom porukom oprostio od bivšeg saigrača.

19:44′ – STARTNE POSTAVE

FENERBAHČE: Braun, De Kolo, Ulanovas, Bartel, Veseli

ZVEZDA: Hold, Lojd, Lazić, Kuridža, Kuzmić

19:41′ – PREDIVAN UVOD FENERA

Potrudili su se iz Fenerbahčea da tim predstave na isti način na koji su to radile NBA ekipe u “mehuru”. Zaista jedan divan uvod.

19:39′ – IDEMO

Zanimljiva poruka iz tabora Zvezde. Pred sam start utakmice je Nebojša Ilić na kratkoj video poruci uz natpis “Idemo”.

19:32′ – ZAGREVANJE PRED MEČ

Crveno-beli se uveliko zagrevaju u “Ulker sport” dvorani i spremaju za početak meča.

19:28′ – PRVA UTAKMICA

Iz srpskog tima poručuju da jedva čekaju prvi zvanični meč ove sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike