Kraj evropske priče Fenera: CSKA dominantno do završnog turnira

28.04.2021

19:44 >> 21:51

0

Autor: M. R.

Ruski tim pregazio turskog predstavnika u Istanbulu u trećem četvrtfinalnom susretu - 85:68

Kraj evropske priče Fenera: CSKA dominantno do završnog turnira
Copyright Profimedia

To bi bilo to – kad je evropska priča Fenerbahčea u pitanju. Turski tim završava takmičenje u četvrtfinalu, a CSKA je prvi klub koji je obezbedio mesto na završnom turniru Evrolige. Ekipa iz Moskve je večeras u Istanbulu overila prolaz veoma dominantnom partijom – 85:68 (17:24, 27:15, 27:11, 14:18). Ukupan rezultat u seriji je 3:0.

Pročitajte još

Imao je Fenerbahče problema sa koronom u prethodnom periodu, zbog toga im je nedostajao prvi trener Igor Kokoškov, kao i još nekolicina igrača… Nisu uspeli da se izvuku iz takve situacije, što je tim Dimitrisa Itudisa iskoristio da ekspresno završi seriju bez izgubljenog susreta. Treći meč je Fener bolje otvorio, ali je u drugoj četvrtini prepustio potpuno kontrolu igre rivalu.

U trećem periodu je rešeno pitanje pobednika, taj period je CSKA dobio rezultatom 27:11, pa je poslednja deonica bila samo odrađivanje posla. Pobednički tim je predvodio Vil Klajburn sa 34 poena i sedam skokova, a pratio ga je Gabrijel Lundberg sa 22 poena, sedam skokova i petasistencija. U poraženom sastavu najbolji je bio Nando De Kolo sa 22 poena (2sk, 3as), a jedini dvocifreni uz njega bio je Marko Gudurić, koji je meč završio sa deset poena i tri skoka.

U polufinalu na fajnal-foru u nemačkom Kelnu CSKA će igrati protiv boljeg iz serije u kojoj se sastaju Anadolu Efes i Real Madrid. Turski tim ima vođstvo od 2:1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike