KRAJ: Efes iskalio bes, Lojd se povredio

26.01.2021

15:30 >> 17:35

0

Autor: N. St.

Crveno-beli bez šanse u Istanbulu

KRAJ: Efes iskalio bes, Lojd se povredio
Copyright MN Press

Ni blizu iznenađenja. Crvena zvezda je odigrala jedan od najslabijih, Efes jedan od najboljih mečeva u sezoni. Nedostatak energije, agresivnosti u odbrani, promašajima u napadu, sve to je koštalo izabranike Dejana Radonjića.

Efes je lako i ubedljivo došao do trijumfa – 86:72 (29:13, 27:22, 19:17, 11:20).

Uz to je razlog za brigu Dejana Radonjića povreda Džordana Lojda koji se nije vraćao u igru u drugom poluvremenu, dok je Džoni O’Brajant na parketu proveo tri minuta i 25 sekundi. Najefikasniji u srpskom timu bili su je Dobrić i Davidovac sa po 12 poena. Kod domaćina su se istakli Larkin sa 23 i Micić sa 13 poena.

Pročitajte još:

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Efes je pobedio – 86:72.

37′ – BEZ KONCENTRACIJE

Noko dolazi do poena u reketu, sudije pokazuju da je isteklo vreme za napad. To je dovoljan pokazatelj koncentracije crveno-belih na meču (82:62). Hol uspeva da preseče dodavanje i da pogodi u kontri. Danston zatim zakucava (84:64).

35′ – TV TAJM-AUT

Deluje da i jedni i drugi samo čekaju kraj. To je usporio TV tajm-aut na nešto manje od pet minuta do isteka vremena…

33′ – SVE JE REŠENO

Pitanje pobednika je odavno rešeno, Ataman je poslao na teren igrače koji nemaju toliko veliku minutažu, uz Larkina i Simona koji su tu da diriguju (80:57).

30′ – EFES ČUVA PREDNOST

Posle 30 minuta igre Efes ima veliku prednost – 75:52.

28′ – ŠANLIJEVE ŠETNJE

Centar Efesa Šnali se šeta po reketu i dolazi do lakih poena. Na drugoj strani deluje da Radonjić neće vraćati Lojda u igru i da neće rizikovati (70:50).

26′ – OTVORENI ŠUTEVI

Previše otvorenih šuteva za domaći tim, Buboa pogađa trojku. Rit uspeva da vrati (66:47). Volden potom faulira Micića što je prvi faul u drugom poluvremenu (66:47).

24′ LAKI POENI ZA EFES

Dobrić jedva dobacuje do prvog obruča. Šanli dobija novi zicer i koristi ga. Nesporazum Rita i Noka prilikom ofanzivnog skoka. Buboa daje trojku (63:42).

22′ – HOL I RIT POGAĐAJU

Prve poene u drugom delu postiže Hol sa poludistance posle serije promašaja na obe strane. Rit zatim daje trojku (56:40). Šanli zatim poentira.

20+’ – RADONJIĆ I DAVIDOVAC

U pauzi između dva dela su svoje viđenje prvog poluvremena dali Dejan Davidovac i Dejan Radonjić.

– Imamo problem i u odbrani i u napadu. Oni su tim koji će da vas kazni za svaku grešku – rekao je Davidovac.

Strateg crveno-belih je svestan grešaka.

Oni su odigrali veoma dobro u prvih 20 minuta. Mi smo počeli previše mekano, bez energije, koncentracije, napravili smo mnogo grešaka. Moramo da se popravimo u drugom delu.

20′ – LARKIN ZA KRAJ POLUVREMENA

Taman kada je delovalo da će crveno-beli smanjiti zaostatak dobrom odbranom, usledila je serija grešaka. Prvo Koloma, a uz to je nestvarni Larkin bio raspoložen i za odbranu i za napad. Priključio mu se i Micić, pa je plus vraćen. Poslednji napad u deonici imao je domaći tim, Larkin je pogodio trojku za kraj (56:35).

18′ – TROJKE NA OBE STRANE

Dobro postavljanej Dobrića, faul u napadu Micića. Kuridža poentira posle dobrog pasa Koloma. Micić zatim daje svoju treću trojku iz isto toliko pokušaja. Dobrić vraća na isti način (49:35).

17′ – LOJD ZABRINUO SVE

Krenuo je Lojd na prodor, došlo je do sudara sa Šanlijem, ostao je da leži na parketu držeći se za koleno. Otišao je na klupu bez pomoći lekara, što je dobar znak. Dobrić je pogodio oba penala (46:27). Dobra odbrana, pa trojka Lazića posle odlične finte (46:30).

16′ – NESPORTSKA VOLDENA

Loš pas Koloma za Voldena, nije uspeo da je primiri, Larkin se prikrao, uzeo je, pa je Kori u pokušaju da zaustavi lake poene u kontir napravio nesportsku. Šejn je dao oba penala, pa je promašio trojku (39:22). Simon kreće na prodor, ostavlja Šanliju za lake poene na obruču. Davidovac pogađa otvorenu trojku (41:25). Micićev brz odgovor istom merom (44:25). Kolom greši, Larkin uzima loptu i pogađa u prodoru (46:25). Tajm-aut Radonjića.

14′ – LARKIN!

Nova trojka Larkina, iz teške pozicije. Davidovac i Singlton promašuju ogvorene trojke. Davidovac kreće na prodor, Singlton ga faulira. Dejan je bio polovičan (35:22). Šanli uz zvuk sirene poentira (37:22).

12′ – POENI NOKA

Lojd promašuje trojku, Dobrić se izborio za novi napad, a Noko pogodio u reketu. Larking prekida to trojkom (32:21).

11′ – ZVEZDIN ODGOVOR, ATAMAN TRAŽI TAJM-AUT

Bolji početak Zvezde u drugoj četvrtini. Hol pogađa pod faulom Singltona, što je prvi faul Efesa na utakmici. Daje dodatno bacanje. Noko krade loptu Larkinu, Dobrić pogađa za tri, Ataman reaguje (29:19).

10′ – VELIKA PREDNOST EFESA

O’Brajant se odlično postavio, napravio prostor za Lojda koji lako prolazi do obruča i pogađa. Micić je iznudio faul, O’Brajant je probao da skine loptu sa obruča, umesto toga je Singlton uspeo da vrati loptu u koš. Larkin krade loptu Ritu, Balbaj improvizacijom doalzi do poena. Lojd nije pogodio, Efes ima veliku prednost posle prve deonice (29:13).

8′ – TROJKA LOJDA, MICIĆ VRAĆA

Danston promašuje oba penala, posle ofanzivnog skoka Lojd ostaje sam na šutu za tri i pogađa. Micić uzvraća istom merom (25:11). O’Brajant nije bio ni blizu da pogodi trojku.

6′ – EFES U SERIJI

Kuridža prekida niz trojkom, Simon ekspresno vraća. Voldenova trojka izlazi iz obruča (17:6). Lojd poentira sa poludsitance (17:8). Buboa ostaje sam u ćošku daje trojku (20:8).

4′ – LOŠ START ZVEZDE

Ne uspeva Zvezda da pronađe rešenje za Efes na startu meča. Silovit start domaćeg tima. Tajm-aut nije pomogao (14:3).

3′ – RADONJIĆ ODMAH REAGUJE

Moerman daje trojku sa oko osam metara, Radnov ostaje sam na šutu za tri, promašuje. Kašnjenje u odbrani, otvorena trojka i pogodak Simona (8:3). Kuridža pravi fintu, pa šutira za tri, pogađa prvi obruč. Radanov faulira Šnalija i šalje ga na liniju penala. Pre toga Radonjić traži minut odmora.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela poenima Krunoslava Simona. Radanov nije uspeo da uzvrati, ali jeste Volden trojkom (2:3).

16:57′ – PETORKE

Zvezda kreće meč u petorci Volden, Radanov, Dobrić, Kuridža, Noko. Ataman se odlučio za Micića, Bubou, Simona, Moermana i Šanlija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike