KRAJ: Drama pripala Zvezdi u Madridu!

18.01.2021

17:30 >> 20:16

0

Autor: N. St.

Radonjićevi puleni igraju protiv Reala

KRAJ: Drama pripala Zvezdi u Madridu!
Copyright MN Press

Čudo posle putešestvija. Muke sa putovanjima, odlaganjima, poraz u Valensiji, autobus, pa velika pobeda.

Crvena zvezda je savladala Real u Madridu – 77:79 (21:23, 19:22, 18:21, 19:13)!

Pročitajte još:

Fantastična igra u odbrani, dobar napad i ogroman trijumf crveno-belih. Predvodili su ih Volden sa 16 i Dobrić sa 13 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – TRILER PRIPAO ZVEZDI

Lopta je išla, očekivano, u ruke Kerola, promašio je šut za tri. Potom je faulirao Voldena koji daje oba penala (73:78). Dobra odbrana Zvezde, sudije pokazuju da je Lazić napravio faul. Kerol je nepogrešiv sa penala (75:78). Laso je odlučio da ne pravi faul, razlika između dva sata je devet sekundi. Kolom je izgubio loptu, Volden je uspeo brzo da reaguje i da napravi faul i spreči eventualan šut za tri na 6.3 sekundi per kraja. Laprovitola daje prvo, pa i drugo bacanje (77:78). Sudije su napravile mali problem, tražile su da Radonjić vrati izmenu i vrati Kuzmića, Kuridža je izašao. Dobro izvedena lopta, Kolom je fauliran, dao je samo drugo. Laso je tražio tajm-aut na 5.6 sekundi pre kraja (77:79).  Opet problemi sa sudijama i zapisničkim stolom oko izmena i bespotrebno gubljenje vremena. Kerol promašuje, utakmica je završena. Zvezda je pobedila.

39′ – DRAMA I NESPORTSKA LAZIĆA

Velika borba za loptu, Dobrić i Tavares se bore, sudije pokazuju da je “mrtva lopta”. Tavares je lako osvaja, a posle promašaja Kerola Tejlor ostaje sam i vraća loptu u koš (71:76). Odlična odbrana Reala, Rit je promašio ceo obruč. Serija promašaja Reala, Rudi skače za loptu posle dodavanja Tavaresa iz auta. Sudije pokazuju da je Lazićev faul (71:76). Sudije gledaju snimak i tvrde da je nesportska iako se na snimcima očigledno videlo da Lazić “beži” od kontakta i da ne želi faul. Rudi je izašao sa bolnom grimasom, Tompkins je ušao i dao oba penala (73:76).

38′ – GREŠKE TAVARESA I KUZMIĆA

Trojka Ferandeza, Lazić “flouter” smešta u koš (69:76). Velika greška Reala, Fernandez i Tejlor su ostali sami na šutu za tri, Tejlor je umesto toga krenuo unutra, poslao prejak pas za Tavaresa, lopta izlazi u aut. Kuzmić pravi sličnu grešku na drugoj strani, ispada mu lopta iz ruke posle dodavanja Koloma. Laprovitola promašuje trojku, Tavares pravi faul na Kuzmiću u borbi za skok (69:76). Kolom greši u dodavanju

36′ – BITNI POENI DOBRIĆA

Fernandez uz dosta sreće pogađa. Agresivna odbrana domaćina, presing po celom terenu. Volden se muči u organizaciji igre. Volden pokušava iz nemoguće pozicije, malo sreće za Zvezdu, pošto lopta od Rudija ide u aut. Odlična akcija, Dobrić ostaje sam i pogađa (63:72). Fernandez promašuje, ali lopta na drugoj strani od noge Kuridže izlazi u aut. Volden promašuje za tri, pa pravi četvrtu ličnu, menja ga Kolom. Kerol preko ruke Dobrića pogađa za tri, iako nije video obruč. Rit ostaje sam i poentira (66:74).

34′ – LASO BESAN, ZVEZDA VODI

Abalde nastavlja da greši. Lopta od Davidovca ide u aut, ali Lazić maestralno krade loptu, polaže u kontri, za tajm-aut ljutog Lasa (58:70). Tejlor pogađa trojku po povratku na parket (61:70).

32′ – PRVI POENI ZA “+10”

Skoro dva minuta nije bilo poena u poslednjoj deonici. Promašaji na obe strane. Davidovac to prekida poenima sa penala za dvocifrenu prednost (58:68).

30′ – ZVEZDA VODI PRED POSLEDNJI KVARTAL

Ponovo napad ide preko O’Brajanta, fauliran je, bio je polovičan sa penala (56:60). Deka zatim faulira Davidovac, pogađa oba slobodna bacanja. Kolom promašuje za tri. Kuzmić blokira Deka, a Dobrić daje trojku (58:63). Tompkins promašuje zicer, Dobrić hvata loptu i zaleće se u kontru, pada, sudija sa zakašnjenjem svira faul iako je Ognjen dobio očigledan udarac po ruci. Bunio se Laso bez razloga, dobio je tehničku, Kolom je iskoristio poklon. Dobrić potom daje oba penala (58:66).

28′ – TROJKE

O’Brajant napada Tompkinsa igrom leđima, Tavares prilazi da pomogne, a Džoni ostavlja do Kuridže koji daje trojku (51:57). Dek ostaje potpuno sam i to kažnjava trojkom (54:57). Kuridža i Dek potom promašuju za tri. O’Brajant ponovo igra isto protiv Tompkinsa i ovog puta poentira. Tavares uzvraća na sličan način (56:59).

26′ – TAVARES U CENTRU PAŽNJE

Posle blokade Dobrić uspeva da zakači loptu, dovoljno da ona ispadne iz ruku Tavaresa u pokušaju zakucavanja. TV tajm-aut koji je Laso jedva dočekao (51:54).

25′ – DEFANZIVA I GREŠKE

Radanov pravi grešku u dodavanju, Tejlor lako pogađa (50:52). Radanov ne uspeva da pogodi iz nekoliko pokušaja pod košem, Dobrić to ispravlja (50:54). Volden zatim udara “rampu” Tejloru na šutu za tri. Uspeva Zvezda da odbrani napad, ali O’Brajant pravi veliku grešku i poklanja loptu protivniku. Tavares je polovičan sa penala, Tavares sprečava zakucavnje Rita (51:54).

23′ – ČVRSTA ODBRANA ZVEZDE I SJAJNI RADANOV

Sjajan potez Radanova. Volden mu je dao pas u poslednjim sekundama, krenuo je u prodor i pogodio. Volden faulira Tejlora, a O’Brajant igra veoma dobru odbranu na Tavaresu. Volden promašuje, da bi u kontri Dobrić, Radanov i Rit uspeli nekako da zaustave Tavaresa koji pravi grešku u koracima. Rit taj potez nagrađuje trojkom (43:50). Koš Deka, a Radanov kreće u prodor i ostavlja za Rita koji pogađa (46:52).

21′ – MEČ JE NASTAVLJEN

Drugo poluvreme je počelo. Tompkins pogađa za tri (43:45).

20+’ – VOLDEN I RADONJIĆ

U pauzi između dva dela su svoje viđenje izneli Kori Volden i Dejan Radonjić.

– Promenili smo pristup igri. Pokazali smo to u prvom delu, bili smo agresviniji. Treba tako da nastavimo – rekao je Volden.

Trener Zvezde je ponovio da je glavna stvar bila da se ne ponove dešavanja iz Valensije.

– Veća energija, bolji fokus na obe strane terena, lopta se bolje kreće. Potrebno je da zadržimo taj nivo u drugom poluvremenu. Ima još 20 minuta da se igra.

20′ – NESPORTSKA LIČNA KEROLA ZA KRAJ POLUVREMENA

Zvezda ima kontru, usporava napad, Volden pokušava da šutira preko Tavaresa, ni blizu obruča. Kerol donosi izjednačenje za tajm-aut Radonjića (40:40). Volden greši, Dobrić pravi fenomenalan potez, izbija loptu Kerolu koji ga zatim faulira i potom gura. Sudije su odlučile da pogledaju snimak da utvrde da li je možda bila nesportska lična Kerola. Preinačuju odluku, nesportski faul Džejsija. Ognjen daje oba penala, a u novom napadu Rit daje trojku, tajm-aut Lasa (40:45). Real ne uspeva da pogodi, poslednji napad je imala Zvezda u prvom delu, Volden se uplašio Tavaresa, dodao do Dobrića, njegova trojka ne ulazi u koš, Kuzmić je pokušao iz ofanzivnog skoka, nije uspeo (40:45).

18′ – RADANOV, PA DOBRIĆ

Radanov pogađa sjajno posle prodora, Dobrić je sjajno blokirao Kerola. Potom velika konfuzija, Lazić uspeva nekako da šutne, da pogodi obruč, Dobrić nije uhvatio loptu. Rudi Fernandez to kažnjava surovo, novom trojkom (38:38). Dobrić pogađa iz teške pozicije (38:40).

16′ – VOLDEN ODLIČAN, KEROL U IGRI

Volden nastavlja sa odličnom igrom, pogađa pod faulom i daje dodatno bacanje (32:36). U igru je prvi put ušao Kerol. Fernandez pogađa za tri (35:36).

15′ – O’BRAJANT KONAČNO

O’Brajant pogađa trojku, daje svoje prve poene na meču. Tompkins i Tajus prave velike probleme odbrani Zvezde (31:28). O’Brajant daje oba penala (31:30).

13′ – TREĆA LIČNA KURIDŽE

O’Brajant se dosta muči na početku meča. Tompkins mu je izbio loptu, posle čega je napravio grešku u koracima. Tompkins zatim dobija dva slobodna bacanja posle treće lične ga menja Rit, a Trej daje oba penala (25:25). Kolom promašuje zicer, a Tajus to ne maši i donosi prednost svom timu (27:25). Trojka Rita izlazi iz obruča.

11′ – ŠETNJA KOLOMA

Druga deonica počinje Kolomovom šetnjom do koša (21:25). Malo je nedostajalo Davidovcu da ukrade loptu, Abalde dolazi do dobre pozicije za šut i pogađa (23:25). Lazić je u igri i to mu je 600. utakmica u Zvezdinom dresu.

10′ – MALA PREDNOST ZVEZDE

Kozer poentira, Kolom uzvraća, da bi posle dva pogođena penala Garube O’Brajant napravio grešku u koracima (21:21). Kolom daje oba penala, Kozer promašuje, a O’Brajant ne uspeva da uputi šut pre isteka vremena. Posle prve deonice Zvezda ima minimalnu prednost (21:23).

8′ – REAL ODGOVARA

Laprovitola i Dek trojkama vraćaju Real u potpunosti u meč (17:19).

6′ – VOLDEN NAJRASPOLOŽENIJI

Posle tajm-auta Real igra odličan napad za zaucavanje Tavaresa. Volden na to odgovara trojkom, a Kuzmić hvata loptu posle promašaja Laprovitole (9:16). Volden pokušava da nastavi trojkašku seriju, promašuje.

5′ – SJAJAN POTEZ VOLDENA

Odličan potez Voldena koji je poentirao pod faulom. Tavares pogađa uz zvuk sirene, a Volden zatim daje trojku (5:11). Tavares daje oba slobodna bacanja, da bi Kuzmić zatim pronašao put do koša pored Tavaresa i prelazi brojku od 1000 poena u crveno-belom dresu (7:13).

3′ – RIT BLOKIRA TAVARESA!

Laprovitola daje trojku, Dobrić promašuje, a Rit zatim udara “rampu” Tavaresu. Centar Reala vraća to na Radanovu, ali Kuzmić hvata loptu i vraća je u koš. Tavares pravi faul u napadu, Radanov poentira (3:6).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Madridu je počela. Volden je iz veoma teške pozicije, uz malo sreće, pogodio (0:2).

18:56’ – STARTNE PETORKE

Poznate su startne postave timova.

REAL: Kozer, Laprovitola, Dek, Garuba, Tavares

ZVEZDA: Volden, Radanov, Dobrić, Rit, Kuzmić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike