KRAJ: Dobrić briljirao, Zvezda slavila u klizavoj "Topolici"

24.01.2021

17:31 >> 20:17

0

Autor: N. St.

Crveno-beli igraju protiv crnogorskog tima

KRAJ: Dobrić briljirao, Zvezda slavila u klizavoj "Topolici"
Copyright Promo/Mornar/Media Pro

Pomeranje početka i veliki problemi sa vodom na parketu “Topolice” su odložili početak derbija.

Posle dvadesetominutne pauze je doneta odluka da se igra meč, a na kraju je pobedu odnela srpska ekipa.

Crvena zvezda je došla do pobede protiv Mornara – 78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 17:22).

Pročitajte još:

Meč je obeležila povreda Džejkoba Pulena na klizavom terenu, isključenja Dejana Radonjića, pa Mihaila Pavićevića i sjajna igra Ognjena Dobrića (20, 6/8 za tri, 5sk, 3as). Pratio ga je Džordan Lojd (18, 3as). Na drugoj strani je najbolji bio Ajzea Vajthed (19, 5sk, 4as).

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – TRIJUMF ZVEZDE

Nekoliko grešaka i promašaja Zvezde, Lojdu je dosuđena nošena lopta, Mornar je uspeo samo da smanji razliku i ublaži poraz –

38′ – ZVEZDA DIKTIRA TEMPO

Volden je polovičan sa penala, ali Zvezda u dva navrata ofanzivnim skokovima “krade” vreme i čuva prednost. Vreme za napad je isteklo, pa je Nidam poentirao posle brzog napada (70:81).

36′ – DOBRIĆ!

Neverovatni Dobrić. Daje svoju šestu trojku iz sedmog pokušaja, tajm-aut Pavićevića (68:80).

35′ – ZVEZDA PREVIŠE BRZA, GORDIĆ KAŽNJAVA

Vranješ pogađa za tri, Lojd žuri, želi odmah da uzvrati, promašuje. Potom Noko pravi grešku i “kampuje” u reketu, a Lojd zatim pravi grešku u koracima. Gordić sve to kažnjava poenima pod faulom i tera Kosovića da reaguje (67:72). Po povratku na parket Nemanja daje dodatno bacanje (68:72). Noko zatim zakucava na sjajan pas Voldena, pa Lojd daje trojku (68:77).

33′ – MAJSTORIJA KOLOMA ZA “+10”

Sjajan potez Koloma, pogađa za “+10” i tajm-aut Pavićevića (62:72).

32′ – ISKLJUČEN RADONJIĆ!

Smit je nesmotreno laktom udario Jeremića. Pavićević se bunio, došlo je do svađe između dve klupe. Pavićević i Radonjić su imali verbalni sukob, sudija je pokazao tehničke greške dvojici trenera. Svađa se nastavila, Radonjić je isključen, kao i neko u stručnom štabu domaćeg tima, Saša Kosović će voditi crveno-bele do kraja. Vajthed pravi grešku u koracima, sudije sviraju  faul Dobriću. Vajthed je polovičan (62:67). Lojd pravi fintu šuta, pa pogađa trojku (62:70).

31′ – TROJKA DOBRIĆA

Dobrić daje trojku (61:67).

30′ – ZVEZDA VODI

Jeremić ostaje sam na šutu za tri, ne pogađa. Dobrić sjajno prolazi, ne uspeva da pogodi. Lazić potom pravi faul u borbi za skok u napadu, to mu je treća lična. Gebrijel poklon koristi i daje oba penala (59:62). Lojd je šutirao, lopta je skakutala po obruču i izašla. Vajthed pogađa pored dva igrača Zvezde (61:62). O’Brajant poentira u prodoru, dobio je udarac u glavu, sudije ništa nisu svirale. Lojd je uzeo loptu da rešava poslednji napad u deonici, nije bio ni blizu obruča (61:64).

28′ – MAŠI ZICERE, DAJE TROJKE

Trojka Dobrića, Gebrijel uzvraća istom merom. Usledila je serija promašaja na obe strane, O’Brajant ne koristi zicere, ali se ispravlja pogođenom trojkom (57:62).

26′ – GEBRIJEL, PENALI, PA VOLDEN

Gebrijel promašuje šut za tri, sudije pokazuju da ga je Daviovac faulirao. Daje sva tri penala i donosi izjednačenje (52:52). Volden se namestio na šut za tri, pogodio je i tom prilikom ga je faulirao Vajthed, Kori daje i dodatno bacanje i to su mu prvi poeni na utakmici (52:56). Smit pogađa pod faulom, promašuje dodatno bacanje (54:56).

25′ – DOBRA IGRA MORNARA I ODGOVOR O’BRAJANTA

Ponovo odlična akcija na Smita, laki poeni za njega, uz faul Kuridže. Daje dodatno slobodno bacanje (46:49). O’Brajant na to odgovara trojkom, drugom na meču (46:52). Gebrijel poentira pod faulom Kuridže, što je njegova četvrta lična. Gebrijel daje dodatno bacanje (49:52). Volden se vratio na parket.

23′ – DVE TROJKE I POVREDA PULENA

Hol, pa O’Brajant daju trojke. Kuzmić između toga faulira Nidama i vraća se na klupu. Kontra Zvezde. Lazić pogađa trojku, a Pulen se u pokušaju da to zaustavi okliznuo i ostao da leži na parketu. Meč je na kratko prekinut, uz pomoć lekarske ekipe je otišao na klupu.

21′- LOJD PROMAŠUJE ZICER

Vajthed počinje drugo poluvreme poenima, Lojd promašuje zicer, Noko pravi treću ličnu, Kuzmić prvi put ulazi u igru (39:40).

20′ – HOL ZA KRAJ PRVOG DELA

Poeni Šehovića, pa O’Brajant pravi faul u napadu. Hol zatim pravi treću ličnu, Nidam je bio polovičan, a Hol završava prvo poluvreme poenima (37:40).

18′ – VOLDENOV PROMAŠAJ, PA TREĆA LIČNA

Lojd pokušava iz ugla, trojka ne prolazi kroz obruč, Dobrić se izborio za loptu, pa je Volden ubrzao, promašio trojku, pa napravio treću ličnu. Nidam to kažnjava trojkom (34:38).

16′ – ODGOVOR LOJDA NA ZAKUCAVANJE SMITA

Lazić daje trojku za Mornar (29:31). Dobrić kreće na prodor i pogađa, pa Jeremić pravi faul u napadu. Kažnjava to Davidovac sjajnim potezom u napadu (29:35). Smit zatim još jednom ostaje sam i zakucava pored Noka (31:35). Lojd na to odgovara trojkom (31:38).

14′ – TROJKE DOBRIĆA I KOLOMA

Dobrić konačno prekida prazan hod svog tima trojkom (24:28). Kolom kontru rešava trojkom u tranziciji (24:31). Gordić promašuje sa poludistance, ali Noko ne pogađa zicer. Smit zakucava (26:31).

12′ – NOKO BLOKIRA I PRAVI GREŠKE

Vajthed asistira, Aleksandar Lzić poentira. Dobrić promašuje trojku. Noko u odbrani igra odlično, blokirao je Aleksandra Lazića i sprečio lake poene. Ali, u napadu se muči. Dva puta pravi grešku u koracima i poklanja loptu protivniku (24:25).

10′ – PREDNOST ZA SRPSKI TIM

Smit poentira posle tajm-auta, pa onda Lojd odgovara. Lazić daje trojku, pa Lojd završava kontru sam (17:25). Vajthed daje oba slobodna bacanja (19:25). O’Brajant promašuje trojku, poslednji napad u deonici je imao Mornar, Vajtjed daje trojku i vraća svoj tim u igru (22:25).

8′ – SERIJA MORNARA

Smit zakucava, Vajthed daje trojku, Mornar pravi mini seriju 5:0, Radonjić reaguje (13:18).

7′ – KAZNA DOBRIĆA ZA “+10”

Odlična igra u odrani, Lojd blokira Vajtheda, pa Dobrić ostaje sam u šutu za tri i pogađa za prvu dvocifrenu prednost na meču (8:18).

6′ – PULEN 3+1

Pulen daje trojku pod faulom Hola, daje i dodatno bacanje (8:10). O’Brajant je pogodio pod faulom Smita, dao je dodatni penal (8:13). Lojd je fauliran, dao je oba slobodna bacanja (8:15).

5′- DVA BRZA FAULA VOLDENA

Luković je dao prvo, promašio drugo bacanje (2:8). Prodor Dobrića, lopta izlazi iz koša. Volden promašuje, pa pravi faul u napadu, to mu je druga lična greška. Pulen poentira iz teške pozicije (4:8). Hol je bio siguran sa penala (4:10).

3′ – DOBAR START ZVEZDE

Volden pravi faul, pa Noko faulom sprečava poene Nidama koji je potom polovičan sa penala (1:2). Dobrić pogađa za tri (1:5). Nidam greši prilikom dodavanja, lopta ide do trenera Pavićevića. Kuridža je fauliran, dao je oba penala (1:7). Luković faulira Noka i šalje ga na liniju penala, centar Zvezde je bio polovičan (1:8).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Baru je počela, prve poene je dao Noko (0:2).

19:18′ – PETORKE

MORNAR: Pulen, Nidam, Gebrijel, Vranješ, Luković

ZVEZDA: Volden, Lazić, Dobrić, Kuridža, Noko

19:17′ – PROBLEMI SU, ZA SADA, REŠENI

Problemi sa vodom na terenu su, kako stvari stoje, rešeni. Utakmica će se odigrati.

19:11′ – DOČEK ZA KOŠARKAŠE

Navijači Zvezde u Baru su pripremili poseban doček za crveno-bele i na zanimljiv način im pružili podršku.

19:08′ – MOGUĆE OPCIJE

Prema propozicijama ABA lige moguće su dve opcije, ukoliko se ne obezbede uslovi da se meč odigra večeras. To su odlaganje za 24 časa ili pomeranje za neki drugi termin. Problem sa jednodnevnim pomeranjem susreta je činjenica da crveno-beli u utorak gostuju Efesu u Istanbulu, tako da su male šanse da se to dogodi.

19:05′ – ČEKANJE

Početak utakmice je na čekanju zbog problema sa vodom koja se nalazi na parketu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike