"Zadovoljstvo je biti na prvom mestu, onaj ko dobije biće verovatno lider na kraju regularnog dela"

23.01.2021

14:46 >> 14:47

0

Autor: M. R.

Trener Mornara Mihailo Pavićević i igrač Milko Bjelica o sutrašnjem duelu sa Crvenom zvezdom

"Zadovoljstvo je biti na prvom mestu, onaj ko dobije biće verovatno lider na kraju regularnog dela"
Copyright Promo/ ABA liga/ Mornar/ MEDIA Pro

Jedine dve ekipe koje su doživele u ovogodišnjem izdanju ABA lige samo dva poraza sastaće se u nedelju od 19.00 u 16. kolu. Mornar je prvi na tabeli sa skorom 12-2 i biće domaćin na ovom susretu. Crvena zvezda zbog zaostalih utakmica, ima učinak 10-2 i trenutno je na šestoj poziciji. Prvi njihov susret završen je ubedljivom pobedom crveno-belih – 93:62. Od tog trenutka se mnogo toga promenilo…

Pročitajte još

Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ABA ligi ove godine, sastavljena da igra Evroligu. To je velika razlika u odnosu na sve ostale. Na početku sezone izgledali su fantastično, dominantno. Nažalost, mi smo im naleteli u tom periodu, kad su nas u Beogradu maltene počistili – priznaje trener Mornara Mihailo Pavićević. – Posle su naišle neke turbulencije iz kojih oni očito izlaze, što se videlo i u pobedi u Madridu nad Realom. U pitanju je veliki ulog.

Pavićević zna koliko bi njegovog timu značila ova pobeda.

– Zvezda dolazi kompletna, igrači koji su bili van stroja ponovo su u ekipi, tu mislim na Lojda i ovog novog centra Noka. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Nemamo razloga da se plašimo bilo koga, cenimo izuzetno Zvezdu, ali naše igre u poslednjih mesec dana i naš sastav daju nam za pravo da verujemo u sebe. Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Naš cilj pre početka prvenstva bio je da uđemo u plej-of. Sticajem okolnosti sada smo, zajedno sa Zvezdom na čelu tabele i to je lep osećaj. Zadovoljstvo je, zaista, videti Mornar na toj poziciji. Onaj ko dobije imaće velike šanse da završi regularni deo prvenstva na prvom mestu, uz svo dužno poštovanje prema Budućnosti, Cedeviti i Igokei, ekipama koje se sa nama ravnopravno bore za jedno od prva četiri mesta – podvukao je Pavićević.

Centar Mornara Milko Bjelica ima priliku ponovo na terenu da se sretne sa timom u kome je nekada igrao.

– Crvena zvezda je izuzetno kvalitetan protivnik. Dolaskom novog trenera Radonjića ekipa mnogo bolje izgleda. To potvrđuje i pobeda protiv Reala u gostima, što je stvarno veliki rezultat. Ali, mislim da mi treba da se okrenemo sebi i da se spremimo što je bolje moguće. Svesni smo važnosti i težine utakmice. Nadam se povoljnom ishodu – zaključio je Bjelica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike