Kasno buđenje borbene Zvezde: Mirotić briljirao, Lojd utihnuo, Barsa pokazala zašto je na vrhu

20.11.2020

21:56 >> 22:10

0

Crveno-beli nisu uspeli da naprave iznenađenje

Kasno buđenje borbene Zvezde: Mirotić briljirao, Lojd utihnuo, Barsa pokazala zašto je na vrhu
Copyright MN Press

Kada odigrate jednu četvrtinu ispod svakog nivoa i kada najbolji strelac tima postigne samo dva poena onda je zaista teško da se napravi prvoklasna senzacija. Upravo to je na svojoj koži osetila Crvena zvezda.

Borili su se crveno-beli uprkos svemu tome, nisu odustajali ni u jednom trenutku, ali je to bilo dovoljno samo za pružanje snažnog otpora najboljem timu u Evroligi. Barselona je slavila – 76:65 (19:6, 20:16, 22:22, 15:21).

Pročitajte još: Tok utakmice

Prvo poluvreme se najbolje može opisati okom statistike. Zvezda je u prvih 10 minuta dala samo šest poena, bez pogođene trojke (0/5), sedam izgubljenih lopti. Nije se mnogo promenilo ni u drugom kvartalu.

Barselona je nastavila da „melje“, crveno-beli jesu poboljšali igru u napadu, pogodili dve trojke, mada ni to nije pomoglo da ugroze rivala. Da stvari budu gore, srpski tim je igrao dosta dobro u odbrani, iako rezultat to ne pokazuje. Problem je bio što je domaćin na sve imao pravi odgovor, kao i što su Lojd i O’Brajant prvi deo završili bez poena (39:22).

– Moramo da zaboravimo prvo poluvreme, da pronađemo igru u napadu i u šutu za tri – rekao je Obradović u pauzi između dva dela.

Njegove reči su dale rezultat. Zvezda je u trećoj deonici dala isti broj poena kao u prve dve zajedno (22). Prvi put su pripretili u 28. minutu kada je Dobrić pogodio dve trojke u nizu (54:42), ali je posle tajm-auta Jasikevičijusa Barsa serijom 7:2 vratila razliku (61:44).

Zvezda nije imala nameru da istakne belu zastavicu, na sve načine su pokušavali da spuste zaostatak i da se vrate u igru. Ročesti je trojkom vratio nadu (69:60), da bi Kalates i Mirotić snove o preokretu ubrzo raspršili, vratili dvocifrenu prednost i stavili tačku na meč (76:65).

Pročitajte još: ABA liga blizu rešenja velikih problema?

Puleni Saše Obradovića će po povratku u Beograd početi pripreme za prvi ovosezonski večiti derbi. Protiv Partizana igraju u ponedeljak u okviru ABA lige.

BARSELONA: Dejvis 4 (3sk), Hanga 3, Bolmaro 4, Smits 4, Ertel 2, Oriola 12 (5sk), Abrines 3, Higins 7, Martinez 2, Kjurik 2, Mirotić 23 (4sk), Kalates 10 (8sk, 3as)

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 5 (5as), O’Brajant 5 (3sk), Hol 8, Volden 7, Lojd 2 (3as), Davidovac 12 (3sk), Lazić, Rit 9 (4sk), Dobrić 8, Simonović, Kuridža, Teri 9 (6sk)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike