Istorijski uspeh za Aleksandrovčane: Igokea u grupnoj fazi Lige šampiona

25.09.2020

19:44 >> 19:56

0

Autor: M. Rogač

Ekipa iz Laktaša u finalnoj rundi kvalifikacija bolja od Sportinga, odlična partija Nikole Jovanovića

Istorijski uspeh za Aleksandrovčane: Igokea u grupnoj fazi Lige šampiona
Copyright MN Press

Košarkaši Igokee će u predstojećoj sezoni igrati u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona. Ekipa iz Aleksandrovca je posle pobede protiv Kluža (82:75), zabeležila još jedan trijumf na kvalifikacionom turniru u bugarskom Botevgradu protiv Sportinga iz Lisabona – 70:64 i tako napravila istorijski uspeh.

– Čestitke momcima i stručnom štabu na plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona. Jači smo i od korone i od problema u pripremnom periodu s kojima smo se suočili. Hvala vam, bravo Baja – napisao je Igor Dodik, generalni menadžer Igokee na društvenoj mreži Twitter.

Tim trenera Dragana Bajića predvodio je Džeki Karmajkl, koji je ovog leta stigao kao veliko pojačanje u reketu. On je postigao 16 poena uz šut za dva 10-6 i sa linije slobodnih bacanja 6-4, a dodao je i osam skokova. Njega je najbolje pratio potencijalni reprezentativac Srbije koji je stigao na pozajmicu iz Crvene zvezde Nikola Jovanović sa 15 poena, uz savršen šut iz igre – 6-6 i pet skokova za 14 minuta.

U grupnoj fazi FIBA Lige šampiona Igokee će igrati protiv Limoža, Hapoel Jerusalima i Turk Telekoma. Prema prvobitnom rasporedu u grupama je bilo po osam timova, ali su čelnici takmičenja odlučili da ih prepolove u cilju bolje zaštite tokom trajanja pandemije virusa korona.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike