Filipovski: Mnogo grešaka u odbrani, ne pričam o trojci o tablu, već o lakim poenima koje smo primali

27.02.2021

18:45 >> 18:49

0

Autor: M. R.

Trener Partizana posle poraza u Zadru

Filipovski: Mnogo grešaka u odbrani, ne pričam o trojci o tablu, već o lakim poenima koje smo primali
Copyright Promo/ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Prvi meč posle pauze zbog reprezentativnih “prozora” košarkaši Partizana završili su pognutih glava. U Zadru su poraženi 11. put ove sezone, pa sada imaju skor 7-11 u regionalnom takmičenju. Ovaj meč je završen tek posle produžetka – 96:94.

Iako su igrali bez četiri standardna prvotimca (Pejdž nije ulazio, van sastava: Veličković, Mika i Mozli), imali su svoje šanse za pobedu, ali ih nisu iskoristili. O razlozima novog poraza posle susreta u Hrvatskoj pričao je trener Saša Filipovski.

Pročitajte još

Čestitam Zadru na pobedi. Mi smo za trijumf napravili previše grešaka u odbrani. Ne govorim o trojkama koje smo primili o tablu, nego o laganim poenima sa utrčavanjem i sa skokom u napadu, gde smo zaboravili igrača na strani pomoći nekoliko puta – objasnio je Filipovski. – Da bismo dobili Zadar na njihovom terenu morali bismo da odigramo mnogo bolje u odbrani, nego što je to bio slučaj. Imali smo energije, dali smo sve od sebe. Previše osnovnih grešaka je bilo u defanzivi. 

Crno-beli su u petak krenuli na mini turneju. Posle Hrvatske na redu je Italija. Tamo će u sredu igrati veoma važan meč u 5. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Idemo u Trento u ovakvom sastavu u kome smo došli u Zadar. Sutra odavde idemo direktno za Italiju. Sad je najvažnija regeneracija i da se spremimo za Trento, koji je promenio trenera. Sigurno su iskoristili pauzu da dodaju nešto novo. Igraju sutra u 12.00 sa Kremonom, pa čekamo tu utakmicu da vidimo nove stvari u njihovoj igri. A mi treba da postavimo sa ovim sastavom igru što bolje možemo i da se borimo svih 40 minuta – zaključio je Filipovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike