Fener usamljen na vrhu

25.10.2020

16:32

0

Autor: M. R.

Ekipa Igora Kokoškova upisala i petu pobedu u turskom prvenstvu

Fener usamljen na vrhu
Copyright MN Press

Posle pet utakmica turskog prvenstva košarkaši Fenerbahčea su na vrhu tabele sa maksimalnim skorom (5-0). Poslednji trijumf u nizu izabranici Igora Kokoškova ostvarili su protiv Petkim Spora – 93:70. Bez poraza je još samo ekipa Anadolu Efesa (4-0), koja meč petog kola igra u ponedeljak protiv Bešiktaša od 18.00.

Za pobednički sastav Ahmet Duverioglu je postigao 14 poena, Edgaras Ulanovas je dodao jedan manje, a bivši igrač Crvene zvezde Lorenco Braun 12.

– Teška utakmica je iza nas, zapravo lagana ni ne postoji. Znamo da na svakom meču moramo da imamo isti pristup – izjavio je trener Fenerbahčea Igor Kokoškov. – Neke ekipa igraju jednu utakmicu nedeljno i onda nama izlaze na megdan odmorni i motivisani. Zato i ne postoji laka utakmica. Imali smo uspona i padova u toku susreta ali mogu generalno da kažem da smo odigrali dobro. Protivnik je dobar tim sa veoma uspešnim trenerom koji se bavi dugo ovim poslom.

I dok Fener odlično gura u domaćem takmičenju, na evropskom frontu je vezao čak tri poraza. Posle pobeda protiv Zvezde i Efesa, klub iz Istanbula je izgubio od CSKA, Bajerna i Panatinaikosa. Naredni izazov u Evroligi je okršaj sa Makabijem 29. oktobra.

– Uvek se fokusiramo na prvi sledeći meč. Čeka nas teško gostovanje u Tel Avivu. Moramo da se potrudimo da bismo ih dobili na njihovom terenu – zaključio je Kokoškov.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike