Drama u podne: Zvezda slavila u triler završnici, Obradović isključen

25.10.2020

12:58 >> 13:11

0

Crveno-beli stigli do pobede, Lojd i Hol igrali povređeni

Drama u podne: Zvezda slavila u triler završnici, Obradović isključen
Copyright MN Press

Drama u podne! Triler završnica je imala srećan kraj za jedan srpski tim u meču četvrtog kola ABA lige.

Posle svega viđenog u samoj završnici Crvena zvezda je “iščupala” pobedu protiv Mege u hali sportova “Ranko Žeravica” – 73:76 (18:24, 17:16, 18:15, 20:21).

Morali su dobro da se pomuče da bi zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju. Posebno pošto su Lojd i Hol povređeni igrali u poslednjem kvartalu. Neće imati mnogo vremena za odmor, pošto ih čeka put u Rusiju na evroligaški duel sa Himkijem.

Prve dve četvrtine bile su preslikane. Zvezda je bila ta koja je pravila razliku, Mega se vraćala. Domaćin je „punio“ reket, ostavljao gostima šut za tri, a crveno-beli su to koristili i posle trojke Voldena došli na „+14“ (6:20). Međutim, Petrušev je koristio svoje prednosti, kažnjavao Terija i pokrenuo seriju od 12:2 kojom su se vratili u meč (18:22).

Ista slika viđena je u drugom delu, Zvezda je preko Lojda vratila dvocifreno vođstvo (18:32), da bi Mega ponovo odličnom igrom u reketu uspela na poluvreme da ode sa svega pet poena zaostatka (30:35).

Drugo poluvreme nije bilo u serijama. Mega se odlično držala, pravila je ogromne probleme Zvezdi u reketu, a to je iznerviralo Obradovića koji je u 23. minutu isključen. Da stvari budu još gore za crveno-bele u poslednjem napadu u toj deonici je Lojd nezgodno doskočio na nogu Kazalona i sa bolnom grimasom se preselio na klupu. Pred poslednji kvartal su imali minimalno vođstvo (53:55).

MN Press

Mega je nastavila sa dobrom igrom pod košem, a dobra vest za Zvezdu bio je Lojdov povratak na parket. Nedugo zatim se i Hol povredio, ali je i on uspeo da se vrati. Za to vreme je Cerovina igrao odlično na obe strane terena, ali je Teri poenima pod faulom nagovestio dramu u završnici (68:68).

Ponovo je heroj iz senke bio Davidovac. Posle greške Miškovića na dodavanju, Lazić je promašio otvorenu trojku, Davidovac je uhvatio loptu i vratio je u koš na 16 sekundi pre kraja (70:74). Mišković se iskupio potom pogotkom za tri. Ostale su četiri sekunde na semaforu (73:74). U triler završnici je Lojd pogodio oba slobodna bacanja, a trojka Petruševa nije završila u košu, što je značilo da crveno-beli mogu da slave.

MEGA: Jović, Mišković 6, Smit 6 (6as), Petrušev 22 (11sk), Tepić 8 (9sk, 8as), Kljajević, Simonović 16 (8sk), Jovičić, Cerovina 11, Kazalon 4, Langović, Đurišić

ZVEZDA: Ročesti 2, Hol 9 (4as), Volden 11 (5sk), Lojd 19 (4as), Davidovac 6 (4sk), Lazić, Rit 2, Dobrić 3, Kuridža 13 (5sk), Simanić 2, Kuzmić (5sk), Teri 9

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike