Radonjić raspoložen: Bolje nego u Laktašima, pre meča sam pitao koliko će navijača biti na tribinama i nisam dobio odgovor

30.12.2020

20:34 >> 20:37

0

Autor: N. St.

Radonjić raspoložen: Bolje nego u Laktašima, pre meča sam pitao koliko će navijača biti na tribinama i nisam dobio odgovor
Copyright MN Press

Evroligaški debi po povratku na klupu za Dejana Radonjića je završen baš onako kako su se svi nadali – trijumfom. U poslednjem meču u 2020. su savladali Panatinaikos – 74:71.

O svemu tome je po završetku meča pričao trener srpskog tima.

Pročitajte još:

U ovom momentu za nas je veoma važno da igramo bolje nego u poslednjim mečevima, posebno u ABA ligi i u Laktašima. Što se samog meča tiče, prvo poluvreme smo odigrali jako dobro u oba pravca. U drugom je bilo dosta promašenih šuteva iz dobrih pozicija, nije bilo lakih poena. Oni su promenama odbrane uspevali da nas poremete. Bilo je potrebno da ostanemo koncentrisanih, igrali smo do poslednjeg atoma snage. Delovalo je u toj završnici da su jedna dobra odbrana ili napad dovoljni da bude lakše, oni su u tim momentima pogađali i sa penala smo uspeli da dođemo do, za nas, dobre pobede – rekao je Radonjić.

Na pitanje novinara šta je pomislio kada su gosti izjednačili (68:68) kaže:

– Bilo je potrebno da pronađemo najbolje rešenje da privedemo meč kraju. Igrali smo dobro, jeste bilo grešaka, ali bi bila šteta da nismo nagrađeni za sve to na kraju. Bilo je bitno naći rešenje u napadu, mučili smo se u tom segmentu. Pametno smo odigrali i sa slobodnih bacanja pobedili.

Konstatacija o tome šta je bilo bitnije psiha ili taktika je završena jasnim odgovorom:

– I jedno i drugo. Oba su bitna u Evroligi. Mora dosta toga da funkcioniše dobro. Uspeli smo da izgledamo bolje nego u Laktašima i na kraju je igra bila dobra i ima razloga za nešto veće zadovoljstvo nego pre neki dan. Uz sve to  smo igrali bez nekoliko igrača što nije jednostavno na ovom nivou. Momci su se iscrpeli i za drugove koji nisu bili sa nama.

Našalio se kada su ga mediji pitali o povratku u „Pionir“.

– Bio je čudan osećaj, jer sam pre utakmice pitao koliko će biti gledalaca i niko nije imao odgovor na to. Zahvalio bih se svima onima koji s ubili u sali, bilo ih je dovoljno da makar malo osetimo tu čar.

Usled cele situacije sa povređenim i bolesnim igračima i onima koji još traže formu (Noko, Lojd, Simonović, Hol), šansu je dobio i Radanov.

– Kada su igrači van tima u pitanju, znate kakva je situacija sa Lojdom, Simonović je bolestan, Noko je u procesu pripreme, za Hola ćemo videti na treningu u četvrtak kakvo je stanje. Primorani smo u ovoj cleoj situaciji da u hodu pravimo pripreme i analize i to nije jednostavno. Bilo bi značajno da vidim sve igrače na terenu i da kroz rad i trening pokušam da dođem do prave slike, do nekog poboljšanja i da pronađemo put kako bi došli do nekih mojih razmišljanja. Nedostaju nam bitni igrači i oni koju mogu da nam pruže dosta – završio je Radonjić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike