Cedevita Olimpija se izvukla u Zadru

10.01.2021

18:19 >> 18:34

0

Autor: N. St.

Domaćin nadoknadio dvocifreni minus, ali nije uspeo da pobedi

Cedevita Olimpija se izvukla u Zadru
Copyright Promo/ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Uzbudljiva utakmica, dramatična završnica i puno preokreta. Sve to su ljubitelji košarke mogli da vide u dvorani „Krešimir Ćosić“.

Posle velike borbe je Cedevita Olimpija odnela bodove iz Zadra – 78:80 (12:20, 19:20, 26:26, 21:14).

Nije izgledalo da će se gosti mnogo mučiti, u završnici treće deonice su imali maksimalnih „+12“ (53:65) i išli su ka sigurnoj pobedi. Domaći tim nije želeo da istakne belu zastavicu.

Polako su Zadrani „topili“ zaostatak, da bi na oko tri minuta pre kraja Vuković i Mavra trojkama doneli prednost svom timu (76:72). Peri i Murić su pokrenuli goste (78:77), da bi posle dva promašena bacanja Bursaća Peri iznudio faul na šutu za tri i dao sva tri penala (78:80). Mavra je zatim izgubio loptu, Peri nije uspeo da stavi tačku, da bi posle tajm-auta Džastis šutirao za tri, lopta nije prošla kroz obruč. Cedevita Olimpija se izvukla.

Pročitajte još:

Najefikasniji kod pobednika bio je Blažič (23, 5as), na drugoj strani je najbolji bio Džastis (20, 3 uk.l). Cedevita Olimpija je tako ostvarila veliku pobedu u borbi za plej-of. Uz to će imati i malo više vremena za odmor i trening, pošto je u narednom kolu trebalo da igraju protiv Primorske, pa će tako posle duela sa Virtusom u Bolonji (13.01) protiv Budućnosti odigrati dva uzastopna meča. Prvi u okviru Evrokupa 19. januara, a onda dva dana kasnije u okviru ABA lige kao meč petog kola koji je bio odložen zbog korone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike