Ataman ostvario istorijsku pobedu pa poslao jasnu poruku Evroligi

16.03.2021

22:41

0

Autor: Adam Štulić

Turski strateg se još jednom osvrnuo na prošlu sezonu

Ataman ostvario istorijsku pobedu pa poslao jasnu poruku Evroligi
Copyright MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa u utorak su, u odloženom meču 23. kola Evrolige, ostvarili istorijsku pobedu u Tel Avivu. Izabranici Ergina Atamana savladali su Makabi 90:66, što je najubedljiviji poraz koji je “ponos Izraela” pretrpeo na svom parketu u evropskim takmičenjima, a turski strateg je posle još jednog sjajnog izdanja svog tima imao poruku za Evroligu.

– Počeo sam ovu sezonu bez ikakve motivacije. Bio sam ljut na Evroligu zato što prošla sezona nije završena. Nacionalni šampionati su pronašli način da se vrate takmičenju, fudbalska Liga šampiona je to uradila, ali Evroliga nije. Nije, zato što ih nije bilo briga za napor koji su igrači uložili u osam meseci pre nego što je sezona prekinuta. Ali sada smo motivisani – kazao je Ataman.

Pročitajte još

Ove reči iskusnog turskog stratega i te kako imaju utemeljenje u izdanjima istanbulskog kluba u tekućoj takmičarskoj godini. Posle sezone u kojoj su dominantno držali prvo mesto u elitnom takmičenju, košarkaši Anadolu Efesa su u ovu sezonu ušli sa veoma promenljivim izdanjima, da bi u poslednjih osam mečeva upisali isto toliko pobeda i uključili se u borbu za najviši plasman na kraju ligaškog dela sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike