Srbija ima šampiona sveta! Basketaši Limana vladaju planetom!

18.12.2021

18:42

1

MVP prizanje završilo je u rukama Mihaila Vasića!

Srbija ima šampiona sveta! Basketaši Limana vladaju planetom!
Liman - Copyright FIBA

Basketaši Limana novi su šampioni sveta!

Na finalnom turniru, koji je prethodna dva dana održan u Saudijskoj Arabiji, Limanci su do trofeja, koji jure godinama, stigli sa svih pet pobeda, a MVP priznanje završilo je u rukama kapitena ekipa, Mihaila Vasića.

 

 

U grupnoj fazi, Liman je bio siguran i zabeležio pobede nad ruskim Gagarinom sa 19:10 i litvanskim timom Šakiai, rezultatom 22:20.

Potom je usledila eliminaciona faza, a u četvrtfinalu su bili bolji od Lozane sa 21:10, zatim su savladali Antverp rezultatom 17:15, te je u finalu usledio još jedan okršaj sa ekipom Gagarin, a ovog puta Liman je trijumfovao rezultatom 21:14.

 

 

Bila je ovo još jedna potvrda sjajne timske igre odlične srpske ekipe, pre svega u odbrani. Treba napomenuti da su na turniru u Džedi igrali bez vođe, Stefana Stojačića, kog je dostojno zamenio Nebojša Kilijan i uz standardni trio - Stefan Kojić i reprezentativce sa Olimpijskih igara, Aleksandra Ratkova i Mihaila Vasića, pokorio planetu.

Već godinama unazad, Liman je prvi na listi u regularnom delu sezone, međutim, usled brojnih promena u sistemu bodovanja i korona godini, na finalni turnir stigli su kao trećeplasirani, pritom bez osvojenog masters turnira. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3)

 

Međutim, za razliku od prethodnih godina, kada su stizali kao favoriti i osvajači rekordnog broja titula, sada su išli korak po korak i bez dodatnog pritiska, uzeli titulu koju im je, može se reći pripala i prethodnih godina.

Pored Limana, u Džedi je igrala i ekipa Uba, koja je od srpskih ekipa najviše prikazala ove sezone, te su stigli i do istorijskih titula na turu, ali su ovde zaustavljeni u četvrtfinalu, pa su na kraju zauzeli šesto mesto.

Takođe, tu su bili i Maksim Kovačević, sa ekipom Amsterdama, na kraju trećeplasirani, i Nemanja Drašković, koji je igrao za domaću Džedu, a turnir su okončali na 10. mestu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike