Partizan pokorio Mornar, Smajli i Koprivica za desetu pobedu u AdmiralBet ABA ligi

18.12.2021

17:47

0

Crno-beli slavili u Topolici u neizvesnoj završnici

Partizan pokorio Mornar, Smajli i Koprivica za desetu pobedu u AdmiralBet ABA ligi
KOPRIVICA Cropped - Copyright ABA liga/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Jako važna pobeda Partizana u gostima. Crno-beli pokorili su Mornar iz Bara u okviru AdmiralBet ABA lige posle neizvesne završnice rezultatom 66:64 (16:27, 13:16, 12:6, 23:17).

Meč između Mornara i Partizana može da se predstavi iz dva ugla. Parni valjak je odigrao bolje u prvom poluvremenu posle kog je vodio sa 14 razlike, ali je onda pao, počeo da pravi greške i dopustio je domaćinu da se vrati.

Na kraju je presudila dobra igra Alena Smailagića koji je rešio pitanje pobednika poenima u drugom poluvremenu. Na taj način je Parni valjak stigao do desete pobede u AdmiralBet ABA ligi i sada je na skoru 10-2.

AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro
 

Najefikasniji u pobedi Partizana bili su Alen Smailagić sa 18, Balša Koprivica sa 14 (rekord karijere na Jadranu) i Zek Ledej sa 11 datih poena.

Zanimljivo je da je jedini dvocifren igrač kod Mornara bio bivši košarkaš Partizana Nemanja Gordić. On je ubacio 18 poena i tome dodao sedam asistencija.

Partizan je došao do pobede iako je šutirao za tri poena samo 5/20, ali je zato Mornar za celu utakmicu ubacio samo tri trojke i to iz 21 pokušaja. Sa takvim procentima se teško slavi.

Može da bude zadovoljan Željko Obradović činjenicom da je njegov sastav slavio na nezgodnom gostovanju u Topolici i da se tako uspešno vratio na stazu pobeda u AdmiralBet ABA ligi.

AdmiralBet ABA liga: Mornar - Partizan 64:66 (16:27, 13:16, 12:6, 23:17)

MORNAR: Mihailović 8, Mićović 6, Jeremić 8, Živanović, Šehović 7, Smit 10p, 8sk, Gordić 18p,7as, Rakočević, Lazić, Markuljić, Miković, Mozli 7p, 7sk

PARTIZAN:Kuruc, Ledej 11p, 7sk, Zagorac 4, Avramović 5, Koprivica 14p, 5sk, Dangubić 2, Smailagić 18p, 7sk, Miletić, Mur 1, Glas 8, Trifunović, Madar 3p, 6as

AdmiralBet Aba liga, 12. kolo:

Četvrtak
FMP – Split 93:77

Petak
Igokea – Cibona 82:72

Subota

Mornar – Partizan 64:66
Cedevita Olimpija - SC Derby 19.00 (TV Arena sport 1)
Budućnost – Krka 21.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja
Mega – Zadar 12.00 (TV Arena 3 Premium)
Crvena zvezda – Borac 18.45 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO

40. MINUT - Mozli je izblokirao Smailagića, ali je Ledej na mestu. I fauliran je na 15 sekundi do kraja - 59:64. Biće dva slobodna bacanja za domaćina na devet sekundi do kraja - 61:64. Potom Partizan fauliran, pet sekundi do kraja.Šehović je dao trojku na kraju, ali Partizan pobeđuje. Kraj utakmice! Pobeda Partizana u gostima!

40. MINUT - Jeremić je lako došao do poena, a onda se i povredio. Partizan ima pet razlike i napad na ulasku u poslednji minut. Zatim greška Glasa i poeni Mozlija iz zakucavanja - 59:62

39. MINUT - Gordić pravi velike probleme crno-belima, sada je fauliran u kontranapadu. Pa greška Glasa i odlična odbrana Smailagića - 55:59. I onda izuzetno važna trojka Smailagića - 55:62. Minut do kraja.

37. MINUT - Loša dodavanja Avramovića, promašaj Smailagića, a onda dobra odbrana Ledeja. Glas nije pogodio za tri poena. Do kraja dva minuta, Partizan vodi 53:59

36. MINUT - Avramović je lepo prošao do koša, zatim je izgubio loptu, a Gordić promašio trojku. Domaćin sve bolje skače, a onda važnu loptu hvata Smailagić - 50:57. I onda odličan potez Ledeja koji pogađa ispod koša - 50:59

33. MINUT - Promašio je trojku Zagorac, ponovo crno-beli maše šut za tri. Gordić vuče Mornar u drugom poluvremenu. Onda zakucavnje Smita, dosta atraktivnih poteza na utakmici - 48:53. Važno je po crno-bele da im krene šut u završnici.

31. MINUT - Mornar je posle poena Jeremića prišao blizu, ali je onda Smailagić fauliran pri šutu za tri poena. Pogodio je dva penala i crno-beli vode 44:51. Novo zakucavanje Smailagića, Partizanov Smajlo dominira - 46:53

ČETVRTA ČETVRTINA

30. MINUT - Neefikasna treća deonica, a Mornar je uspeo da spusti razliku na sedam poena, iako su crno-beli vodili 14 na poluvremenu. Tajm-aut traži Željko Obradović - 41:48. Potom tehnička klupi Mornara. Na kraju treće četvrtine - 41:49

29. MINUT - Komplikuje Partizan u napadu, ne bira jednostavna rešenja i zato je Mornar uspeo da smanji rezultat. A muke rešava Smailagić zakucavanjem i to jako lepim - 39:48

26. MINUT - Dalas Mur je ušao u igru, a Partizan odbranom uspeva da održi prednost na ovoj utakmici. U napadu se muče izabranici Željka Obradovića - 37:46. Ne menja se rezultat već par minuta, u napadu su ukočili i jedni i drugi.

AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro
 

24. MINUT - Dobio je Pavićević tehničku grešku, a pre toga precizan je bio Gregor Glas. Madar je kaznio protivnika sa penala. A Gordić nastavlja da pravi probleme crno-belima - 37:46

21. MINUT - Počelo je drugo poluvreme, prvi napad u trećoj deonici ima Mornar. Mihailović se povredio ali nastavlja da igra. Partizan drži dvocifrenu prednost, a Mozli je bio precizan za dva. Potom i zakucavanje Smita - 33:43. Potom poeni Gordića, bolje je domaćin otvorio ovu deonicu - 35:43

TREĆA ČETVRTINA

POLUVREME

20. MINUT - U finišu prvog poluvremena Partizan je uspeo da zadrži prednost, Dangubić je pogodio posle jednog naskoka, pre njega je precizan bio i Koprivica. Crno-beli su bili dobri u skoku, Mornar je dosta grešio pa je rezime posle 20 minuta vođstvo crno-belih 29:43.

18. MINUT - Dosta promašaja Mornara u šutu za tri poena, a na to ih tera i dobra defanziva crno-belih. Mnogo bolje za sada deluje odbrana Partizana nego što je to bio slučaj na utakmici protiv Cedevita Olimpije.

17. MINUT - Razigrao se Smailagić, sada je pogodio i trojku tako da crno-beli lagano drže razliku na dvocifrenom broju. Imaće Smajli nove poene sa penala. Jako je važno crno-belima da se i on uključio u igru - 26:39. Odoše crno-beli na 13 poena prednosti.

Admiral Bet ABA liga, Mornar/Media Pro
 

15. MINUT - Smailagić se muči da uđe u utakmicu, ali je uspeo da pogodi jako lep šut preko Smita. Igrala je lopta na obruču, ali je na kraju upala unutra. Zatim je Šehović naleteo na Ledeja i iznudio slobodna bacanja - 24:32. A onda je Ledej doneo novo, sedmo zakucavanje večeras - 24:34

13. MINUT - Dva loša dodavanja, prvo Avramović pa Smailagić, nekako je Partizan ušao malo u kontraritam u drugoj deonici, ali i dalje vodi. Mornar maši trojke i to pomaže ekipi Željka Obradovića - 20:30

11. MINUT - Koprivica je ubacio 12 poena u prvoj četvrtini i već je sada na najboljem skoru u sezoni u AdmiralBet ABA ligi. Ipak, Smit zakucava uz faul Smailagića -18:27. Zatim Aleksa Avramović ide na liniju za slobodna bacanja - 20:28.

DRUGA ČETVRTINA

10. MINUT - Koprivica je već sada dvocifren, Partizan vodi 24:12. Za sada crno-beli drže sve pod kontrolom. Mihailović daje dvojku, pa je još jednom precizan - 16:24. A onda i strašna trojka Glasa - 16:27. Kraj prve deonice.

8. MINUT - Zaista dobra igra Partizana večeras, Mornar se ne snalazi, gubi lopte i to se odrazilo na rezultat. Dvocifrena prednost crno-belih već sada.

7. MINUT - Odlična odbrana Madara i drugo zakucavanje Koprivice na utakmici, jako dobro igra na ovoj utakmici mladi centar Partizana. Mornar ima problema sa izgubljenim loptama. A onda i zakucavanje Zagorca - 8:20. Ređaju se zakucavanja, evo i trećeg Koprivice - 10:22. Bila je serija 12-0.

AdmiralBet ABA liga
 

 

6. MINUT - Zagorac je dobio drugu ličnu grešku, a onda dobro odigrao odbranu. Glas nije želeo da šutira. Koprivica je fauliran, umalo da to bude 2+1. Crno-beli vode 8:16 posle dva pogođena slobodna bacanja Koprivice.

4. MINUT - Ledej je ostao sam u šutu za tri poena iz kornera i on to ne prašta - 6:10. Mozli je zakucao svoje prve poene - 8:10. Koprivica je nastavio sa dobrom igrom i doveo crno-bele pogotkom iz okreta za 8:12

2. MINUT - Gordić je igrao leđima, iznudio faulove i doneo prve poene Mornaru. Na drugoj strani je Zagorac ostao sam i bio precizan za 7:2. Vil Mozli će igrati specifičnu utakmicu protiv svog bivšeg kluba - 4:7. Madar je potom probao za dva i nije pogodio, a Mićović jeste na drugoj strani - 6:7

1. MINUT - Utakmica je počela, prvi napad ima Partizan. Gregor Glas je pogodio odmah trojku i odveo svoj tim do 3:0, a onda je Koprivica digao na 5:0.

PRVA ČETVRTINA

- Opet je u sastavu crno-belih Rodion Kuruc, a videćemo koliko će ovoga puta dobiti minuta u igri. Inače, lepa atmosfera u Baru. Gregor Glas je u sastavu. Trifunović verovatno neće igrati zbog povrede ruke. Obradovič je dobio poklone od Mornara.

- Dok čekamo početak meča u dvorani Topolica, važno je reći da Partizan ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Kevina Pantera, jednog od najboljih strelaca crno-belih ove sezone. To je pred meč najavio trener crno-belih Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike