Menigov volej za Partizanovu pobedu i za plus pet u odnosu na Zvezdu (FOTO, VIDEO)

18.12.2021

13:50

0

Autor: 24sedam

Ovo je bila poslednja utakmica za dva tima u kalendarskoj godini

Menigov volej za Partizanovu pobedu i za plus pet u odnosu na Zvezdu (FOTO, VIDEO)
0MMM9362 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana odlaze na zimsku pauzu sa prednošću od pet bodova više od Crvene zvezde, jer su danas na stadionu u Humskoj savladali ekipu Kolubare sa 1:0 (0:0). Ko započne meč sa tri štopera, 90. minut dočeka sa trojicom špiceva na terenu.

Nije baš odgovarajući opis duela Partizana i Kolubare, ali samo zahvaljujući Menigu koji je u 67. minutu konačno otključao bunker rivala. Lazarevčani su se pokazali kao žilav protivnik, ali im je na ruku išlo tokom prvog poluvremena i to što su samo Menig i Milovanović bili izrazito ofanzivnog opredeljenja, pa se ni visokim pritiskom, ni požrtvovanjem igrača u veznom redu nije mogao anulirati nedostatak završnog pasa kod Šćekića ili preciznog centaršuta Miljkovića. Sve je delovalo mnogo bolje u drugom poluvremenu ulaskom Pantića i Rikarda, ali onda se otvorila druga vrsta problema - kako uterati loptu u mrežu.

MN Press
 

Šanse su ređale, vreme prolazilo, a nervoza na terenu postajala sve uočljivija, sve dok odbitak posle jednog kornera nije "seo" na Menigov volej. Oko 6.000 konačno je dobilo priliku da se raduje, iako je još koji trenutak strepnje izazivala desna ruka na uhu sudije Minakovića kojom je sugerisao vezu sa VAR sobom.

Snimak je, međutim, pokazao regularnu situaciju, tako da se Stanojević odmah vratio početnoj formaciji sa trojicom štopera pozadi uvođenjem Ostojića umesto strelca Meniga. Ovakvo osiguranje nije donelo lepotu u igri poslednjih 20 minuta, ali kome je još važna lepota kad je ulog +5.

BLOG UŽIVO:

 

 

Kraj!

90+1. minut - Rikardo je oboren u kaznenom, ali Minaković je pokazao da se nastavi igra.

Sudijska nadoknada je bila četiri minuta

88. minut - Jović je dobio žuti karton zbog prekršaja u napadu

84. minut - Miljković je sa desetak metara šutirao, ali neprecizno. Ubrzo je izveden korner. Miljković je ponovo pokušao, ali je glavom prebacio gol.

75. minut - Rikardo je ušao sa leve strane, ali mu je lopta pobega. U Kolubari je napravljena trostruka izmena. Ušli su Đenić, Velikić i Petronijević. Izašli su Đokić, Pecelj i Lončar.

73. minut - Izašao je strelac Menig, a ušao Ostojić. Odlučio je Stanojević da pojača odbranu.

68. minut - Umesto Tumbasa je ušao Vasiljević.

67. minut - Posle kornera sa desne strane, lopta je došla do Meniga koji je odlično "uhvatio" volej i pogodio sa 12-13 metara doni ugao. Opet se proveravalo u VAR sobi. Na kraju je gol priznat.

66. minut - Posle šuta Meniga, tražili su crno-beli igranje rukom. Minaković je pokazao da se igra nastavi.

64. minut - Andrić je ušao umesto Mladenovića. A u Partizanu izašli Milovanović i Jojić, a ušli Holender i Jović.

61. minut - Pantić je prošao po desnoj strani, ali nije šutirao već je pokušao da asistira. Ali je bio izblokiran. Na kraju se ispostavilo da je bio ofsajd.

58. minut - Milovanoviću je za koji centimetar pobegla lopta. Pokušao je Pantić, ali je Stanivuković ipak uhvatio loptu. U nastavku se i povredio Tumbas.

53. minut - Menig je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola. Tada je domaćin u potpunosti dominirao. 

52. minut - Korner za Partizan sa leve strane, ali su se gosti odbranili.

51. minut - Kontra Partizana, Menig je prošao po desnoj strani, ali je Stanivuković sa glave skinuo loptu Rikardu.

46. minut - Odmah šut ka golu Stanivukovića, koji je odbranio.

Uveo je Stanojević povratnika Rikarda i Pantića. Izašli su Šćekić i Saničanin. Crno-beli su krenuli sa dva napadača.

U isto vreme je počela i utakmica Novi Pazar - Vojvodina. Na poluvremenu je rezultat bio 0:0.

Kraj prvog poluvremena, golova nije bilo.

45+2. minut - Jojić je izveo korner, ali je loptu bez većih problema uhvatio Stanivuković.

Sudijska nadoknada je bila tri minuta.

44. minut - Posle duela Saničanina i Dobrijevića, defanzivac Partizana je dobio žuti karton.

42. minut - Jojić je izveo slobodan udarac, tražio je Vujačića na drugoj stativi, ali neuspešno.

38. minut - Iskosa je pokušao Milovanović, ali je lopta otišla pored gola. Ali na kraju se ispostavilo da je bio ofsajd.

35. minut - Zatresao se spoljni deo mreže gola Stevanovića. U tim trenucima se oslobodila Kolubara i počela da preti.

33. minut - Akcija je potrajala, ali na kraju korner za Kolubaru. Milovanović je izbacio, pa onda i Vujačić. Odbranio se domaćin posle prve ozbiljnije prilike za goste.

28. minut - Milovanović je šutirao sa 18 metara, ali je Stanivuković ukrotio loptu.

25. minut - Lončar je napravio grub start nad Živkovićem daleko od svog gola. Minaković mu je pokazao žuti. U nastavku akcije odličan šut Živkovića, ali parada Stanivukovića. Odlična odbrana, ali je i pokušaj bio isto takav.

23. minut - Đuriću se ukazivala pomoć pa je bila kraća pauza, posle duela sa Milovanovićem. Nastavila se utakmica, a igrač Kolubare je nastavio sa zavojem na glavi.

20. minut - Fudbaleri Partizana su okružili Minakovića koji se objašnjava sa Zdjelarom. Ubrzo je utakmica i nastavljena.

MN Press
 

19. minut - Šćekić je snažno šutirao, ali bio neprecizan. Već u sledećem napadu, Menig je bio jedan na jedan, ali je šut sa desetak metara bio veoma slab. Samim tim lak posao za golmana Kolubare. Ubrzo je signaliziran i ofsajd.

11. minut - Milovanović je bio sam u napadu, zaobišao golmana i čuvare i postigao gol. Proveravalo se u VAR sobi da li je bilo ofsajda, odnosno da li je mladi napadač bio u nedozvoljenoj poziciji. Nema ništa od gola, što je izazvalo negodovanje publike.

9. minut - Menig je iznudio korner sa desne strane. Živković je izveo, ali je Šćekić glavom loptu poslao visoko preko gola gostiju na kojem je Stanivuković.

7. minut - Prvi korner na utakmici. Jojić ga je izveo sa leve strane, ali su se gosti iz Lazarevca odbranila.

5. minut - U prethodnim minutima ništa vredno pomena se nije desilo ispred dva gola.

Počela je utakmica.

Ivica Kralj i kapiten Saša Zdjelar pre početka meča predali su prigodne poklone medicinskim radnicima koji se mesecima unazad u svojim ustanovama bore sa korona virusom.

MN Press
 

To su: Vladan Ćosić, pomoćnik direktora KC Niš, Vladan Cvetanović, direktor Kovid bolnice u Kruševcu, Slobodan Boban Milisavljević, direktor KC Kragujevac, Edita Stokić, direktor KC Vojvodina i Velibor Čabarkapa, direktor kovid bolnice Mišeluk

Možete da pogledate i atmosferu sa stadiona. Izgleda da neće biti mnogo navijača na zatvaranju polusezone. Ulaz je bio besplatan.

FK Partizan
 

Partizan - Kolubara 1:0 (0:0)

Strelci: Menig 67

Stadion: Partizana.

Sudija: Nenad Minaković.

Partizan: Stevanović, Miletić, Vujačić, Saničanin (od 46. Pantić), Miljković, Šćekić (od 46. Rikardo), Zdjelar, Jojić (od 64. Jović), Živković, Menig (od 73. Ostojić), Milovanović (od 64. Holender).

Kolubara: Stanivuković, Janković, Đurić, Pecelj (od 75. Velikić), Kočović, Marjanović, Lončar (od 75. Petronijević), Đokić (od 75. Đenić), Mladenović od 64. Andrić), Dobrijević, Tumbas (od 68. Vasiljević).

Superliga Srbije, 21. kolo:

Sreda:

Čukarički - Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)

(Jovanović 62, Kovač 82)

Četvrtak:

Proleter NS - Radnički Niš 2:0 (2:0)

(Ninković 5, Tomović 20)

TSC - Crvena zvezda 2:3 (2:2)

(Banjac 7, Stanojlović 18 - Ivanić 15, Pavkov 32, 55)

Subota:

Partizan - Kolubara 1:0 (0:0)

(Menig 67)

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (0:0)

(Ratković 66 - Bastajić 58)

Napredak - Spartak 15.00

Nedelja:

Radnik - Mladost 13.00

Voždovac - Metalac 15.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike