Partizan čuva uspomenu na Harisa: Saigrači bili na pomenu, večeras tišinom odaju počast

15.12.2021

12:07

0

Košarkaš Partizana ubijen je pre 21 godine pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima

Partizan čuva uspomenu na Harisa: Saigrači bili na pomenu, večeras tišinom odaju počast
haris brkić (2) - Copyright MN Press

Na današnji dana navršava se 21 godina kako je preminuo košarkaš Partizana i Jugoslavije, Haris Brkić.

Na Centralnom groblju još je jednom odata počast nekadašnjem kapitenu crno-belih koji nas je sa samo 26 godina napustio daleke 2000. godine.

Podsetimo, Brkić je preminuo od posledica ranjavanja pištoljem u predelu glave, 12. decembra 2000. godine. 

Na pomen su danas izašli Harisovi nekadašnji saigrači, treneri i prijatelji: Zoran Stevanović, Mlađan Šilobad, Miroslav Berić, Zoran Sretenović, Rajko Toroman, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović, Bogdan Stanojević i Željko Krunić. 

KK Partizan
 

Uspomenu na čoveka za kojeg se i dvadeset jednu godinu kasnije prepričava da je imao najbolji dvokorak, čuvaju njegovi klubovi. Danas, na utakmici 7Days Evrokupa protiv Šlonska iz Vroclava, tokom prvog "tajm auta" će u tišini biti odata pošta našem Harisu, navodi se u saopštenju koje je Partizan objavio na svom sajtu.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka. U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa. U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na "final four" u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01. Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan. Ipak, kobnog 12. decembra 2000. godine se desio napad vatrenim oružijem na Harisa i njegovo srce je prestalo da kuca tri dana kasnije. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike