Jelovca sam tada video poslednji put, pričali smo, bio je svestan, ali se videlo da nešto nije u redu! (FOTO, VIDEO)

06.12.2021

14:45

0

Autor: 24sedam

Trener AEK pričao o trenucima u kojima je srpski košarkaš doživeo moždani udar

Jelovca sam tada video poslednji put, pričali smo, bio je svestan, ali se videlo da nešto nije u redu! (FOTO, VIDEO)
jelovac - Copyright Printscreen/Instagram/AEK

Nema više Stevana Jelovca - rečenica koja je u nedelju okrenula svet naglavačke. Srpski košarkaš preminuo je od posledica moždanog udara koji ga je zadesio na treningu.

Grčki AEK bi je njegov poslednji klub u životu. U prerano završenom životu.

Trener AEK Stefanos Dedas prvi put je progovorio o poslednjim svesnim trenucima našeg košarkaša. U intervjuu za sports.walla, Dedas je naglasio da je vera u ozdravljenje među ljudima u klubu trajala sve do pre nekoliko dana.

- Pre tri nedelje sam sa igračima radio video analizu. Jelovac nije sedeo sa nama, jer je imao povredu skočnog zgloba. Bio je u sali za tretmane i vozio je bicikl za vežbanje. Kada smo završili sastanak, poslao sam igrače na trening i videli smo ljude kako zovu hitnu pomoć. Bio je pri svesti, uspeli smo da malo komuniciramo s njim, ali smo shvatili da nešto nije u redu i da je imao moždani udar - otkrio je Dedas, pa dodao:

- Odmah smo otkazali trening i igrači su bili u bolnici. Sutradan smo igrali protiv Rige bez treninga, ali smo igrali za njega. Borili smo se kao ludi i pobedili. Onda smo odigrali i utakmicu u šampionatu i otišli na reprezentativnu pauzu. Kada smo imali vremena bez treninga i utakmica, shvatili smo koliko je situacija ozbiljna. Iz bolnice nisu stizale dobre vesti, ali smo mislili da će se izvući zato što je bio mlad.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AEK B.C. (@aekbc)

 

Kako su stigle vesti iz bolnice tako je postalo jasno da je situacija preozbiljna, ali niko nije ni slutio da može tako tragično da se završi.

- Niko se nije zavaravao da će se Jelovac vratiti i zaigrati ponovo košarku, ali smo se nadali da će se probuditi i da će imati što manje oštećenja. Protekle dve nedelje psihički smo se pripremali za najgore, tako da objava o njegovoj smrti nikoga u timu nije iznenadila.

 

Da je najcrnji mogući ishod realnost postalo je jasno pre nekoliko dana...

- Kada je porodica zatražila premeštaj za dalje lečenje u Srbiju, bilo nam je jasno da nada više ne postoji.

Dedas ističe da ne može da se pomiri sa činjenicom da tako mlad čovek ode zbog tog razloga, posebno što niko nije mogao ni da pomisli da postoje bilo kakvi problemi.

- To je tužno i čudno da je jedan mladić preminuo od moždanog udara. Nije bilo znakova upozorenja da bi to moglo da se dogodi. Trener sam više od 20 godina i ništa slično mi se nije desilo. To je teško iskustvo, životna lekcija.

Trener AEK je za kraj ispričao i to kako je on video Jelovca.

- Znam da se o pokojniku uvek najbolje priča, ali Stevan je bio zaista neverovatan momak. Ozbiljan, ljubazan, nasmejan, bio je profesionalac i nikada nije pravio probleme.

Srpski košarkaš Stevan Jelovac napustio nas je u nedelju, a datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike