Sjajne tri četvrtine FMP-a za sigurnu pobedu nad Krkom u Admiral Bet ABA ligi

04.12.2021

21:54

0

Slovenci su bili odlični u završnici, ali poraz nisu izbegli

Sjajne tri četvrtine FMP-a za sigurnu pobedu nad Krkom u Admiral Bet ABA ligi
danilo tasić - Copyright KK FMP

Košarkaši FMP-a savladali su večeras u Železniku ekipu Krke u okviru 10. kola Admiral Bet ABA lige rezultatom  87:76 (23:20, 31:15, 15:14, 18:27 ).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 14 poena bio je Danilo Tasić, a pratili su ga Nerandžić sa 12, dok su po 11 dodali Pavićević i Izundu. U ekipi Krke, prvi strelac sa 24 poena bio je Stips, dok je 17 ubacio Stipčević, ostali igrači daleko manje.

Nakon tesnih prvih deset minuta, u kojima su se ekipe smenjivale u vođstvu, te je bilo teško nagovestiti u kom smeru će se kretati rezultat. A onda, u drugom kvartalu, koš po koš, i domaćin je nakon 15 minuta igre imao dvocifrenu prednost, 37:27. Do poluvremena, FMP je sjajno koristio raspoložene šutere, dok je Krka imala više praznih minuta, pa je razlika an poluvremenu iznosila čak 19 poena.

U istom ritmu domaćin je nastavio i nakon pauze, dok je Krka već ređala greške. pred poslednjih deset minuta, FMP je uvećao prednost, ali tu ipak nije bio kraj.

Dok je tim iz Železnika kuburio sa koševima iz igre, Slovenci su hvatali poslednju šansu za povratak u igru. Kako je meč odmicao, tako se velika prednost topila, pa je Krka na u poslednjem minutu prišla na -5.  Ipak, nekoliko loših odluka u napadu, Slovence je koštalo boljeg rezultata, te je FMP upisao pobedu rezultatom 87:76.

AdmiralBet ABA liga, 10. kolo

Petak:

Split -  Borac   66 : 80

Subota:

Mornar-Barsko zlato - Mega 79:75

Igokea l - Partizan 

FMP - Krka

Nedelja:

Cedevita Olimpija - Zadar

Budućnost - Studentski centar

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Cibona

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike